• Informacje na temat:

    mak n biszkopcie

Przepisy na temat: mak n biszkopcie
  • Krem z białej czekolady w biszkopcie

    Wygląda apetycznie. Sprawdź jak smakuje!

  • Przepis na świąteczny biszkopt nasączany herbatą z serkiem mascarpone

    Dla herbacianych smakoszy ważnym punktem świętowania każdej okazji, także Wielkanocy, jest chwila relaksu w gronie najbliższych z aromatyczną herbatą i… pysznym, świątecznym ciastem. Z myślą o wszystkich wielbicielach złocistego naparu i słodkości, eksperci Ahmad Tea London przygotowali przepis na wielkanocny biszkopt mascarpone nasączany herbatą.

  • Jest bardzo smaczny i prosty do zrobienia polecam...

  • Biszkopt z makiem - przysłała Mieczysława

    Przyrządzanie Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, mąkę, oliwę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Wlać do tortownicy lub na blachę i piec około 30 minut. Mak zalać wrzącą wodą. Po 20 min zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie wodę odlać, mak dwa razy zemleć w maszynce i połączyć z jajami, mąką oraz olejkiem. Zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia...

  • Idealny na święta, wilgotny i nie za słodki. Puszysty biszkopt i domowa masa makowa z bakaliami.

  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Zobacz przepis Siostry Anastazji na ciasto z jabłkami w biszkopcie z polewą czekoladową.

  • MIęciutki makowiec na spodzie biszkoptowym z kokosem i orzechami.

  • Rolada cappuccino z bananami

    Delikatny biszkopt z pyszną kawową masa i bananową.

  • pyszne ciacho :) Zdjecie troszke zamazane ale ostatnio aparat mi szaleje :)

Artykuły na temat: mak n biszkopcie
  • Najlepszy biszkopt

    Możesz użyć dowolnych owoców do dekoracji lub podać z sałatką owocową.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Święta Bożego Narodzenia są najbardziej rodzinnymi, dlatego wszystkie potrawy jakie serwujemy na wigilijnym stole przygotowujemy z wielką dbałością i zgodnie z tradycjami. Do dań wybieramy najlepszej jakości składniki, z zakamarków szaf wyciągamy najpiękniejsze...

  • Biszkopt przekładany

    Doskonały przepis na smaczny deser.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Przekładaniec z biszkoptami

    Warstwowy układ wygląda niezwykle apetycznie i przykuwa uwagę. Kuszący wiśniowo-biszkoptowy deser z pewnością zawróci w głowie wszystkim miłośnikom słodkiego.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Biszkopt z winogronami

    Owoce dokładnie umyj, osusz na papierowym ręczniku i przekrój na pół. Formę keksową (26 cm) dokładnie posmaruj masłem, na dno połóż papier do pieczenia,...

  • Gdy mamy pewność, że zaplanowane działanie się nie powiedzie lub coś się nie uda mówimy: "z tej mąki nie będzie chleba". A gdybyśmy chcieli użyć tego wyrażania w dosłownym jego znaczeniu? Czy zawsze potrafimy trafnie ocenić mąkę i jej jakość? Fot. materiały prasowe Cechy mąki dobrej jakości Gdy mamy do czynienia z sypkimi produktami, warto sprawdzić czy nie zalęgły się w nich szkodniki. Przekonamy się o tym otwierając opakowanie i przesypując mąkę na stolnicę lub do miseczki czy talerzyka....

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Na biszkopt najodpowiedniejsza jest mąka tortowa. Ważne jest, by miała średnią zawartość glutenu. By ją obniżyć, 1–2 łyżki mąki pszennej zastąp ziemniaczaną.

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...