• Informacje na temat:

    makaron z brokułami w sosie serowy

Przepisy na temat: makaron z brokułami w sosie serowy
Artykuły na temat: makaron z brokułami w sosie serowy
  • Domowy sos serowy

    Gesty i kremowy sosu serowy lubi chyba każdy! Jego miłośnikami są zwłaszcza dzieci, które przepadają za makaronem z takim sosem. Sos nadaje się doskonale do zapiekanek lub lasagne. Wzbogaci smak grillowanego mięsa, i będzie świetną omastą do gotowanych brokułów, szparagów lub kalafiora. Sos zrobi nawet początkujący kucharz, a do jego przygotowania można wykorzystać resztki serów, nawet te nieco...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Cudeńka z makaronu

    Są proste do przygotowania, przepyszne i efektowne. Dania z makaronem nie mogą się nie udać.

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Nie wyrzucaj, lepiej odśwież

    Wczorajszy makaron Może być dodatkiem do zupy mlecznej lub pomidorowej. To także doskonała baza do wszelkich zapiekanek.  W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami makaron, pokrojone w słupki warzywa (marchew, pietruszkę, selera), cząstki kalafiora lub brokułu. Dodaj posiekanego i podsmażonego na oleju pora. Dorzuć kilkanaście kaparów, trochę ulubionych ziół i zalej sosem pomidorowym lub serowym...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Z serem pleśniowym

    Tagliatelle w sosie serowym Składniki na 4 porcje: 50 dag makaronu grube wstążki, np. tagliatelle, 15 dag sera gorgonzolaDD8 dag suszonych pomidorów w oliwie, 2 łyżki oleju, 5 dag orzeszków piniowych, 0,25 l bulionu warzywnego, 0,25 l mleka, 3-4 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, biały pieprz, sól, pół pęczka natki pietruszki. Makaron wrzucić na posolony wrzątek...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Dania z mozarellą

    Zapiekanka mięsno-makaronowa Składniki na 6 porcji: 7,5 dag wędzonego boczku, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 60 dag pomidorów, 25 dag mozzarelli, 20 dag makaronu, 1 łyżka oleju, sól, pieprz(...). gouda), listki bazylii do dekoracji, tłuszcz do formy. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidory i mozzarellę pokroić w plasterki, a boczek w kosteczkę. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...