• Informacje na temat:

    makaron świderki z białym serem

Przepisy na temat: makaron świderki z białym serem
Artykuły na temat: makaron świderki z białym serem
  • Widelec w dłoń! Makaronową ucztę  z marką WINIARY czas zacząć

    ...25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji marka WINIARY podsuwa pomysły na makaronowe dania dla całej rodziny. Są one nie tylko pyszne i sycące, ale także bardzo proste w przygotowaniu. Dodatkowo możemy wybierać w wielu rodzajach: krótkie wstążki, grube penne, świderki, nitki czy muszle – na co tylko mamy ochotę. Ten włoski przysmak warto wpleść w codzienne menu, a marka...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Pyszna gruszka

    ...momentu aż ser się roztopi. Indyka podawaj z białym pieczywem i sałatką z pomidorów. W makaronie  Świderki albo kokardki ugotuj według instrukcji. Gruszki pokrój w drobną kostkę i karmelizuj na(...) w zestawieniu z orzechami i serem pleśniowym typu gorgonzola czy roquefort. Zawinięte w szynkę parmeńską i polane sosem balsamicznym zamieniają się w wykwintną przekąskę. Ze względu na zawarty w nich potas...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Ulubione letnie przysmaki

    ...kompot) możesz je zostawić, przecedzić zupę, aby była czysta lub zmiksować ją (będzie wtedy gęstsza). Potem wystarczy dodać makaron, np. świderki.(...) apetytu starszaka. Dania mają też bardziej wyraziste smaki oraz zawierają większe kawałki mięsa, warzyw, ziemniaków czy makaronu. H jak hot-dog Tych sprzedawanych w budkach na ulicy lepiej nie...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • ...z białym serem i rodzynkami (ciasto naleśnikowe: 1/3 szklanki wody, 1/3 szklanki mleka, 1 jajko, 3-4 łyżki mąki) 5) ziemniaczki, kotlety mielone (przygotowane z 100 g mielonej cielęciny, 1 jajka, pół(...) - przygotowany z 2 szklanek kiszonej kapusty, 1 frankfuterka, 100 g cielęciny, 3-4 pieczarek, 2 łyżeczek koncentratu pomidorowego i cebuli (wystarcza zwykle na 2 razy) 3) makaron (1 szklanka suchego...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...