• Informacje na temat:

    makaron kukurydza cebula

Przepisy na temat: makaron kukurydza cebula
  • Wegetariańska zapiekanka z makaronem

    Makaron nadaje się idealnie do przyrządzania zapiekanek. W wersji wegetariańskiej, z dodatkiem wielu warzyw i ostrych przypraw, będzie idealnym daniem na rozgrzewkę po zimowym spacerze.

  • Danie wegetariańskie. Sezon na kukurydzę w pełni.

  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    ...na całym świecie? Oczywiście Światowy Dzień Makaronu – to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Zaprośmy przyjaciół do wspólnego gotowania albo zaskoczmy ich przepysznym makaronowym daniem.

  • Muffinki z makaronu marchewkowego

    Zdrowe, smaczne i niezwykle inspirujące kulinarnie. To doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, osób dbających o linię oraz dla zabieganych. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu. Kolorowe i bardzo długie paski z marchewki i buraka przypominają swoim kształtem spaghetti. Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe...

  • na prawde szybkie danie i smaczne:) jeszcze lepisj smakuje na drugi dzień gdy makaron przegryzie sie sosem

  • Składniki: oliwa z oliwek, czosnek, cebula, tuńczyk, czarne oliwki, kukurydza, groszek, koncentrat pomidorowy, makaron.

  • pyszne i sycące

  • Sałatka z paluszków krabowych i makaronu

    Składniki: - 1/2 opakowania dowolnego makaronu, - 10 dag paluszków krabowych, - 1/2 pęczka natki pietruszki, - 1 cebula, - 1 puszka kukurydzy, - 3 łyżki majonezu, - sól, pieprz, - 1 cytryna Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy, przelać zimną wodą i skropić 1 łyżką oliwy. Paluszki krabowe rozmrozić i pokroić, cebulę posiekać, kukurydzę odsączyć...

  • Przepyszny dodatek do dań głównych lub zwykła przekąska dla wygłodniałych dzieciaków buszujących w kuchni.

Artykuły na temat: makaron kukurydza cebula
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem i makaronem

    Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu, przelać zimną wodą, ostudzić. Do ostudzonego makaronu dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, odcedzoną kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekaną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i wszystko dokładnie wymieszać.

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Meksykańska lazania

    Przygotowanie:  1. Płaty makaronu obgotuj w osolonej wodzie z odrobiną oleju (około 5 min). Fasolę i kukurydzę osącz, opłucz. Chili i szczypior posiekaj....

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    ...natki •3 ząbki czosnku • cebula • łyżka oliwy • łyżka masła • sól, cukier, chili. Zagotuj wodę z łyżeczką oleju, wrzuć makaron i ugotuj al dente, czyli na półtwardo. Odcedź, ułóż muszle na ściereczce(...) drobnego makaronu (np. kolanka) • 2 małe cukinie • mała puszka kukurydzy • cebula • 2 jajka • 1/2 szklanki zielonego groszku (może być z puszki) • 2 pomidory • 10 dag startego żółtego sera...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Babeczki makaronowe

    Makaron należy gotować o minutę krócej niż zaleca instrukcja na opakowaniu, aby podczas zapiekania zanadto się nie rozkleił.

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Makaron gotujemy wg czasu podanego na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso mielone.  Po ok. 10 minutach dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, paprykę w paseczki i kukurydzę:) całość doprawiamy przyprawami. W naczyniu żaroodpornym wykładamy połowę makaronu, mięso  z warzywami i na wierzch resztę makaronu. Całość polewamy POMYSŁEM na...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...