• Informacje na temat:

    makaron muszelki nadziewany mięsem sos

Przepisy na temat: makaron muszelki nadziewany mięsem sos
  • Święta po włosku

    Co warto wiedzieć o włoskim makaronie.

  • Muszelki nadziewane mięsem mielonym .

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    Dla Włochów to danie narodowe. Bez codziennej porcji pasty, jak nazywają makaron przyrządzany na różne sposoby, nie wyobrażają sobie życia. Warto się skusić!

  • Pysznościowe, choć kaloryczne - raz na jakiś czas...

  • Pieczarki na 10 sposobów

    ...których dodasz pieczarki (wcześniej możesz je lekko przesmażyć). Do takich muffin pasują również np. suszone pomidory, cebula, czarne i zielone oliwki oraz starty pikantny żółty ser. Sos do makaronu Pieczarki podsmażone z cebulą, z dodatkiem przecieru pomidorowego, mogą być lekkim sosem do makaronu - muszelek, rurek lub spaghetti. Z farszem Duże pieczarki świetnie smakują nadziewane i później...

  • Muszelki ze szpinakiem i kurczakiem

  • Przepis wart wypróbowania: "Łososiowe muszelki"

  • Pyszny pomysł na wykorzystanie ricotty, pesto i tuńczyka

  • Takiego makaronu jeszcze nie jedliście! Gwarantuje Wam, że jeśli raz go zrobicie - będziecie chcieli więcej. Samo przygotowanie nie jest trudne, a smak jest tak niesamowity, że możecie poczuć się jak we Włoszech :) Ta pasta składa się z kilku podstawowych składników, a jej zwieńczeniem jest zapiekana i zblendowana szynka parmeńska. Mniam!

  • Smaczny pomysł na "Muszelki z pieczarkami"

Artykuły na temat: makaron muszelki nadziewany mięsem sos
  • Zapiekane muszelki

    Apetyczne, makaronowe muszle to świetny pomysł na wykwintny obiad.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Conchiglioni faszerowane cielecina

    Zdjęcie   Wielkie, wloskie muszelki, ktore mozna nadziewac zachwyca nie tylko dzieci w porze obiadu czy kolacji. Dorosli rowniez...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Odkrywamy smaki: Ricotta

    ...z nadzieniem z ricotty i bazylii w sosie pomidorowym Składniki: 12 dużych muszli (makaron) Sól Cebula 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka koncentratu pomidorowego Puszka(...) do sosu. Makaron z powrotem wsypać do garnka, dodać sos i boczek, nakładać na talerze z kleksami ricotty, posypać parmezanem, oraz solą i pieprzem.     Martha Stewart: Jak przygotować ricottę...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Przeciętny Włoch zjada rocznie ponad 25 kilogramów makaronu, Polacy – pięć razy mniej, tylko 5 kilogramów. Nie da się jednak ukryć, że po makarony sięgamy chętnie i chętnie z nimi eksperymentujemy. Dlaczego? Bo są… Fot. www.barillastudio.it Szybkie, proste i tanie Makarony są szybkie w przygotowaniu. Dla porównania: porcja ziemniaków gotuje się ok. 20-25 minut, plus obieranie. Ugotowanie porcji ryżu czy kaszy zajmuje co najmniej kwadrans, a makaron jest gotowy w zaledwie 8 minut! W tym...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...