• Informacje na temat:

    makaron w jajku przepis

Przepisy na temat: makaron w jajku przepis
  • Kotlety makaronowe

    Oryginalny przepis.

  • Wypróbowany przepis na "Chałka w jajku"

  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    Wprost przepadasz za włoskimi smakami? Aromatyczne sosy, delikatne pasty, soczyste warzywa, wyśmienite pizze czy zachwycające swoimi kształtami i kolorami makarony – tak w kilku słowach można opisać doskonałą kuchnię malowniczej Italii. Jak przygotować takie specjały we własnych czterech kątach? Swoją przygodę z włoską kuchnią warto rozpocząć od sztandarowego spaghetti. Podpowiemy, co zrobić, by...

  • Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w "jajku""

  • Makaronowe sałatki pełne warzyw

    ...przeniknęły.  2. Rozmroź paluszki surimi, pokrój je wzdłuż na cienkie paski. Makaron wrzuć do osolonej wrzącej wody, ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ogórek umyj, osusz, pokrój w bardzo cienkie(...), ciągle mieszając. Odstaw (nie do lodówki).  2. W garnku zagotuj posoloną wodę. Wrzuć makaron, ugotuj na półtwardo. Przelej go zimną wodą i zostaw na sitku, by dobrze ociekł. Listki botwinki i natkę umyj...

  • Tani,szybki,łatwy i smaczny przepis,który w zasadzie możecie podać mniejszym dzieciom na śniadanie, obiad jak i kolacje z dodatkiem dżemu jak i również same :-)

  • Szybkie obiady z różnych stron świata

    .... Zetrzeć imbir i dodać do sosu. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Filety natrzeć solą i pieprzem. Sezam i bułkę tartą wymieszać. Filety panierować w mące, jajku i sezamie. Filety obsmażyć na(...), - 3/8 l bulionu warzywnego Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać. Pomidory, paprykę, cebulę i czosnek pokroić...

  • Smaczne, ciepłe, mięciutkie, pożywne. Przepis wydawałoby się, że wszyscy znają. Sama się zdziwiłam gdy koleżanka ostatnio nie miała pojęcia o czym mówie. A to przecierz takie dobre :)

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...przysmaż. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i zioła do smaku. Zalej bulionem. Przykryj i duś około 10 minut. W tym czasie ugotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy(...)/521 kcal Kolacja w stylu włoskim Spaghetti Bolognese Składniki: - 40 makaronu spaghetti, - mały koncentrat pomidorowy, - 30 dag mięsa mielonego, - sól, pieprz, - bazylia, oregano...

  • Dzieci je uwielbiają

Artykuły na temat: makaron w jajku przepis
  • Pikantna zupa na bazie sosu suki (su ki nam)

    Zupa Południa o nietypowej nazwie. Sam sos suki wywodzi się z Japonii i w wersji japońskiej serwowany jest do nabe - kociołka, w którym biesiadnicy wspólnie smażą kondymenty maczane potem w surowym jajku i właśnie w sosie suki.

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    Chcesz przygotować coś smacznego, pomysłowego, co jednocześnie nie zajmie zbyt dużo czasu? Mamy dla ciebie 10 przepisów na dania, które zrobisz w 30 minut!

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Spaghetti ze smażonymi szparagami

    ...wbij na talerz, wymieszaj z 3 łyżkami zimnej wody. Kawałki mięsa panieruj najpierw w jajku, a potem w parmezanie wymieszanym z bułką tartą. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Włóż mięso i smaż 8 minut, czasem obracając. 3. Makaron ugotuj w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej resztę oleju, włóż szparagi. Smaż 6 minut. Pod koniec dołóż pomidorki. Przypraw solą i pieprzem...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Schabowe z orientalną nutą

    Kotlety rozbić, doprawić, obtoczyć w mące, jajku, panierce z wymieszanych orzeszków, wiórków i bułki tartej. Usmażyć na złoto na 4 łyżkach oleju z obu stron. Obrać marchewki i por, pokroić w paseczki, smażyć na reszcie oleju przez 5 minut. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, dodać do warzyw, wlać mleko kokosowe, doprawić solą, pieprzem i sosem chili, gotować kilka...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarki to pyszny dodatek do zup i dań mięsnych. Dziś kilka klasycznych i mniej znanych przepisów na pieczarkowe dania.

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza białkiem i...