• Informacje na temat:

    majonez z 6 zoltek

Przepisy na temat: majonez z 6 zoltek
  • Majonez w 6 smakach

    Doskonale urozmaici karnawałowe przekąski, sałatki i pikantne tarteletki. Goście będą zachwyceni!

  • Szybki i prosty w przygotowaniu domowy majonez.

  • Sos majonezowy najlepszy, bo domowy

    Do prawie każdej z sałatek pasuje przepyszny domowy majonez doprawiony np. ziołami, czosnkiem, jogurtem.

  • Przygotowanie majonezu to żadna filozofia, nie wiem dlaczego tak rzadko sami go robimy.

  • Składniki: 6 jaj, 2 tuńczyki w oliwie, 2 cebule, 30 dag sera żółtego, śmietana i majonez.

  • Jakiś czas temu znalazłam ten przepis na majonez z kolendrą i tabasco autorstwa Grzegorza Łapanowskiego, użyłam go do sajgonek, ale i do kanapek i jako dip do warzyw jest bardzo dobry, Ma ostry i wyrazisty smak. Polecam spróbować

  • Jaja ugotowane na twardo- 6 sztuk, sardynki - 1 puszka, musztarda - 1 łyżka, majonez - 1 łyżka, cebula drobno posiekana - 1 łyżeczka, sok cytrynowy - 0,5 łyżeczki, cytryna - kilka plastrów, curry - 0,5 łyżeczki, natka pietruszki, sól i pieprz.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupka ryżowa z żółtkiem po 6. miesiącu"

  • Jajka nadziewane

    Składniki na 5-6 porcji: Jajka: 5-6 jaj 10-15 dag szynki 2 łyżki kwaśnej śmietany sól pieprz Sos tatarski: 1 słoik majonezu 2-3 ogórki kiszone 1/2 słoika groszku(...), sól, pieprz. Wymieszać i doprawić. Białka wypełnić masą, ułożyć na półmisku. 2. Obrane ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać groszek, majonez i wymieszać. Doprawić. Dla uzyskania ostrości...

  • Sprawdzony przepis na "Zupa buraczkowa z żółtkiem po 6. miesiącu"

Artykuły na temat: majonez z 6 zoltek
  • 6 jajek; 6 łyżek oliwy; 2 łyżeczki musztardy; sok z cytryny lub 2 łyżki octu winnego; sól; pieprz; szczypta cukru.

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Mielone na 6 sposobów

    ..., suszona papryka, 2 łyżki posiekanych ziół (natka pietruszki, majeranek, szczypiorek, lubczyk), 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryk, sól, 4 łyżki majonezu, pieprz, 2 łyżki jogurtu, ząbek czosnku(...) w temperaturze 180° C. Następnie wrzuć je do gorącego bulionu i gotuj około 15 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Jogurt wymieszaj z majonezem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz curry. Całość...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Groszek na twarz

    ...specyfiki. Żółtko jajka zmieszać z łyżką oliwy, utrzeć jak majonez dodając soku z cytryny, żurawiny lub innych kwaśnych owoców. Dodać przegotowanej wody do uzyskania konsystencji kwaśnej śmietany...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Baba majonezowa

    ...1. Wysmaruj masłem foremkę na babkę (o pojemności 2,5 litra). 2. Oddziel żółtka od białek. Białka zmiksuj na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo wsypuj cukier, cały czas mieszając. 3. Następnie dodawaj po kolei żółtka i miksuj do połączenia się składników. Pod koniec dodaj majonez i wymieszaj całość łyżką. 4. Oba rodzaje mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawaj do ciasta...

  • Znudziło wam się mocne espresso? Nie możecie patrzeć na kawę z mlekiem i cukrem? Poznajcie zaskakujące połączenia smakowe, które sprawią, że poranne latte już nigdy nie będzie takie samo. Kawa z prażonymi kasztanami i orzechami laskowymi brzmi jak idealny przepis na miło spędzone jesienne popołudnie. /Picsel Owoce kawy spożywano już w I tysiącleciu p.n.e. w formie gotowanej z tłuszczem i solą. Choć teraz przyrządzanie jej przeważnie kończy się po prostu na zaparzeniu zmielonych ziaren, to...

  • Dieta doktora Ornisha

    ...i śmietany, majonezu, margaryny, ciasteczek słodzonych fruktozą i glukozą, ciast cukierniczych z olejem palmowym. 5. Od czasu do czasu Raz w tygodniu możesz sobie pozwolić na niskotłuszczowe produkty...

  • Kozieradka lekarska uważana jest za doskonały afrodyzjak. I już ten fakt z pewnością zachęci wiele osób do jej wypróbowania. Ponadto, właściwości kozieradki sprawiają, że można uznać ją za magiczną przyprawę. Kozieradka pospolita to roślina jednoroczna z rodziny bobowatych. Zwana jest również koniczyną grecką, greckim sianem lub bożą trawką. W naturalnym lecznictwie używana jest od wieków, a najczęściej stosuje się ją w tradycyjnej medycynie chińskiej i hinduskiej. Dzięki swoim właściwościom...