• Informacje na temat:

    makaron chiński z kurczakiem i warzywami

Przepisy na temat: makaron chiński z kurczakiem i warzywami
Artykuły na temat: makaron chiński z kurczakiem i warzywami
  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    ...wymieszaj i smaż 5 min. Jeśli sos będzie zbyt gęsty - dolej odrobinę wody. 4. Danie podawaj od razu z makaronem chińskim lub sypkim ryżem. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 320 kalorii Burrito z Meksyku...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • 12 hitów z warzywniaka

    ..., usuń głąb. Zetrzyj kalafior na tarce lub zblenduj. Takim ryżem możesz zastąpić kaszę kuskus lub makaron (szybko podnoszą poziom cukru). Pomidory : Mają sporo chromu, a ten ważny przy insulinooporności(...) szklanek. Włóż na godzinę do lodówki. Przed podaniem wrzuć do koktajlu kulkę lodów. Jagody goji: Są to owoce chińskiej rośliny o nazwie kolcowój pospolity. Za ich najcenniejszy składnik uważa się...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • ...  Byłam wczoraj na konsultacji z moim medykiem od medycyny chińskiej… zdrowieję… na diecie zgubiłam 1 kilogram w ciąu ubiegłego tygodnia ale to jeszcze...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Rosół po japońsku

    Ten japoński rosół wymyślili... Chińczycy. Jego nazwa pochodzi od klusek, bo to Chińczykom, a nie Włochom przypisuje się wynalezienie makaronu, który przyjął się w Japonii, a za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo dotarł do Europy. Pierwszym miastem, w którym serwowano ramen, była Jokohama, a Japończycy bardzo długo nazywali tę zupę po prostu chińskimi kluskami. W Polsce ramen "wypłynął...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Dieta pomaga w leczeniu raka

    ...terapii. Jeśli nie mamy kłopotów trawiennych, od czasu do czasu możemy jeść suszone owoce, galaretki, kisiele i budynie, domowe ciastka owsiane. Nie zaszkodzą kluski, np. leniwe, makarony, naleśniki, kopytka, a także biszkopty bez cukru, czerstwe ciasto drożdżowe, pszenne pieczywo. Zrezygnujmy z grubych kasz, razowych makaronów i chleba: są ciężkostrawne, mogą drażnić układ pokarmowy.  Warzywa...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...