• Informacje na temat:

    majeranek schab karkowy

Przepisy na temat: majeranek schab karkowy
  • Karkówka z jabłkami

    Składniki: - 75 dag schabu karkowego, - 0,5 kg jabłek, - 1 szklanka żurawiny, - 1 cebula, - 1 łyżka majeranku, - kilka gałązek świeżego majeranku, - sól, pieprz, - olej do smażenia, - kilka gałązek świeżego majeranku, - 2 łyżka masła Przygotowanie: Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Cebulę posiekać, jabłka pokroić na cząstki i usunąć gniazda nasienne, żurawinę...

  • Pyszna, soczysta karkówka duszona z cebulką. Danie w sam raz na zimowy obiad:)

  • idealny do kanapek jak i na gorąco :)

  • Sprawdzony przepis na "Schab w ziołach"

  • Staropolski przepis, czyli schab ze śliwkami i czosnkiem. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, z pieczywkiem. Polecam na świąteczny obiad.

  • Schab jest soczysty ,lekko różowy i nie zmniejsza swojej objętości. Przepis dostałam od znajomej i go wypróbowałam.

  • Proste danie zaskakujące wyrafinowanym smakiem. Czując zapach i gryząc pierwszy kęs poczujesz się jak u babci :) Smakuje wyśmienicie na ciepło jako danie główne, po wystudzeniu świetnie nadaje się do kanapek. Polecam :)

  • Smaczne

  • Nie zwykle aromatyczny schab dojrzewający, delikatna i krucha wędlina. Zrobicie ją sami w 7 dni.

  • Idealny do obiadu na specjalne przyjęcie.

Artykuły na temat: majeranek schab karkowy
  • Mięso prosto z pieca

    ..., 1/2 szklanki mleka (niekoniecznie), 3 cebule, 1/2 puszki zielonego groszku, 30 dag marchwi, 5 łyżek oleju, sól, pieprz, majeranek. Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, oprószyć solą(...) w ziołach Składniki na 8 porcji: 1 kg schabu karkowego bez kości, sól, świeżo, grubo zmielony pieprz, 1 łyżeczka suszonego majeranku, 1/2 łyżeczki suszonej mięty, 2 łyżki masła, 3 łyżki oliwy, listki...

  • Jego lecznicze właściwości docenili już starożytni, a smakiem zachwycili się współcześni. Nic dziwnego - majeranek to nie tylko smaczny dodatek do dań, ale również roślina, która łagodzi wiele dolegliwości. Fot. 123RF/Picsel Majeranek znany jest na całym świecie. Należy do tej samej rodziny co oregano, z którym bywa często mylony. Jego ojczyzna to rejony Morza Śródziemnego. Mimo, że jest używany jako przyprawa w wielu częściach świata, to jednak dziko rośnie jedynie w Turcji i na Cyprze....

  • Wieprzowina w miodzie

    ..., łyżka suszonego majeranku, sól, pieprz, żółtko, świeże zioła, np. rozmaryn, majeranek do dekoracji Ponadto: folia aluminiowa 1. Schab umyj, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę i utrzyj z solą(...). Przygotowanie: 180 minut Porcja: 355 kilokalorii Kotlety w miodzie Składniki na 5 porcji: 5 kotletów schabowych, 2 łyżki miodu, 2 łyżki oleju, duże winne jabłko, gruszka, kilka wisienek z kompotu...

  • Jego lecznicze właściwości docenili już starożytni, a smakiem zachwycili się współcześni. Nic dziwnego, majeranek to nie tylko smaczny dodatek do dań, ale również roślina, która łagodzi wiele dolegliwości. Oto majeranek od kuchni. Fot. 123RF "Górska radość", mawiali średniowieczni weselnicy na wieniec zrobiony z majeranku, który miał przynieść młodej parze szczęście i dostatek. Jego obecność na tej wesołej uroczystości to nie przypadek, gdyż majeranek jest tradycyjnym, europejskim symbolem...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć domowych wędlin, które swoim smakiem i aromatem znacznie przewyższają te dostępne w sklepach. Jeśli myślisz, że przygotowanie domowych wędlin jest trudne, nasze przepisy sprawią, że zmienisz zdanie. Czego potrzebujesz? Dobrej jakości mięsa (szynka lub schab), przypraw i wolnego czasu. Zacznijmy od podstaw. Jaka jest różnica miedzy szynką, a schabem? Szynka to tylna część tuszy - jędrna i soczysta, ma niewiele tłuszczu i idealnie nadaje się do...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...