• Informacje na temat:

    makaron chiński kalorie

Przepisy na temat: makaron chiński kalorie
Artykuły na temat: makaron chiński kalorie
  • Licz z nami kalorie

    Jakie mamy potrzeby? Po co nam te kalorie?! Są konieczne dla dostarczenia każdej z nas odpowiedniej ilości energii. A bez niej nasz organizm nie byłby w stanie prawidłowo funkcjonować. Każdy(...) niskotłuszczowa - 96 kcal Mąki, kasze, makarony Wartości podane dla 100 g produktu Mąka pszenna typ 500 - 342 kcal; kasza gryczana - 336 kcal; kasza jaglana - 346 kcal; kasza jęczmienna perłowa - 327 kcal...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Dietetyk: Makaron nie jest kaloryczny

    ..."Makaron powinien stanowić urozmaicenie naszej diety i na stałe gościć w naszym menu" - radzi dietetyk, Anna Różyk. O ile nie nadużywamy takich dodatków, jak oliwa, śmietana czy tłuste sosy, zbożowy przysmak nie jest kaloryczny.

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Chiński, japoński i indyjski

    Przygotowuje się go z ryżu, mąki gryczanej, soi lub konjacu. Zwykle podawany jest w miseczkach, ale czasem trzeba wyławiać go z bambusowej rury lub wkładać do bułki po hot-dogu. Mowa o azjatyckim makaronie.

  • Wracasz późno do domu lub zapominasz zabrać ze sobą obiad do pracy. Wielu z nas w takiej sytuacji sięga po telefon, wykręcając numer do najbliższej chińskiej restauracji. Wertując menu takiego lokalu, warto mieć na uwadze, iż niektóre dania mogą być szczególnym zagrożeniem dla naszej sylwetki. Geneza sztuki kulinarnej Chin ściśle związana jest z historią oraz warunkami klimatycznymi tego najludniejszego państwa w świecie. W kulturze chińskiej pożywienie nie tylko zaspokaja głód, ale jest...

  • Dlaczego jesienią szybciej tyjemy?

    Sezon jesienno-zimowy to czas zmniejszonej aktywności fizycznej, podjadania słodyczy i ciężkich przekąsek. Organizm kumuluje kalorie i tłuszcz, zwiększając wagę. Dlatego należy z umiarem i rozsądkiem spożywać posiłki i zwracać uwagę na to, co jemy.

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • ​8 hitów na przyspieszenie metabolizmu

    ...niektórych leków. Makaron z krewetkami i grejpfrutem (porcja): Makaron chiński jajeczny przygotuj według zaleceń producenta. Pół różowego grejpfruta obierz ze skóry i błonek. Kilka krewetek podsmaż na oliwie. Wymieszaj je z grejpfrutem, przypraw do smaku, wyłóż na makaron. Pomidory ułatwiają gubienie nadwagi Zaledwie jeden średniej wielkości pokrywa jedną trzecią dziennego zapotrzebowania...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...