• Informacje na temat:

    makaron z gorgonzolą

Przepisy na temat: makaron z gorgonzolą
  • Głodny? Makaron przygotujesz najszybciej

    Potrawy z makaronu mają dwie podstawowe zalety: są pyszne i łatwe w przygotowaniu. Wystarczy dodać do niego kilka składników, a otrzymasz smaczne danie. Tym razem proponujemy makaron z brokułami i gorgonzolą.

  • Makaron z jarmużem, gorgonzolą i pomidorkami koktajlowymi

  • Makaron i ser - doskonała para na talerzu

    Makaron i włoski ser - to doskonała para na talerzu. Dzięki połączeniu tych dwóch podstawowych składników oraz innych dodatków powstanie gama prostych do przygotowania dań.

  • Propozycja na szybkie danie. Dla wielbicieli sera gorgonzola i makaronu i nie tylko.

  • Penne w sosie z gorgonzoli

    Proste i szybkie danie z makaronu.

  • Szybki, smaczny makaron dla miłośników włoskich klimatów :)

  • Kotlet w sosie z gorgonzoli

    Składniki na 4 porcje: 4 zielone cebulki 200 g pomidorów koktajlowych 400g makaronu wstążki sól 8 plastrów schabu (po ok. 70 g) 2 łyżki oleju pieprz 200 g śmietany kremówki 250(...) przekrawać na pół. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kotlety rozbić i smażyć na oleju z obu stron po 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem, zdjąc z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć...

  • Taka sałatka to świetny sposób na urozmaicenie codziennego menu. Sprawdzi się na kolację, jak również drugie śniadanie do pracy. Makaron sprawia, że sałatka jest bardzo sycąca, zaś gorgonzola z orzechami i sos z dodatkiem musztardy francuskiej nadają jej pewnego rodzaju "zadziornego" charakteru;)

  • Czy wiesz co jesz?

    Makaron kolejnym bohaterem kampanii „Zboże smakuje i inspiruje”.

  • Grzanki z gorgonzolą

Artykuły na temat: makaron z gorgonzolą
  • Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą

    Kiedy pierwszy raz przyrządziłam ten makaron, nie mogłam wyjść z podziwu, że przerobiłam zwykłą czerwoną kapustę na takie cudo.

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Spaghetti à la gorgonzola

    ...... roztapiamy na wolnym goniu. Gdy sie roztopi dodajemy 200 ml smietanki... do tego garsc pokruszonych wloskich orzechow i pol peczka pokrojonego szczypiorku... Calosc mieszamy z makaronem... i podajemy...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Sery - smaczne odcienie bieli

    ...), makaron linguine lub spaghetti, sezam do posypania Sos: 1/3 szklanki masła orzechowego, 1/4 szklanki sosu sojowego, 1/4 szklanki ciepłej wody, łyżeczka miodu, łyżka musu jabłkowego (lub(...). C. 2. Paprykę myjemy, układamy na kratce do pieczenia i pieczemy 50 minut - do czasu, aż skórka będzie ciemna, miejscami nawet czarna. 3. Składniki sosu miksujemy i odstawiamy. 4. Makaron gotujemy...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Makaronowe rozmaitości

    Znudził ci się makaron z sosem? Wypróbuj nasze pomysłowe dania.

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Z serem pleśniowym

    Tagliatelle w sosie serowym Składniki na 4 porcje: 50 dag makaronu grube wstążki, np. tagliatelle, 15 dag sera gorgonzolaDD8 dag suszonych pomidorów w oliwie, 2 łyżki oleju, 5 dag orzeszków piniowych, 0,25 l bulionu warzywnego, 0,25 l mleka, 3-4 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, biały pieprz, sól, pół pęczka natki pietruszki. Makaron wrzucić na posolony wrzątek...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...