• Informacje na temat:

    mąka oliwa mięso mielone

Przepisy na temat: mąka oliwa mięso mielone
  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    ...5 minut. Dołóż boczek, podsmaż.  2. Dodaj mięso, smaż, aż się zrumieni. Bulion podgrzej, wlej do mięsa z warzywami i boczkiem. Dołóż przecier i koncentrat, dopraw oregano, solą, pieprzem. Duś ok. 40(...). Podsmaż na 1 łyżce oliwy. Dodaj mięso i drobno pokrojone pomidory. Dopraw kminkiem, papryką, sosem sojowym. Wlej ciepły bulion, duś 10 minut.  2. Masło stop, wymieszaj z mąką. Powoli, energicznie...

  • Bardzo lubię wszelkiego rodzaju aromatyzowane oliwy - nie kupuję gotowych - robię je sama. Moje ulubione to oliwa z ostrymi papryczkami, oliwa czosnkowa i oliwa z rozmarynem i kolorowym pieprzem. Taka oliwa ma szereg zastosowań w naszym domu : do sałatek, pieczywa, makaronów, mięs, zapiekanek, pizzy itd. :)

  • Rosyjskie pierogi z mięsem

    Składniki: ciasto: - 20 g drożdży, - 2 łyżki cukru , - 2 łyżki letniej wody, - 500 g mąki, - 125 ml mleka sól, - 4 jajka, - 125 g masła oliwa, - 1 ubite jajko farsz: - 500 g mielonego(...) i wyrobić ciasto, odstawić na dwie godziny do wyrośnięcia. Następnie uformować z niego wałek i pokroić na równe plastry. Z każdego plastra ugnieść kulkę. Przygotować farsz: mięso obsmażyć na maśle...

  • Przepis wart wypróbowania: "Mięso mielone z parówkami i oliwkami"

  • Musaka

    Składniki na 6 porcji: bakłażan, pokrojony w plastry 1/2 cm cebula, drobno posiekana 3 ząbki czosnku, rozgniecione 500 g mielonego mięsa, najlepiej chudej jagnięciny puszka (400 g) pomidorów 1/3 szklanki białego wytrawnego wina 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 szklanki startego żółtego sera oliwa sól pieprz świeże oregano do dekoracji Biały sos...

  • Sprawdzony przepis na "Mięso mielone zapiekane ze szpinakiem i ziemniakami"

  • Pulpeciki w sosie pieczarkowym

    Z mielonego mięsa.

  • Jako danie główne wyśmienite na obiad jak i na kolacje -łatwe i tanie

  • Calzone - pizza w kształcie pieroga

    ...składniki na 4 porcje: 2 dag świeżych drożdży, 40 dag mąki, 6 łyżek oliwy, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 50 dag kolorowej papryki, 15 dag sera mozzarella, 1 gałązka rozmarynu, 2 gałązki natki pietruszki, 25 dag mielonego mięsa, 2 łyżki pomidorowego koncentratu, sól, pieprz, 200 ml soku pomidorowego.

  • pali w przełyku :)

Artykuły na temat: mąka oliwa mięso mielone
  • Z mięsa mielonego

    Z mielonego mięsa można zrobić nie tylko kotlety mielone na niedzielny obiad.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Klasyczne lasagne z mięsem

    Składniki: Makaron do lasagne Mleko Sos boloński Mięso mielone Ser i bazylia Mąka pszenna Masło Oliwa z oliwek Pieprz Sól Na sos beszamelowy: roztop masło w rondlu, stopniowo dodawaj mąkę, mleko, zmniejsz ogień i mieszaj do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż mięso mielone, dodaj sos boloński. Dopraw solą i pieprzem.  Natrzyj formę...

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...

  • Co zamiast mięsa?

    .... Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można(...). Mąka też ma znaczenie Jeśli chcemy wykluczyć z jadłospisu mięso, warto stosować w kuchni różne rodzaje mąki. W ten sposób możemy także uzupełnić w diecie niedobór białka i żelaza. Wartościowa...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Co zamiast mięsa?

    .... Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można(...). Mąka też ma znaczenie Jeśli chcemy wykluczyć z jadłospisu mięso, warto stosować w kuchni różne rodzaje mąki. W ten sposób możemy także uzupełnić w diecie niedobór białka i żelaza. Wartościowa...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Angielski paj z mięsem

    ...1. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj obrane i pokrojone: cebulę, seler naciowy i marchew. Po chwili dołóż mięso mielone i smaż przez 5 minut, mieszając.  2. Oprósz mięso i warzywa mąką. Podsmaż(...) żółty ser, sól i pieprz. Wszystko dokładnie zmiksuj.  5. Wyłóż masę serowo-ziemniaczaną na mięso, dociśnij i wygładź łyżką. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C i piecz około pół godziny, aż wierzch się...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....