• Informacje na temat:

    makaron z fasolką i pomidorami

Przepisy na temat: makaron z fasolką i pomidorami
  • Z fasolką szparagową

    Składniki dla 4 osób: 30 dag młodej fasoli młoda włoszczyzna 20 dag makaronu "kolanka" pierś z kurczaka garść suszonych pomidorów 20 dag fasolki szparagowej pęczek natki(...), pieprz i sól. Gotuj 20 minut. 3. Do gotującej się zupy wrzuć makaron, fasolkę szparagową, posiekane suszone pomidory. Gotuj 20 minut. Włoszczyznę wyjmij. Dodaj do zupy posiekaną natkę pietruszki...

  • Wypróbowany przepis na "Wielowarzywna zupa z fasolką, pomidorami i makaronem"

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Zamiast zwykłego obiadu możesz zaserwować rodzinie sycącą sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa, ryb, makaronu, sera lub ziemniaków. Nikt się jej nie oprze!

  • Zapiekanka

    Sposób przygotowania 1. Cebule zeszklij, dodaj mięso, sól, pieprz, płatki papryki, podsmaż. Dodaj ketchup i koncentrat. Ugotuj fasolkę i marchew. Płaty makaronu wkładaj do wrzątku na 2 minuty.  2. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami makaron, mięso, warzywa. Na wierzchu ułóż fasolkę, plastry pomidorów i pokruszoną fetę. Zapiekaj 45 minut w temp. 170°C. 

  • Danie idealne na kolację, Szybkie ,proste i smaczne.

  • Chińska kuchnia w niespotykany nigdzie indziej sposób łączy "kontrastowe" smaki: słodki z kwaśnym czy ostrym. Podstawowe składniki posiłków to różne gatunki mięs oraz warzywa. Dodatki - makaron i ryż.

  • Przedstawiam Wam danie z makaronem w prostej odsłonie, bez zbędnego kombinowania i przede wszystkim smacznie :)

  • Kuchnia na cały tydzień

    Makaron z brukselką Sposób przygotowania 1. Połowę brukselki ugotuj w osolonym wrzątku lub na parze. Resztę posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i zrumień pokrojoną drobno cebulę dymkę(...) parmezan. Przypraw solą i pieprzem.  3. Ugotuj makaron, wrzuć na patelnię z warzywami, dobrze wymieszaj. Zalej jajkami ze śmietaną i serem. Wymieszaj szybko, podsmażając potrawę kilka chwil. Posyp...

Artykuły na temat: makaron z fasolką i pomidorami
  • Pięć powodów, dla których warto jeść przetwory z pomidorów

    .... Gdy fasolka będzie prawie miękka, dodaj keczup, posiekaną natkę i przyprawy. Duś jeszcze kilka minut, często mieszając. Makaronowe muszle faszerowane mięsem Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodaj mięso, a gdy się zrumieni - przyprawy, pomidory i przecier. Duś, aż sos zgęstnieje (ok. 10 min). Ugotuj makaron, napełnij farszem. Włóż do formy, posyp...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Krolik i pieczone pomidory oraz menu na ten tydzien.

    ...obiad. Z melonem na przystawke, z krolikiem i pomidorami, z domowymi frytkami - jak co sobote, oraz z crumble. A w tym tygodniu? Zaczyna sie robic jesiennie... Grzybow jeszcze malo bo wciaz(...) wedzone sledzie w salatce. Duzo, duzo warzyw... kalafior pod beszamelem, fasolka szparagowa, pomidory w kazdej formie na surowo, w sosie i pieczone, papryka pieczona do Tagliatelle czyli makaronu...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Gulasz z papryką

    .... Porcje gulaszu nakładać na ogrzane talerze, posypać posiekaną zieleniną. Podawać z chlebem albo ugotowanym makaronem. Zobacz także:

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Makaronowe rozmaitości

    Znudził ci się makaron z sosem? Wypróbuj nasze pomysłowe dania.

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Spaghetti jak nicejska salatka

    ...czyli jedna z najbardziej klasycznych salatek tyle, ze w wersji z makaronem. Smakuje znakomicie... 3 porcje bo jest nas trzech w domu... 300 g spaghetti...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...