• Informacje na temat:

    mak z jabłkami na biszkopcie

Przepisy na temat: mak z jabłkami na biszkopcie
  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Zobacz przepis Siostry Anastazji na ciasto z jabłkami w biszkopcie z polewą czekoladową.

  • pyszne ciacho :) Zdjecie troszke zamazane ale ostatnio aparat mi szaleje :)

  • Jesienne menu w nietypowym wydaniu

    ...z kawy z jabłkami i różyczkami jabłkowymi Przygotowania rozpoczynamy od budyniu: zawartość torebki rozpuszczamy w 200 ml mleka. Następnie, 3 torebki kawy zbożowej zalewamy 100 ml wrzątku...

  • Kolorowe i smaczne ciasto z jabłkami.

  • Tort z kremem

    Tort w niecałą godzinę!

  • Wilgotne, delikatne, niezbyt słodkie ciasto z jabłkami, idealnie sprawdza się na co dzień, jak i od święta.

  • Czas na imprezę

    Specjalnie na nasze urodziny Magda Gessler wydała fantastyczne, słodkie przyjęcie. Tym przysmakom nie sposób się oprzeć. Zaszalej razem z nami!

  • Pyszne mokre ciasto bez ciasta :)

  • Puszysty biszkopt połączony z lekko kwaskowatą masą jabłeczną oraz delikatną masą waniliową, obsypany wiórkami kokosowymi i mleczną czekoladą to na pewno rozkosz dla podniebienia. Ciasto idealne na niedzielne popołudnie.

  • Idealny na święta, wilgotny i nie za słodki. Puszysty biszkopt i domowa masa makowa z bakaliami.

Artykuły na temat: mak z jabłkami na biszkopcie
  • Marmurek waniliowo-czekoladowy

    Biszkopt z fantazją.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Święta Bożego Narodzenia są najbardziej rodzinnymi, dlatego wszystkie potrawy jakie serwujemy na wigilijnym stole przygotowujemy z wielką dbałością i zgodnie z tradycjami. Do dań wybieramy najlepszej jakości składniki, z zakamarków szaf wyciągamy najpiękniejsze...

  • Biszkopt makowy: 250 g maku, 6 dużych jajek, 1 szklanka cukru, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki miodu, 300 g konfitury z dzikiej róży Polewa czekoladowo-jabłkowa: 120 ml przecieru (musu) z kwaśnych jabłek, 100 ml miodu, 120 g cukru, 150 ml śmietanki kremówki 30%, 60 g kakao, 10 g żelatyny. Biszkopt makowy: oczyszczony mak zalać gorącą wodą i gotować na bardzo małym ogniu przez około 40 minut, od...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Kolorowe torty

    Idealne na przyjęcia urodzinowe, ale nie trzeba czekać na wielką okazję, aby cieszyć się ich smakiem. Już dziś możesz zrobić pyszny kolorowy tort!

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Desery świata

    Chcesz przypomnieć sobie smaki wakacyjnych podwieczorków? Albo poznać, czym pozwalają sobie na „chwileczkę słodkiego zapomnienia” Włosi czy Grecy? Sprawdź, z czego są dumne cukiernie z kilku zakątków świata.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ...zrobione, bo właśnie w tym zbożu jest glutenu najwięcej. Choć podstawowym źródłem glutenu są produkty ze zbóż zawierających gluten (czyli kasze, makarony i wypieki), możemy go znaleźć także w innych(...), fasolka po bretońsku) często jest w nich poprawiający konsystencję karagen (E407). ● jogurty - te o smaku owoców mają często w składzie sztuczne substancje smakowe, zapachowe, barwnik. Zarówno owocowe...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...