• Informacje na temat:

    makaron z kukurydzą i tuńczykiem

Przepisy na temat: makaron z kukurydzą i tuńczykiem
  • ...2 puszki tuńczyka w sosie własnym, puszka kukurydzy, makaron, który wygląda jak ryż, posiekana zielona pietruszka, majonez, musztarda i zielony delikat do smaku.

  • Szybka i pyszna sałatka :)

  • Składniki: oliwa z oliwek, czosnek, cebula, tuńczyk, czarne oliwki, kukurydza, groszek, koncentrat pomidorowy, makaron.

  • Sałatka 3 -składnikowa, czyli tuńczyk, kukurydza i majonez. Proste, ale w sytuacji kiedy chcemy mieć coś na szybko to połączenie zawsze się sprawdza.

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ..., czosnkiem, tymiankiem. Sos gotuj, mieszając, aż zgęstnieje. Serwuj np. do warzyw, placków, pulpecików. Szybkie spaghetti Tuńczyka osącz, rozdrobnij. Ugotuj makaron spaghetti w osolonej wodzie z łyżeczką oleju, osącz, połącz z tuńczykiem i ulubionymi ziołami. Zapiekanka z rybką Możesz przygotować ją na bazie makaronu (np. lasagne lub innego) czy ziemniaków, dodając tuńczyka. Osączoną rybę...

  • Tuńczyk -> dużo białka, mało kalorii !!!

  • Pikantna sałatka - przysłała Belunia

    ...makaron świderki; papryka czerwona - surowa; orzeszki ziemne; czarne oliwki; zielony ogórek; tuńczyk w oleju; pomidor świeży; kukurydza konserwowa; bazylia; oregano; chily; słodka papryka; oliwa z oliwek; sól; pieprz...

  • Zaliczam się do grupy ludzi, którzy z reguły nie lubią tuńczyka. W Polsce nie jemy go często i szkoda, bo ryba ta ma mało tłuszczu, kalorii i dużo białka. Oto przepis, dzięki któremu nawet ludzie nastawieni do tuńczyka tak sceptycznie jak ja, polubią go i docenią (mam nadzieję). •Cała sałatka ma 1100 kcal •100 g sałatki ma 125 kcal

  • Składniki: 1 paczka makaronu kolanka z falbanką (500g); 1 puszka kukurydzy; 1 puszka ananasa; 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym; ok. 2 łyżki majonezu; sól, pieprz.

  • Spagetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym. Expresowe, tanie i smaczne.

Artykuły na temat: makaron z kukurydzą i tuńczykiem
  • Otwórz puszkę tuńczyka

    ..., podzielić na 4 porcje. Ciasto rozwałkować na 4 cienkie placki. Każdy posmarować 3 łyżkami sosu pomidorowego, obłożyć tuńczykiem, cebulą i kukurydzą, posypać pieprzem i oregano, wstawić do piekarnika(...)Makaron z suszonymi pomidorami Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu tagliatelle, 1 puszka tuńczyka w oleju, 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, 2 dymki ze szczypiorem...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Co jeść, żeby mieć zdrową trzustkę?

    ...wędliny z indyka, sałata, pomidor, gorzka herbata albo zupa mleczna z ryżem, kawa zbożowa. Drugie śniadanie: Kromka białego chleba z polędwicą z kurczaka, herbata albo ryż z kukurydzą i tuńczykiem(...) z bananem, truskawkami i cynamonem, herbata zielona lub 5 biszkoptów i 2 suchary niesłodzone, kompot. Kolacja: Makaron pszenny z gotowanym łososiem i koprem woda z limonką lub ryż z jabłkiem i cynamonem...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Co należy jeść, żeby poprawić metabolizm

    ..., woda z limonką. Podwieczorek Jaglanka na mleku migdałowym z kiwi, herbata albo sałatka z brązowego ryżu z kukurydzą, tuńczykiem, jajkiem, papryką  i ogórkiem kiszonym, herbata. Kolacja Makaron razowy z pesto, woda z cytryną albo indyk pieczony ze śliwkami i czosnkiem, buraczki z sosem balsamico, herbata.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Dieta bez glutenu

    ...? Pieczywa, ciast, kaszy manny, makaronów, piwa, produktów instant (np. kisiel, budyń, sosy, kostki rosołowe), płatków kukurydzianych, niektórych jogurtów, majonezu i wędlin.  Jajecznica Składniki(...) z wędliną i warzywami. Popij jogurtem. Czas: 3 minuty, cena: 18 zł. Sałatka z tuńczykiem Składniki: 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1/2 zielonego ogórka, 1/2 awokado, 5 pomidorków...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Gotowe w pół godziny

    Spaghetti z zielonym pesto Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu spaghetti, 1 pęczek bazylii, 1/2 opakowania rukoli, 20 dag świeżego szpinaku, 5 dag orzeszków pinii, 2-4 średnie ząbki czosnku, 10 dag parmezanu lub innego twardego sera, 100 ml oliwy, sól, pieprz. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Oderwać listki bazylii, opłukać. Rukolę i szpinak również opłukać i osączyć...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...