• Informacje na temat:

    makaron z boczkiem i serem

Przepisy na temat: makaron z boczkiem i serem
  • Makaron z serem i boczkiem

    Składniki: Opakowanie makaronu 20 dkg boczku 20 dkg sera żółtego Oregano Przygotowanie: Makaron ugotuj. Boczek pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce. Boczek przysmaż na patelni. Gdy się zrumieni, dodaj do niego makaron. Pod koniec smażenia potrawę posyp żółtym serem.  

  • Smaczny pomysł na "Makaron z serem i boczkiem"

  • Zapiekanka z boczkiem, serem i brukselką

    Sposób przygotowania 1. Makaron ugotuj. Śmietanę, żółtka i starty na tarce ser wymieszaj. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż, aż się zeszkli.  2. Patelnię zdejmij z ognia, do boczku dodaj śmietanę z serem, energicznie mieszaj, postaw znów na gazie i mieszaj chwilę na bardzo małym ogniu. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Brukselkę gotuj...

  • Makaron z białym serem i boczkiem.Proste i smaczne danie.

  • Cannelloni z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Makaron cannelloni gotuj kilka minut. Odsącz. Szpinak przełóż do garnka, podlej wodą, przypraw solą, pieprzem, gałką, czosnkiem, duś. Podsmaż boczek z posiekaną cebulą i czosnkiem.  2. Zalej pomidorami, przypraw. Dodaj cukier i masło. Do makaronu włóż szpinak i układaj w brytfance, zalej sosem pomidorowym, posyp startym serem. Piecz 45 minut w temp. 180 st. C.

  • Wspomnienie dzieciństwa, proste ale smaczne danie. Szczególnie jak dodamy wiejski ser.

  • Lasagne z serem

    Sposób przygotowania: 1. Boczek pokrój, podsmaż, dodaj cebulę i czosnek. Rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszając, dolewaj mleko, tak by powstał sos beszamelowy. Dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dołóż sery pleśniowe, boczek z cebulą i czosnkiem oraz śmietanę. 2. Układaj warstwy makaronu i sosu. Posyp serem, ułóż jabłka, piecz 45 minut. Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny...

  • Makaron mogłabym jeść codziennie :) Nieważne czy z zawiesistym sosem, czy z samą oliwą, czosnkiem i ziołami ???? To danie jest bardzo proste, a ponieważ do sosu śmietanowego dorzuciłam też sporo boczku, to nawet mój mięsożerny mąż był zadowolony :)

  • Lazania z boczkiem i pomidorami

    Polecamy szybki i sprawdzony przepis na smaczną lazanię z boczkiem i pomidorami.

  • można zjeść na obiad lub kolację

Artykuły na temat: makaron z boczkiem i serem
  • Makaron plus grzyby

    ...z parmezanem, pietruszką, ewentualnie z odrobiną jogurtu naturalnego lub śmietany.  Zapiekane łazanki z grzybami i boczkiem Skład na 4 porcje: 40 dag makaronu łazanki, 100 g surowego boczku(...) miękkie. Wlej śmietanę i mieszając krótko podduś. Dopraw do smaku kminkiem, solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Zetrzyj ser w wiórki. Ugotowany makaron polej sosem grzybowym, posyp serem i ziołami...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Makaron carbonara z cukinią

    Pokrój cukinię. Zetrzyj ser. Oderwij listki tymianku. Pokrój boczek i usmaż na patelni. Rozdziel jajka.  Żółtka zmieszaj ze śmietaną i parmezanem.  Dopraw solą i pieprzem. Do zrumienionego boczku dodaj cukinię.  Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Ugotuj makaron. Makaron dodaj do boczku z cukinią, zalej sosem i gotuj jeszcze chwilę.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Księga smaków: Kozi ser

    ...bagietce, krakersach i grzankach, w sałatkach, makaronach, zupach i pizzy. W towarzystwie makaronu Wędzony boczek pokrój w paski i podsmaż, aż będzie lekko chrupiący. Ugotuj penne, cebulę posiekaj. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia boczku podsmaż cebulę, a gdy będzie już miękka, dodaj sól i pieprz oraz 5 łyżek wody z gotującego się makaronu. Podduś wszystko przez chwilę. Makaron odcedź i przelej...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    ..., solą i cukrem. Sos wlej do naczynia żaroodpornego. Makaronowe muszle nadziej farszem i ułóż w naczyniu. Obficie posyp startym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stop(...). Zapiekanka z rzepą i boczkiem Składniki: • paczka makaronu • 50 dag rzepy • 4 dag wędzonego boczku • 2 kromki chleba tostowego • 5 dag suszonych pomidorów • pieprz, sól, gałązka rozmarynu • 2 ząbki...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...