• Informacje na temat:

    makaron z brokułami i mozzarellą

Przepisy na temat: makaron z brokułami i mozzarellą
  • Makaron z chilli i tuńczykiem

    Składniki: 400 g makaronu 250 g tuńczyka z puszki 3 posiekane ząbki czosnku papryczka chilli pół czerwonej papryki 400 g przecieru pomidorowego 200 g krewetek koktajlowych 420 g przecieru pomidorowego 400 g makaronu wstążki sól, pieprz łyżka oleju pęczek bazylii 1/3 szklanki tartego sera 1/4 szklanki oliwy 3 łyżki orzechów łyżka soku z cytryny ząbek czosnku cebula średni...

  • Zapiekanki makaronowe za pewne każdy lubi a z dodatkiem warzyw i sera wychodzą pyszne.

  • Sałatka makaronowa

    Sposób przygotowania Zagotuj posoloną wodę na makaron. Wrzuć świderki.  Gotuj je 8-10 minut. Potem makaron odcedź. Przelej na sitku zimną wodą i dobrze osącz. Brokuł oczyść, podziel na różyczki(...) listki i wrzuć je do malaksera. Dodaj obrane ząbki czosnku, słonecznik i drobno starty parmezan. Zmiksuj, dolewając porcjami oliwę. Sos pesto przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Makaron, brokuł...

  • Lekki makaron z mięsem z kurczaka z dodatkiem brokułów i suszonego pomidora, który fajnie zaostrza smak

  • Sycące zapiekanki

    Makaronowa z jajkami sadzonymi 1. Fasolkę oczyść, strączki opłucz, gotuj 10 minut w posolonym wrzątku. Odcedź, osącz na sitku. Makaron wrzuć do wrzącej posolonej wody. Gotuj 5-7 minut na małym(...) posmaruj tłuszczem. Fasolkę wymieszaj z papryką i kiełbasą. Przypraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Połowę przygotowanych składników rozłóż na spodzie formy. Na to wyłóż makaron, a potem resztę...

  • Szybkie i smaczne danie

  • Kuchnia na cały tydzień

    ..., gorgonzolę. Przypraw. Posmaruj pizzę sosem, posyp startą mozzarellą i ułóż plasterki jabłka. Piecz 15 minut w temp 220°C.  Pulpety szpinakowe Sposób przygotowania 1. Ciecierzycę zalej wodą(...) rozgrzanym oleju. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Śmietanę wymieszaj ze startym na tarce serem żółtym, jajkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.  2. W naczyniu ułóż makaron z kurczakiem. Dodaj...

  • Jest to bardzo pyszna i delikatna potrawa. W oryginalnym przepisie użyto makaronu zite ale niestety w naszych sklepach ciężko go dostać więc ja użyłam kolorowych rurek. Warto sięgnąć po ten przepis.

  • Fajny sposób na pyszne bezmięsne danie

  • Sprawdzony przepis na "Makaron z brokułami"

Artykuły na temat: makaron z brokułami i mozzarellą
  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Rukola święci triumfy

    We Francji i Włoszech spotkamy ją w makaronach i sałatkach albo rozrzuconą na pizzy. W Polsce na dobre zagościła kilka lat temu i od razu zrobiła zawrotną karierę.

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Makaronowa uczta

    Makaron poprawia nastrój, dodaje energii, a przy tym to z niego przygotujesz najszybszy obiad.

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Szybkie makarony

    Muszle ze szpinakiem Składniki na 2-3 porcje: 10 dużych muszli makaronu conchiglioni, 1/2 kg świeżego szpinaku, 2 duże pomidory, 1 kulka sera mozzarella, 2 duże cebule dymki, 2 ząbki czosnku(...) domowe z pesto Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu penne, 30 dag zielonego groszku, 1 brokuł, 2 ząbki czosnku, 10 dag sera feta, sól, pieprz, oregano, listki bazylii, 4 łyżki oliwy. Listki...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Dania z mozarellą

    Zapiekanka mięsno-makaronowa Składniki na 6 porcji: 7,5 dag wędzonego boczku, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 60 dag pomidorów, 25 dag mozzarelli, 20 dag makaronu, 1 łyżka oleju, sól, pieprz(...). gouda), listki bazylii do dekoracji, tłuszcz do formy. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidory i mozzarellę pokroić w plasterki, a boczek w kosteczkę. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...