• Informacje na temat:

    makaron boczek brokuły

Przepisy na temat: makaron boczek brokuły
  • Makaron - świderki; 3 łyżki oleju; sól; brokuły; cebula; 15 dkg boczku; kubek śmietany; starty parmezan; pieprz.

  • brokuły+filet z kurczaka

  • Smażony makaron z brokułami i boczkiem

    Przygotowanie: Makaron ugotować aldente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy, schłodzić w zimnej wodzie, przelać olejem. Cebulę i czosnek posiekać, boczek pokroić w drobniutką kosteczkę. Brokuły(...) maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać boczek i po chwili smażenia brokuły, doprawić solą i pieprzem i połączyć z makaronem. Danie podawać posypane parmezanem. Czas przygotowania 1 h. Przepis na...

  • Brokuły.

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    Dla Włochów to danie narodowe. Bez codziennej porcji pasty, jak nazywają makaron przyrządzany na różne sposoby, nie wyobrażają sobie życia. Warto się skusić!

  • Dla smakoszy makaronów, coś prostego i bardzo smacznego:) Minimum składników. Tanie:)

  • Szybki i tani obiad

    ...przez praskę, zeszklić na oleju, wsypać mąkę i pieprz Cayenne, zasmażyć. Mieszając dodać pomidory i zagotować. Dodać brokuły. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ser zetrzeć. Bazylię posiekać(...), - łyżeczka bulionu instant, - 2 łyżki średnio-ostrej musztardy, - biały pieprz, - pęczek pietruszki Przygotowanie: Brokuły podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie ok 10 minut. Jajka...

  • Dawniej niemalże każda gospodyni miała spiżarnię pełną soków, dżemów, konfitur, kiszonych i marynowanych warzyw. Dziś to wszystko możemy znaleźć na półkach sklepowych, które wręcz uginają się od wszelkich przetworów. Jednak nie zapominajmy, że przetwory nawet najlepszych firm nie zastąpią smaku tych prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie. Tym razem przygotowałam na zimę marynowane brokuły z dodatkiem marchewki i cebuli. Będą świetną przekąską lub dodatkiem do wielu dań.

  • Obiad w pół godziny

    ..., pokroić w plastry. Boczek pociąć w paseczki, podsmażyć, dodać olej. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu. Do patelni włożyć plastry ziemniaków, obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Szynkę(...), - 100 g filetu z kurczaka, - 50 g makaronu wstążki, - sól, pieprz, curry, - łyżeczka oleju słonecznikowego, - 50 ml bulionu warzywnego, - 3 łyżki jogurtu naturalnego, - 1 łyżeczka mąki...

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane brokuły"

Artykuły na temat: makaron boczek brokuły
  • Smażony makaron z brokułami i boczkiem

    Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy, schłodzić w zimnej wodzie. Cebulę i czosnek posiekać, boczek pokroić w drobniutką...

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Fot. 123RF/Picsel Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i...

  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym...

  • Makaronowa uczta

    Makaron poprawia nastrój, dodaje energii, a przy tym to z niego przygotujesz najszybszy obiad.

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Tym co kochaja kluchy ...

    Naturalnie chodzi o wloski makaron zwany pasta lub spaghetti.  Dzis w Italii San Martino ( czyli swietego  Marcina ). Slodkosci nie ma ale jest to swieto...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Wstążki, nitki i świderki

    Włoskie specjały, oryginalne sałatki, kotleciki, i pieczenie... Makaronowe!

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...