• Informacje na temat:

    makaron anny

Przepisy na temat: makaron anny
Artykuły na temat: makaron anny
  • Sekrety kuchni Anny Lewandowskiej

    Zachęca nas nie tylko do wspólnych ćwiczeń w gronie przyjaciół, ale również do rozważnego komponowania posiłków. Zdaniem Anny muszą być one dostosowane do stopnia aktywności fizycznej. Podstawą jej jadłospisu są zdrowe, głównie niskokaloryczne produkty, najbogatsze w witaminy i mikroelementy.

  • Anna Wyszkoni to znana i utalentowana wokalistka, kompozytorka i autorka tekstów. Teraz w radiu można usłyszeć piosenkę "Odnajdziemy się", którą śpiewa z Markiem Jackowskim. Artystka zdradziła Smakerowi swoje kulinarne sekrety. fot. Marlena Bielińska Niewiele osób wie, że Anna Wyszkoni to nie tylko utalentowana artystka, ale także miłośniczka dobrej literatury, dobrej muzyki i dobrego sushi. Jest fanką tenisa ziemnego; potrafi obudzić się w środku nocy, żeby obejrzeć mecz, który odbywa się...

  • Motyle w brzuchu - makaron z pomarańczami i awokado

    ...z makaronem ugotowanym al dente, dodać posiekaną natkę pietruszki, parmezan i podawać (komuś, kogo lubimy). Przepis pochodzi z książki Anny Jurksztowicz "IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Wybierz makaron, który pozwoli ci zachować szczupłą sylwetkę

    Makaron makaronowi nie jest równy. W opinii dietetyk, Anny Różyk, ten w zupkach chińskich niewiele ma wspólnego z wartościowym daniem. Ekspertka zaleca spożywać makarony grube. Zachęca też, by sięgać po produkty pełnoziarniste.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Cellulit atakuj na wszystkich frontach

    ...ograniczamy owoce do tych mniej słodkich: grejpfrut, kiwi itd. Owoce słodkie traktujemy jako deser. Wybieramy zboża pełnoziarniste: chleb graham, makaron z pełnego przemiału, brązowy ryż Pijemy minimum 1,5(...) po popularne płyty z ćwiczeniami dla kobiet, na przykład Ewy Chodakowskiej, Natalii Gacki, Anny Lewandowskiej czy Mel B. Każda z nich proponuje nam inny rodzaj energii i podejścia do sportu oraz inny...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...w talii, bo dieta reguluje poziom insuliny, a efektem tego jest znikanie tzw. tłuszczu trzewnego, tworzącego czyli oponki w pasie. Z czego zrezygnować Wyeliminuj pieczywo i ciasta, makarony, pizzę(...) papryka, marchewka, ogórek, pomidorki koktajlowe i inne warzywa będą świetnie smakowały z dipem na bazie serka lub z hummusem Wady i zalety diety wg Anny Galczak - Kondraciuk, dietetyka...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...