• Informacje na temat:

    makaron smażony z jajkiem

Przepisy na temat: makaron smażony z jajkiem
  • Pulpety z makaronem

    ...z jajkiem, parmezanem, bułką tartą, podsmażoną cebulą, solą i pieprzem. Formuj niewielkie kulki, a następnie smaż je na rozgrzanym oleju.2 Makaron gotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki przekrój(...)Składniki: makaron spaghetti 25 dag pomidorków koktajlowych 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki oleju czosnkowego 5 dag orzeszków piniowych Pulpety: 40 dag mięsa mielonego wołowo...

  • Przepis wart wypróbowania: "Smażony makaron z jajkiem i grzybami mun"

  • Kotleciki makaronowe ze smażonym porem

    Makaron gotujemy wg zaleceń producenta i drobno siekamy.

  • Pad thai to tradycyjne danie tajlandzkie. Serwowane na ulicach niczym fast-food, nota bene, zdecydowanie zdrowszy. Jest to danie bardzo sycące i odżywcze. Tajowie zamiast mięsa często podają TOFU, które jest równie odżywcze i bogate w białko. Polecam zwłaszcza wegetarianom. Pad thai Jest naprawdę proste w przygotowaniu! Zapraszam.

  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    ...na całym świecie? Oczywiście Światowy Dzień Makaronu – to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Zaprośmy przyjaciół do wspólnego gotowania albo zaskoczmy ich przepysznym makaronowym daniem.

  • gdy nie lubimy marnować jedzenia

  • Muffinki z makaronu marchewkowego

    Zdrowe, smaczne i niezwykle inspirujące kulinarnie. To doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, osób dbających o linię oraz dla zabieganych. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu. Kolorowe i bardzo długie paski z marchewki i buraka przypominają swoim kształtem spaghetti. Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe...

  • bardzo proste

  • Orientalny makaron

    Składniki: opakowanie makaronu ryżowego 25 dag krewetek 1/2 szklanki tofu 25 dag kiełków fasoli jajko cebula 4 łyżeczki sosu sojowego 3 z. czosnku ostra papryka 2 łyżki cukru szczypiorek olej kolendra Przygotowanie: Makaron namocz w ciepłej wodzie przez ok. 10 minut. Tofu pokrój w słupki. Posiekaj szczypiorek, zostawiając kilka całych wąsów do dekoracji. Opłucz kiełki...

  • Zostalo makaronu z obiadu?? Szykuje sie zatem pyszna kolacja :-)) Zapraszam.

Artykuły na temat: makaron smażony z jajkiem
  • Makaron po azjatycku z jajkiem sadzonym

    Przygotowanie: Czosnek, cebulę i szczypior posiekać, brokuły podzielić na różyczki, kapustę pokroić. Na połowie oleju usmażyć cebulę i czosnek. Dodać...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Spaghetti ze smażonymi szparagami

    ..., czasem obracając. 3. Makaron ugotuj w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej resztę oleju, włóż szparagi. Smaż 6 minut. Pod koniec dołóż pomidorki. Przypraw solą i pieprzem. 4. Makaron odcedź, wymieszaj ze szparagami i pomidorkami. Rozłóż na talerze. Na każdej porcji połóż sznycelki z kurczaka. Udekoruj trybulą. Wiosenne zupy...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Lazania z jajkiem

    ...mąkę, mieszając smaż ok. 2 min. Wlej mleko i gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw. Na dnie naczynia rozłóż 3 płaty makaronu. Ułóż cukinię i plasterki jajek, posmaruj ½ sosu beszamelowego. Przykryj 3 płatami makaronu, rozłóż mięso. Na wierzchu ułóż pozostałe płaty makaronu, posmaruj sosem i posyp serem. Piecz ok. 45 min w temp. 180°C. Zobacz także:

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Makaron z klopsikami

    Wszyscy już głodni, a obiadu nie ma? Z kluskami pójdzie raz-dwa!

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Jajka: jak naprawdę wpływają na nasze zdrowie ?

    Wiele osób wciąż uważa, że z ilością jajek nie wolno przesadzać. Jedno, dwa w tygodniu? Ależ nie! WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) zaleca dziś zdrowej dorosłej osobie spożywanie do 10 jajek tygodniowo. Wlicza się  w to oczywiście produkty jajeczne, jak ciasta, naleśniki, makaron.  Jajka w diecie wzmacniają kości i zęby Prawda: Zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka, wapnia i wit...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...