• Informacje na temat:

    makaron z pesto zielonym dietetyczne

Przepisy na temat: makaron z pesto zielonym dietetyczne
  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    ...i wszechstronne pesto doskonale skomponuje się z makaronami, mięsem, tostami oraz gotowanymi warzywami.(...), wędzoną papryką czy ziołami prowansalskimi. Tak przygotowany jarmuż pieczemy w temperaturze ok. 150 st. C nie dłużej niż 10 minut i przekąska na długie jesienne wieczory filmowe gotowa! Aromatyczne pesto...

  • Bardzo proste i szybkie danie. Najlepiej smakuje ze świeżym domowym pesto ale te ze słoiczka również się nada ;) zapraszam!

  • Kochamy włoski makaron. Proste połączenie składników zaowocowało. Makaron ,zielenina i parmezan to strzał w dziesiątkę.

  • Takie pesto to samo zdrowie na talerzu,awokado,orzechy i szpinak to swietne polaczenie smakow i witamin.

  • Sprawdzony przepis na "Spaghetti z zielonym pesto"

  • Osobiście uwielbiam makarony. Dzisiaj proponuję bardzo szybkie danie. (nie licząc czasu marynowania). Makaron wspaniale komponuje się z dobrze doprawionym kurczakiem, a całość dopełnia bardzo aromatyczny sos. Danie warto posypać uprażonym słonecznikiem łuskanym, co jeszcze bardziej podkreśli jego wyjątkowość

  • wariacja...

  • szybki łatwy ciepły posiłek

  • szybki, prosty w przygotowaniu obiad z aromatycznym zielonym pesto

  • Ryby to samo zdrowie i to chyba wystarczający argument, aby wypróbować mój przepis:)

Artykuły na temat: makaron z pesto zielonym dietetyczne
  • Hashimoto: Jak uodpornić organizm i poprawić samopoczucie?

    Najlepszym lekarstwem na poprawę nastroju, efektywności w pracy oraz nie poddawanie się infekcjom jest prawidłowe odżywianie. Przykłady sprawdzonych potraw podaje Alicja Kalińska, dietetyk z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Ta cudownie zielona pasta przywędrowała do nas wprost ze słonecznej Italii i jest jednym z symboli tamtejszej kuchni. Pełno w niej aromatów i witamin, które usprawniają pracę naszego organizmu. Klasyczna wersja składa się głównie z bazylii, ale pesto niejedno ma imię. Czy znacie inne oblicza tej pasty? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z...

  • Lista przebojów

    Tak jak w muzyce, w kuchni również są nieśmiertelne hity, które możesz napotkać w prawie każdym zakątku świata. Znaczna ich część pochodzi z Włoch, ojczyzny makaronu.

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Dieta liściasta

    ..., niweluje wzdęcia, zapobiega infekcjom, wzmacnia odporność. JAK JADAĆ? Dodawaj ją obficie do zup, sałatek oraz koktajli. Uniwersalne pesto Zmiksuj pęczek natki z posiekanym ząbkiem czosnku(...) czerwonych. JAK JADAĆ? Na ciepło, np. jako dodatek do ryb, mięs, makaronów; sprawdza się też jako składnik sałatek, koktajli, na kanapkach. Jarmuż Jest witaminowo-minerałową bombą (w 10 dag jarmużu...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Dziewięć produktów, które sprawią, że nie utyjesz, nawet gdy będziesz jadła słodycze

    ...apetyt, wystarczy schrupać garść orzechów włoskich pół godziny przed posiłkiem. Świderki polane orzechowym pesto Ugotuj makaron. W międzyczasie zmiksuj na gładką masę: zioła (pozostaw kilka listków do udekorowania), orzechy, sok wyciśnięty z cytryny oraz ser. Na 2 minuty przed końcem gotowania makaronu wrzuć groszek. Odcedź, rozłóż na talerze i polej ziołowo-orzechowym pesto. Jogurt, kefir...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...