• Informacje na temat:

    makaron do zupy bez jajka

Przepisy na temat: makaron do zupy bez jajka
  • Warzywny miks z makaronem

    ...opłucz, poszatkuj. Brokuł podziel na różyczki. 2. Rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę i czosnek, dodaj pozostałe warzywa (bez pomidorów i brokułów). Duś 5 minut. Dolej bulion i gotuj jeszcze 15 minut. 3. Fasolę przełóż na sitko, przelej ją ciepłą wodą i pozostaw, by dobrze ociekła. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Na 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodaj brokuły...

  • Przygotowanie warzyw do zup aby nabrały intensywniejszego smaku i aromatu.

  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    ...na całym świecie? Oczywiście Światowy Dzień Makaronu – to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Zaprośmy przyjaciół do wspólnego gotowania albo zaskoczmy ich przepysznym makaronowym daniem.

  • Najprostrzy sposób na wykorzystanie niezjedzonej zupy brokułowej.

  • Kuchnia na cały tydzień

    Smaczne i sycące potrawy. Przygotujesz je bez trudu!

  • Szybkie do zrobienia a dodają zupie wyjątkowy smak

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    Sycące i smaczne potrawy, które przygotujesz bez trudu!

  • z mojego pierwszego zbioru :) co roku robię taki szczaw na zimę w ogóle nie kupuję gotowych słoiczków ponieważ moja wyobraźnia zaraz widzi te wszystkie robaki i piasek, które się tam zapewne znajdują :)

  • Parmezan - król włoskiej kuchni i źródło zdrowia

    Bogaty w witaminy A, B, E, D i K i minerały, ubogi w tłuszcz i cholesterol, łatwy do strawienia - oto parmezan, król włoskiej kuchni. Nie służy tylko do tego, by posypać nim makaron z sosem. To pełen zdrowia przysmak dla wszystkich w każdej porze dnia.

  • szybkie i smaczne

Artykuły na temat: makaron do zupy bez jajka
  • Zupy dobre na wszystko

    ...marudzą nad talerzem, często bez słowa skargi jedzą zupy kwaśne. Po prostu wolą zdecydowane smaki. Rzesze małych zwolenników ma ogórkowa (o jej smaku decyduje przede wszystkim jakość kiszonych ogórków(...)Są sycące, rozgrzewają i wzmacniają. Zimą nic tak nie poprawia samopoczucia, jak talerz smacznej, gorącej zupy. Choć w wielu domach to tylko wstęp do obiadu, właściwie przyrządzona, sprawdzi się...

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Gotuj razem z Sophią Loren

    Przedstawiamy 5 przepisów z książki "W kuchni z miłością. Najlepsze włoskie przepisy Sophii Loren", w której znajdziesz ponad 300 przepisów na przystawki, zupy, makarony, mięsa, ryby, warzywa i desery.

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Układamy jadłospis bez mleka

    ...; • gotowe sosy i zupy oraz inne półprodukty z dodatkiem mleka lub masła; • leki, które mają w swoim składzie laktozę. Warto wiedzieć. Większość osób z nietolerancją laktozy może bez(...) zbożowy Sinlac. Jest bezmleczny i bezglutenowy. Po dodaniu przegotowanej wody powstanie z niego kaszka, ale można nim także zagęszczać zupy, sosy i przyrządzać na jego bazie smakowite desery, np...

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Fot. 123RF/Picsel Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi...

  • Jesz, ile chcesz, a waga spada

    Na diecie doktora Ornisha chudniesz bez liczenia kalorii. Co więcej, powiedzenie: „balsam na serce” zyskuje inny wymiar. Bo chroni ona przed chorobami, które zagrażają nam coraz częściej.

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Fot. 123RF/Picsel Pośród tradycyjnych, wigilijnych potraw nie może zabraknąć aromatycznej zupy. W niektórych domach jest to czerwony barszcz, w innych grzybowa, a w jeszcze innych treściwa zupa rybna. Pierwsza z nich powinna zostać przygotowana na bazie domowego zakwasu,...

  • Zupa nad zupami

    Francuzi na pierwsze danie jedzą zieloną sałatę, włoskie primi piatti to oczywiście pasta, a my, Polacy, nie gęsi i swoją zupę mamy. Jeśli ugotować ją na warzywach, chudym mięsie, bez śmietany, mąki i tłuszczu, będzie to najzdrowsze pierwsze danie na świecie!

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Przygotowując je, warto pamiętać o kilku zasadach, które uchronią nas przed kulinarną katastrofą. Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak i...