• Informacje na temat:

    magdy gesslerpieczony schab

Przepisy na temat: magdy gesslerpieczony schab
  • Przepis na tą sałatkę dostałem od znajomej, Magdy i tak też postanowiłem ją nazwać a że sałatka ta jest prosta a jednocześnie pyszna postanowiłem się z Wami podzielić przepisem.

  • :) Inspirowany nową książką Magdy Gessler

  • Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy Gessler. Wyszła naprawdę rewelacyjnie! Mięsko odchodziło od kości, było delikatne, soczyste i aromatyczne.

  • dziś ostatki więc usmażyłam pączki na bogato z przepisu pani Magdy Gessler. Pączki są mięciutkie i przepyszne. Wiem jajek jest całe mnóstwo ale raz do roku na takie pączki można sobie pozwolić. Z podanych składników wyszło mi 28 pączków...

  • Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delikatne i puszyste. Ja uwielbiam wszystkie! Tym razem postanowiłam przygotować je według przepisu Magdy Gessler, zaczerpniętego ze strony Smaki Życia i muszę przyznać, że są wyśmienite - prawdziwy smak ziemniaka, otulony chrupiącą koronką.

  • Przepis dla mnie idealny, tak właśnie wg mnie powinna smakować fasolka po bretońsku. Z oryginalnego przepisu Magdy Gessler usunęłam 2 składniki, przez które sos pomidorowy nie byłby jedwabiście gładki, a taki właśnie lubię, no i dałam więcej mięsiwa:) W oryginalnym przepisie dodaje się jeszcze 2 cebule i pomidory z puszki, ja z nich jednak zrezygnowałam.

  • Pyszna drożdżowa babka pachnąca skórką cytrynową i bakaliami.

  • Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy jednak satysfakcję smaku.

  • Te placuszki pancake podpatrzyłam w jednym z programów Kuchenne Rewolucje. Najlepsze są z syropem klonowym. Niebo w gębie.

  • chyba każdy lubi sobie od czasu do czasu zjeść coś z fast foodu.Ja zazwyczaj cos kupuję na mieście ale od dłuższego czasu "chodziły" za mną domowe hamburgery i tym razem zrobiłam z przepisu Magdy Gessler, a bułki hamburgerowe upiekłam z przepisu Marthy Stewart który wczesniej już podawałam

Artykuły na temat: magdy gesslerpieczony schab
  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Magda Gessler, jak mało kto, wpłynęła na kształt polskiej gastronomii. Nic więc dziwnego, że nasi użytkownicy bardzo chętnie korzystają z jej przepisów. Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach to Magda Gessler w najwyższym stopniu kreuje kulinarne gusta naszych rodaków. Dzięki niej wielu z nas zaczęło zwracać zdecydowanie większą uwagę na to, co zjadamy. Co więcej, to właśnie Magda Gessler nauczyła Polaków doceniać tradycyjne, regionalne produkty i potrawy. Restauratorka ma ogromną rzeszę fanów...

  • Oto przepis, który w piątym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Magdalena Ciasto100 ml wody100 g masła75 ml rumu kawowego190 g mąki1 szczypta soli3 jaja1 l oleju Sos czekoladowy300 g czekolady mlecznej125 ml rumu kawowego Popcorn50 g kaszy jęczmiennej pęczak CiastoZagotować wodę. Dodać pokrojone masło i wymieszać do rozpuszczenia. Wlać rum. Zdjąć z ognia i, energicznie mieszając, dodać przesianą mąkę oraz sól. Po uzyskaniu zwartej konsystencji odstawić do ostygnięcia....

  • Polacy uwielbiają kotlety schabowe. Chcąc przygotować je naprawdę dobrze, powinniśmy przestrzegać kilku prostych zasad. Warto je sobie przypomnieć, bo dziś obchodzimy Dzień Kotleta Schabowego. Fot. 123RF/PicselCzęsto mówi się, że wieprzowina jest kaloryczna. Oczywiście osoby na diecie lub dbające o linię powinny zrezygnować z jedzenia boczku lub golonki. Jednak schab, polędwica czy chuda szynka będą odpowiednie dla każdego, nawet dla dzieci. Wieprzowina, jak każde mięso, zawiera wiele białka...

  • Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć domowych wędlin, które swoim smakiem i aromatem znacznie przewyższają te dostępne w sklepach. Jeśli myślisz, że przygotowanie domowych wędlin jest trudne, nasze przepisy sprawią, że zmienisz zdanie. Czego potrzebujesz? Dobrej jakości mięsa (szynka lub schab), przypraw i wolnego czasu. Zacznijmy od podstaw. Jaka jest różnica miedzy szynką, a schabem? Szynka to tylna część tuszy - jędrna i soczysta, ma niewiele tłuszczu i idealnie nadaje się do...