• Informacje na temat:

    makaron twardy po ugotowaniu

Przepisy na temat: makaron twardy po ugotowaniu
  • Makaron ze szparagami

    Sposób przygotowania 1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie pokrój cukinię i pieczarki w cienkie paski, a także zetrzyj ser na drobnych oczkach tarki. Odłam twarde(...), gałką muszkatołową i pieprzem. Przykryj patelnię pokrywką  i duś całość kilka minut do miękkości szparagów. 3. Gdy warzywa będą gotowe, dodaj do nich makaron i starty ser (zostaw go trochę do...

  • Prawdziwy twardy sernik dla tych, co nie lubią piankowych i puszystych niby-serników.

  • Makaron ze szpinakiem

    Składniki: 10 dag makaronu spaghetti (ew. kokardki lub kapelusze) suchego pęczek świeżego szpinaku duża czerwona cebula ząbek czosnku 4 jajka 3 łyżki startego sera żółtego olej sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: 1. Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie i dokładnie osącz na sitku.2 Szpinak przebierz, obetnij twarde ogonki, liście starannie umyj...

  • Ile otrzymamy gotowego produkty po ugotowaniu..

  • Makaron wstążki z cytrynowo-serowym sosem

    Zaaranżowany na szybko, ale smaczny obiad? Odpowiedź jest jedna: makaron. Jeśli podamy go ze smacznym sosem, możemy go zaserwować niezapowiedzianym gościom i... zachwycić ich.

  • Makaron po tajsku

  • Sałatka z jajkiem, makaronem i warzywami

    Sposób przygotowania 1. Jajka ugotuj na twardo, schłodź. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź, schłodź. Paprykę umyj, wytnij gniazda nasienne,...

  • To łatwe w przyrządzeniu danie apetycznie łączy charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej składniki z makaronem i aromatem świeżej pietruszki.

  • Makaron z sosem pesto

    Składniki: - 1 paczkę makaronu pene, - 1 pęczek bazylii, - 1/2 pęczka natki pietruszki, - 3 ząbki czosnku, - 1/2 szklanki tartego parmezanu, - 1 szklanka siekanych orzechów włoskich, - 1 szklanka śmietanki 30 proc., - sól, pieprz, - 1/2 szklanki oliwy z oliwek Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy, przelać zimną wodą i skropić 1 łyżką oliwy. Bazylię...

  • Dziś chce przedstawić ekspresowe danie dla zapracowanych ,jest to danie szybkie ,łatwe do przygotowania i bardzo sycące ,dające dużo energii Polecam

Artykuły na temat: makaron twardy po ugotowaniu
  • Makaron z kalafiorem po polsku

    Składniki: 4 jajka 4 łyżki płatków migdałowych 400 g makaronu rurki Sól 600 g kalafiora 1 łyżka oleju 2 łyżki masła Pieprz Szczypiorek  Jajka ugotować na twardo, obrać bialka pokroić w kostkę (żółtka użyć do innego dania). Płatki migdałowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Kalafiora podzielić na rożyczki i gotowac...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Motyle w brzuchu - makaron z pomarańczami i awokado

    ...z makaronem ugotowanym al dente, dodać posiekaną natkę pietruszki, parmezan i podawać (komuś, kogo lubimy). Przepis pochodzi z książki Anny Jurksztowicz "IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Filety z makaronem w sosie grzybowym

    Składniki: 40 dag mrożonych kurek albo świeżych pieczarek 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 2 cebule 1/2 pęczka szczypiorku 40 dag makaronu grube wstążki 1 łyżka mąki pszennej 100 ml(...), oczyść je i ew. pokrój na kawałki). Cebule obierz, posiekaj. Filety umyj, osusz, posyp solą. Smaż je na oleju po 6 minut z każdej strony. W tym czasie zagotuj wodę na makaron. Wrzątek posól, wrzuć...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Makaron plus grzyby

    ...z parmezanem, pietruszką, ewentualnie z odrobiną jogurtu naturalnego lub śmietany.  Zapiekane łazanki z grzybami i boczkiem Skład na 4 porcje: 40 dag makaronu łazanki, 100 g surowego boczku(...) i wstawiamy do gorącego piekarnika na 20 minut, by łazanki się zapiekły. Tagliatelle z grzybami i ziołami Składniki: 40 dag makaronu typu wstążki, 60 dag leśnych grzybów, 1 duża cebula, 50 g masła...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    Faszerowane muszelki Składniki: •18 sztuk makaronu conchiglioni (duże muszle), Farsz: • 25 dag sera ricotta • 25 dag pieczarek • 6 dag szynki • 2 małe cebule czerwona i żółta papryka • pół(...) natki •3 ząbki czosnku • cebula • łyżka oliwy • łyżka masła • sól, cukier, chili. Zagotuj wodę z łyżeczką oleju, wrzuć makaron i ugotuj al dente, czyli na półtwardo. Odcedź, ułóż muszle na ściereczce...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...