• Informacje na temat:

    makaron nadzienie

Przepisy na temat: makaron nadzienie
  • 4 rodzaje ciasta do włoskich makaronów

    ...makaronu) cienko rozwałkować. Wykrawać krążki o średnicy ok. 5 cm, nakładać nadzienie przygotowane wg upodobań, zwilżyć brzegi ciasta, przykładać kolejny krążek i sklejać pierożki. Czas(...) i pokroić na prostokąty o wymiarach 6x4 cm. Nakładać ulubione nadzienie i zawijać, jak cukierki.  Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal...

  • Rurki z serowo - cukiniowym farszem

    Cannelloni z takim nadzieniem można zapiec też pod beszamelem.

  • Smaczne naleśniki dla naszych pociech i nie tylko.

  • Piersi Kurczaka Zagrodowego nadziewane bobem, zawijane w boczku

    Podczas wakacji w kuchni królują nie tylko soczyste owoce, lecz także sezonowe warzywa. Jedną z charakterystycznych letnich przekąsek jest bób. Jego wyjątkowy smak sprawia, że doskonale smakuje w najprostszej postaci - ugotowany z odrobiną soli, ale też jako dodatek do makaronów, zup czy sałatek. Doskonałym pomysłem okazuje się być połączenie jego oryginalnego smaku z aromatycznym i delikatnym...

  • Zapiekany ryż z jabłkami robię od czasu do czasu i to nie tylko jako deser, czasem również traktuję go jako obiad, gdy nie mam ochoty na nic mięsnego. Jest to pyszny, syty posiłek, który zawsze znika w mgnieniu oka. Przygotowuję go tradycyjnie: ryż gotuję na mleku wraz z cukrem waniliowym, jabłka prażę sama lub używam gotowych, a dodatkowo przygotowuję cynamonowe nadzienie, które sprawia, że całość nie jest mdła i sucha.

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • Danie kuchni wegetariańskiej. Nadzienie to burak, kasza jaglana, por i wiele przypraw.

  • ​Pierożki ravioli z ricottą

    .... Dodaj cebulę z dodatkiem szałwii i dokładnie wymieszaj. Jeśli nie masz maszynki do makaronu, rozwałkuj ciasto. Na kawałku ciasta umieść rozmieszczone w równych odstępach nadzienie. Zwilż wodą części(...)Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na makaron zagnieć ręcznie lub w robocie kuchennym. Zawiń gotowe ciasto w folię i odłóż do lodówki na około 30 minut.  Obierz i posiekaj cebulę...

  • Smaczny pomysł na "Pomidory z nadzieniem"

Artykuły na temat: makaron nadzienie
  • Muszle z nadzieniem szpinakowym

    Składniki Szpinak mrożony w sosie śmietanowym - 1 opakowanie, 250 g muszli makaronowych, 2 łyżki sera twarogowego lub sera ricotta, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki parmezanu, sól, pieprz Przygotowanie Ugotuj makaron al dente, odcedź przez sitko. Odstaw na bok, aby ostygł. Szpinak przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Potem lekko przestudź. Następnie dodaj 2 łyżki sera twarogowego albo ricotty (według...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Nadziewane cannelloni (cannelloni ripieni)

    Oryginalny włoski przepis na makaron cannelloni.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ...​Choć przepis na ciasto makaronowe to klasyczna cypryjska receptura, farsz, którym je wypełnimy, nie jest już taki tradycyjny. Zanim zaczniemy, warto podkreślić ogromną różnicę pomiędzy przypalonym i SPALONYM porem. Nadzienie powinno mieć słodki smak przypalonych warzyw, jednak nie powinno smakować popiołem, dlatego przygotowując to danie, musimy zachować szczególną ostrożność. Dla odrobiny...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Smażone sajgonki na ostro

    ...1. Ciasto rozmrozić. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić.  2. Cebule obrać, pokroić w piórka. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych,...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...