• Informacje na temat:

    magdy gessler indyk

Przepisy na temat: magdy gessler indyk
  • :) Inspirowany nową książką Magdy Gessler

  • Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy Gessler. Wyszła naprawdę rewelacyjnie! Mięsko odchodziło od kości, było delikatne, soczyste i aromatyczne.

  • Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delikatne i puszyste. Ja uwielbiam wszystkie! Tym razem postanowiłam przygotować je według przepisu Magdy Gessler, zaczerpniętego ze strony Smaki Życia i muszę przyznać, że są wyśmienite - prawdziwy smak ziemniaka, otulony chrupiącą koronką.

  • Przepis dla mnie idealny, tak właśnie wg mnie powinna smakować fasolka po bretońsku. Z oryginalnego przepisu Magdy Gessler usunęłam 2 składniki, przez które sos pomidorowy nie byłby jedwabiście gładki, a taki właśnie lubię, no i dałam więcej mięsiwa:) W oryginalnym przepisie dodaje się jeszcze 2 cebule i pomidory z puszki, ja z nich jednak zrezygnowałam.

  • Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy jednak satysfakcję smaku.

  • Pyszna drożdżowa babka pachnąca skórką cytrynową i bakaliami.

  • chyba każdy lubi sobie od czasu do czasu zjeść coś z fast foodu.Ja zazwyczaj cos kupuję na mieście ale od dłuższego czasu "chodziły" za mną domowe hamburgery i tym razem zrobiłam z przepisu Magdy Gessler, a bułki hamburgerowe upiekłam z przepisu Marthy Stewart który wczesniej już podawałam

  • Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także proste i najbardziej oczywiste. Ale nigdy w życiu nie ugotowałem fasolki po bretońsku! To jest mój pierwszy raz! Sięgnąłem po przepis Pani Magdy Gessler, ale ponieważ ja nic nie umiem wprost - więc przepis też jest nieco inny.

  • Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w moich okolicach bardzo rozpowszechniony. Traktuje się go przede wszystkim jako potrawę świąteczną. Pieczemy go zawsze z okazji świąt Bożego Narodzenia, Wielkanocy, a także rodzinnych spotkań np.: chrzcin, komunii, odpustów. Przyrządza się go zazwyczaj z 3 rodzajów mięsa ( wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu) z dodatkiem wątróbki , słoniny,...

  • Zbyt mało czasu, a chęć na pyszne ciasto przesłania umysł. Szybkie i smaczne a do tego przepyszne

Artykuły na temat: magdy gessler indyk
  • Święta muszą być pełne tradycji

    Żaden inny dzień nie pachnie jak polska Wigilia Magda Gessler (63 l.) jurorka w programie MasterChef, prowadzi "Kuchenne rewolucje", jest właścicielką kilku restauracji, autorką wielu książek(...) do tych polskich tradycji, a będziemy stawiać amerykańskiego indyka na stole, krewetki czy homara zamiast karpia - to zaczyna być początek końca nie tylko kultury. Pewnej energii, która była w nas...

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Rzeczpospolita kucharska

    ..." przeprowadzonego w grudniu 2012 r. przez instytut GfK Polonia*. Najbardziej popularne są "Rewolucje kuchenne" Magdy Gessler oraz program "Makłowicz w podróży". Kucharze stali się celebrytami(...) w wywiadach, przepisami dzielą się w gazetach. Robert Makłowicz został twarzą Tesco, Pascal Brodnicki i Karol Okrasa toczą kulinarną bitwę w kampanii Lidla. Magda Gessler, która publikuje artykuły w kilku...

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Znam przepis na to, by restauracja się udała

    ..."Kulinarne rewolucje Magdy Gessler", w którym radzi podupadającym restauracjom, jak wydobyć się z kryzysu. Już pierwsza edycja programu przyciągnęła przed telewizory ponad trzy miliony widzów, teraz mamy okazję oglądać kolejną. Pytana o przepis na kulinarny sukces, mówi: "Gotować trzeba z miłością". Co panią zachęciło do udziału w "Kulinarnych rewolucjach"? Magda Gessler: - Mam wiedzę na temat...

  • Na pewno każdy z Was widział choć jeden odcinek znanego programu Magdy Gessler pt. 'Kuchenne Rewolucje'. Dowiedz się jak ocenia polskich restauratorów. Czy w ciągu czterech dni można stworzyć na nowo dobrze prosperującą restauracje? Jakich błędów nie popełniać by odnieść sukces? Co robić by być dobrym restauratorem? Przekonaj się sam!

  • Znam przepis na to, by restauracja się udała

    ..."Kulinarne rewolucje Magdy Gessler", w którym radzi podupadającym restauracjom, jak wydobyć się z kryzysu. Już pierwsza edycja programu przyciągnęła przed telewizory ponad trzy miliony widzów, teraz mamy(...), paprykę. Przechodzą mnie ciarki na samą myśl o pieczonej, bułgarskiej papryce... Magda Gessler gotuje we własnym domu? – W domu gotują dwie cudowne panie: Teresa i Danusia, obie z okolic Bieszczad...

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys   Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...

  • Restauratorka i prowadząca program "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler wytknęła w studiu "Dzień Dobry TVN" najczęstszy błąd Polaków związany z obchodami świąt wielkanocnych. Zobaczcie, co ma nam do zarzucenia Magda Gessler: Zobacz też przepisy na pyszne, domowe wędliny. Kliknij!

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału. Myślicie, że potraficie gotować...