• Informacje na temat:

    makaron z pomidorami z puszki i mozzarellą

Przepisy na temat: makaron z pomidorami z puszki i mozzarellą
  • Składniki: 3 - 4 średniej wielkości pomidory, mozzarella, puszka tuńczyka w sosie własnym, oliwki(kolor zależy od tego, jakie lubisz, ja daję zielone) - 1\2 słoiczka, czosnek - 3,4 ząbki, kapary (cały słoiczek), makaron rurki, bazylia.

  • Leczo to moja ulubiona jednogarnkowa potrawa, szczególnie w sezonie letnim, gdzie wybór warzyw jest ogromny. W zasadzie możemy wrzucić wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :)Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie!

  • Pomysły na kolację we dwoje

    ...w kostkę, a kiełbasę wiejską z kurczaka w plastry. Wrzucić całość na patelnię, zalać pomidorami z puszki i dusić przez około 10 min, na koniec udekorować posiekaną kolendrą. Na osobnej patelni przesmażyć(...) bakłażana, sos pomidorowy z warzywami i kiełbasą oraz mozzarella. W ten sposób przygotować trzy warstwy, z czego ostatnią przykryć makaronem, polać sosem kokosowym i posypać większą porcją startego sera...

  • Pyszne i sycące danie a do tego bardzo aromatyczne. Nadaje się na ekspresowy obiad lub kolację.

  • Cieciorka na śniadanie, obiad i kolację!

    ...cieciorkę z puszki, przecier pomidorowy oraz lubczyk. Całość dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut. 2. W tym samym czasie gotujemy makaron, wedle instrukcji na opakowaniu. Następnie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, układamy ugotowany makaron, a na nim gotowy sos z indykiem i cieciorką. 3. Całość posypujemy mozzarellą i zapiekamy w piekarniku w 180 C przez 10 minut...

  • cudnie sprężyste i mięsiste rurki maccheroni smakują wybornie prawie ze wszystkimi dodatkami,są sredniogrube i delikatne w smaku,w zestawie z mozzarellą,świeżymi ziołami i pomidorkami smakują bosko;-) i na ciepło i na zimno ;-)

  • Zapiekanka makaronowa all' amatriciana

    ..., czosnek i chili. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać koncentrat pomidorowy. Wlać pomidory z puszki. Gotować 8-10 minut. Wmieszać boczek. Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na(...) Puszka pomidorów 250 g makaronu (np. Bucatini) 20 g masła 20 g mąki 200 ml bulionu 100 g śmietany 125 g sera mozzarella 75 g tartej goudy Przygotowanie: Cebulę pokroić...

  • Bardzo włoskie i bardzo aromatyczne.

  • Jak wykorzystać wczorajszy chleb? Najlepsze przepisy!

    ...g filetu z kurczaka 2-3 łyżki oleju Sól, pieprz, słodka papryka 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 puszki pomidorów 125 g koziego sera 300 g makaronu (penne) 125 g mozzarelli Przygotowanie(...). Doprawić solą pieprzem i papryką. Dodać koncentrat pomidorowy, a po chwili pomidory z puszki. Gotować 5 minut. Wkruszyć ser. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Makaron...

  • Fajny sposób na pyszne bezmięsne danie

Artykuły na temat: makaron z pomidorami z puszki i mozzarellą
  • Zapiekanka z mięsem, makaronem i warzywami

    Przygotowanie: 1. Ugotuj makaron al dente. Obierz  i pokrój w kostkę cebulę. Oczyść marchew i pokrój w plasterki. Umytą dokładnie cukinię przetnij wzdłuż...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Zapiekanka z mięsem, makaronem i warzywami

    ...1. Ugotuj makaron al dente. Obierz i pokrój w kostkę cebulę. Oczyść marchew i pokrój w plasterki. Umytą dokładnie cukinię przetnij wzdłuż i pokrój w półplasterki, a por w pierścienie.  2. Rozgrzej na patelni oliwę. Wrzuć warzywa oraz mięso mielone. Podsmażaj chwilę na dużym ogniu, aż się zarumienią. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • Tradycyjne Cannelloni z mięsem i pomidorami

    ...1. Na oleju przesmażyć mięso z posiekanymi cebulami i czosnkiem. Dodać starte na tarce marchew i seler. Dołożyć koncentrat i pomidory z puszki, wino, sól, pieprz, listki tymianku. Dusić do miękkości warzyw. 2. Mąkę zasmażyć z masłem, dodać bulion i mleko, gotować 5 min, doprawić solą i gałką. 3. Na dno żaroodpornego naczynia wylać 2 łyżki białego sosu. Rurki makaronu nadziewać mięsem, układać...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...

  • Roladki w sosie pomidorowym

    ...rozłożyć startą mozzarellę i suszone pomidory. Zwinąć w roladki. 2. Roladki smażyć 10 minut na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Często obracać. Makaron wrzucić na posolony wrzątek. Ugotować według przepisu na opakowaniu. 3. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na pozostałym oleju. Dodać bulion warzywny oraz pomidory w kawałkach (z puszki). Dusić około 5 minut. Pod koniec sos przyprawić do smaku...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Indycze sznycelki w sosie bolońskim

    Makaron spaghetti (z twardej pszenicy durum) gotujemy al dente (musi być jędrny, sprężysty). Potem szybko odcedzamy na durszlaku i od razu łączymy z sosem.

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...