• Informacje na temat:

    makaron feta fasola

Przepisy na temat: makaron feta fasola
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Zamiast zwykłego obiadu możesz zaserwować rodzinie sycącą sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa, ryb, makaronu, sera lub ziemniaków. Nikt się jej nie oprze!

  • idealne na zimne dni.

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwy z oliwek, całego bogactwa warzyw i aromatycznych przypraw, jagnięciny, owoców morza oraz sera feta.

  • Kolejny smaczny, zdrowy i dietetyczny obiadek :)

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    Minestrone z makaronem Sposób przygotowania Pomidory umyj, ponakłuwaj skórkę w kilku miejscach. Potem pomidory włóż na 1-2 minuty do wrzątku, obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki. Cebulę(...) groszek, czerwoną fasolę oraz pomidory. Makaron wrzuć na posolony wrzątek i ugotuj według przepisu, odcedź, osącz. Zupę przypraw solą, pieprzem, tymiankiem. Podawaj z makaronem. Serwuj np. grzankami...

  • szybkie,pyszne, mało roboty

  • Uwielbiam suszone pomidory. Dodaję je prawie do wszystkiego. Makaron z suszonymi pomidorami i serem feta zawiera mało składników dlatego ich smak jest bardzo wyczuwalny. Dodatkowo jest to danie proste i szybkie do przygotowania.Polecam:)

  • Bardzo lubie warzywa strączkowe,a szczególnie biała fasolę,mozna z niej przygotować smakowite dania,a do tego jest bardzo zdrowa.To jest moja wersja fasoli po bretońsku.

  • Ostatnio w lodówce znalazłam ser feta, za którym osobiście nie przepadam. Ale to danie go odczarowało. Polecam przepyszny makaron ze szpinakiem i serem feta, który smakowicie się rozpuści. Danie wzbogaciłam chrupiącym kurczakiem.

  • Bardzo proste i smaczne w przygotowaniu :) (czy jak wrzucam fetę do woka to to już kuchnia fusion? :D)

Artykuły na temat: makaron feta fasola
  • Zimowe sałatki

    Z mięsem czy rybą, ryżem albo makaronem. Pożywne i nie mniej zdrowe niż te letnie!

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Lecz się dietą

    Twoja dieta powinna być bogata w błonnik, który działa na jelita jak szczotka. Zalecane są grube kasze (pęczak, gryczana,orkisz), płatki owsiane i otręby, chleb i makaron z mąki razowej. Jedz też(...). Podwieczorek Galaretka z truskawkami i 2 herbatniki owsiane lub kawałek ciasta marchewkowego. Inna opcja: koktajl z jagód na kefirze. Kolacja Makaron razowy z oliwą, suszonymi pomidorami...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Co jeść w pracy?

    ...kości. 525 KCAL Składniki: pół szklanki razowej kaszy kuskus, garść rukoli, pół małej cukinii, plaster (30 g) odtłuszczonego sera feta, łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz Jak przyrządzić(...) warzyw. Plaster odtłuszczonego sera feta pokrój w kostkę. Wystudzony kuskus wymieszaj z cukinią, fetą i oliwą z oliwek. Dopraw pieprzem i solą (ale tylko szczyptą do smaku, bo feta jest dość słona...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • ...pierogów lub naleśników. Liście jarmużu sparzone wrzątkiem mogą zastąpić liście kapusty podczas przygotowywania gołąbków. Zmiksowany w blenderze jarmuż może być dodatkiem do zup, zapiekanek, makaronu...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Letnie menu

    ...grillowania i grillować 10-15 minut. Podawać dekorowane bazylią.  Sałatka z makaronem i fasolą Składniki: 400 g makaronu np. penne Sól 2 puszki białej fasoli 100 g czarnych oliwek 3 małe pomidory 8 łyżek octu balsamicznego 1 łyżka średnio ostrej musztardy Pieprz, cukier 8 łyżek oleju Pół pęczka bazylii 300 g sera feta Makaron ugotować w osolonej wodzie...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...