• Informacje na temat:

    makaron brokuł pomidor

Przepisy na temat: makaron brokuł pomidor
  • Makaron z zielonymi jarzynami

    ...miseczek wyłóż po porcji brokuła z pomidorem. Na to połóż makaron wymieszany z groszkiem. Posyp pieprzem, udekoruj odłożonymi różyczkami brokuła i kleksami z sosu (lub pesto). Sałatkę możesz przełożyć do(...) w słoiku w lodówce.  2. Sałatka: pomidor sparz, obierz ze skórki i pokrój na małe kawałeczki, wykrawając głąb. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Przelej go zimną wodą, by ostygł. W wodzie pomakaronie...

  • Zapiekanka z brokułami

    Wszyscy uwielbiają zapiekanki. Opcji jest wiele - a brokułowa smakuje wyśmienicie!

  • Szybkie i smaczne danie

  • Makaron z groszkiem i brokułami

    Składniki: 15 dag makaronu penne brokuł 2 pomidory pół puszki groszku konserwowego 10 dag parmezanu 3 łyżki oleju łyżka octu winnego zioła prowansalskie sól pieprz Przygotowanie: 1. Brokuł podziel na różyczki, gotuj do miękkości we wrzącej, osolonej wodzie. Pomidory pokrój na cienkie paski. Makaron ugotuj, odcedź, ostudź. Wymieszaj go z brokułem, pomidorem...

  • Jest to bardzo pyszna i delikatna potrawa. W oryginalnym przepisie użyto makaronu zite ale niestety w naszych sklepach ciężko go dostać więc ja użyłam kolorowych rurek. Warto sięgnąć po ten przepis.

  • Warzywny miks z makaronem

    ...opłucz, poszatkuj. Brokuł podziel na różyczki. 2. Rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę i czosnek, dodaj pozostałe warzywa (bez pomidorów i brokułów). Duś 5 minut. Dolej bulion i gotuj jeszcze 15 minut. 3. Fasolę przełóż na sitko, przelej ją ciepłą wodą i pozostaw, by dobrze ociekła. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Na 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodaj brokuły...

  • Makaron w połączeniu z takimi składnikami smakuje naprawdę dobrze. Polecam.

  • Peperoncino - smak, zdrowie i uroda

    Peperoncino - mała pikantna papryczka, niezbędny składnik wielu dań włoskiej kuchni, przede wszystkim sosów do makaronów, to także znakomite antidotum na różne dolegliwości. Pomoże również urodzie i jest znakomitym afrodyzjakiem.

  • Lekki makaron z mięsem z kurczaka z dodatkiem brokułów i suszonego pomidora, który fajnie zaostrza smak

Artykuły na temat: makaron brokuł pomidor
  • Jak nie kochać brokułów?

    Teraz ten zielony kwiat niepodzielnie króluje na stołach! Oto kilka dań z brokułami.

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Cudeńka z makaronu

    Są proste do przygotowania, przepyszne i efektowne. Dania z makaronem nie mogą się nie udać.

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • Zapiekaniec z makaronem i warzywami

    ...1 . Zrobić sos pomidorowy według przepisu na opakowaniu . Ugotować makaron oraz brokuł . Na patelni podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki . 2 . Do naczynia żaroodpornego wlać połowę sosu pomidorowego , ułozyc ugotowane pieczarki oraz brokuły . Na wierzch połozyć półplasterki obranego pomidora . całość posypać mieszanka przypraw oraz posiekanym czosnkiem . 3 . Przykryć plasterkami żółtego...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Wiosenne dietetyczne obiady

    Włącz do diety pełnoziarnisty makaron i kasze, kiełki, brokuły, pomarańcze i ananasy oraz chude mięso i ryby. Schudniesz do lata bez wyrzeczeń.

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...