• Informacje na temat:

    magdalena konieczny kisiała

Przepisy na temat: magdalena konieczny kisiała
Artykuły na temat: magdalena konieczny kisiała
  • Dzisiaj zakończył się konkurs PUZZLE.Przepis umieszczony na zdjęciu to "Zupa cebulowa" Spośród nadesłanych zgłoszeń Jury wyłoniło zwycięzców. W konkursie nagrody otrzymali: Joanna Sawicka Magdalena Gradowska Małgorzata Gebuś Gratulujemy zwycięzcom. Nagrody zostaną wysłane pocztą. Kolejny konkurs wkrótce. Zapraszamy!!!

  • W ebooku, który dla was przygotowaliśmy znajdziecie 15 przepisów na dania, które zaostrzą apetyt na coś więcej... Specjalnie dla was przepisy komentuje seksuolożka Magdalena Tyrała! Masz Kindle, iPad lub inne urządzenie do czytania ebooków? Jeśli tak, to koniecznie pobierz wersje naszej darmowej książki w formacie mobi (Kindle) i EPUB (iPad i inne tablety, smartfony czy czytniki). Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać ebooka na dysku....

  • Dietetyk Magdalena Jarzynka omówiła w studiu "Dzień Dobry TVN" produkty spożywcze wysoko przetworzone i wyjaśniła, na co zwracać uwagę podczas zakupów. - Jeżeli czytamy etykietę i połowy produktów nie jesteśmy w stanie rozszyfrować, to ten produkt powinniśmy odłożyć na półkę - zaznaczyła specjalistka.     Dietetyk: Polacy spożywją w ciągu roku 2 kg chemii w przetworzonej żywności. Zobacz film: Dzień Dobry TVN/x-news Dietetyk: "W każdej grupie produktów będą produkty przetworzone". Zobacz...

  • W najbliższym odcinku "Ugotowanych" do walki o 5 tysięcy złotych staną mieszkańcy Rzeszowa. Szykuje się wybuchowa mieszanka różnych kuchni i osobowości. Na stole zagoszczą smaki tradycyjne, elementy leśne, nie zabraknie nawet akcentów indyjskich. Uczestników czeka odważna kulinarna niespodzianka. Czy przypadnie im do gustu? Rywalizować będą: Aleksander Rusin - projektant grafiki użytkowej, współorganizator festiwalu muzyki elektronicznej i miłośnik ostrego koła, Elżbieta Lewicka -...

  • W Polsce bez problemu kojarzymy sushi, wasabi, tempurę czy sake z Japonią. Ale niewielu z nas jest w stanie powiedzieć cokolwiek o tym, jakie słodycze jada się w Kraju Kwitnącej Wiśni. Iri mame to ziarna soi w słodkiej skorupce. Poniżej przepis!         fot. materiały prasowe Słodycze na słono W Japonii słowo "kashi", w przybliżeniu "słodycze", to tak naprawdę wszystkie rzeczy, które je się poza zwykłymi posiłkami. Są to na przykład owoce i orzechy, cukierki i czekoladki, ale także ciasta i...

  • Wszyscy wiemy, jak wiele wartościowych składników zawierają warzywa i owoce. Ich spożycie dostarcza organizmowi energii oraz cennych substancji odżywczych. Niektóre owoce i warzywa warto spożywać w konkretnych schorzeniach, innych należy się wystrzegać. Trzeba umiejętnie je połączyć, żeby stworzyć smaczny napój, ułatwiający osiągnięcie zdrowotnego efektu. Ważne też, żeby owoce i warzywa były świeże, dlatego najlepiej sporządzać koktajle samodzielnie w domu i pić zaraz po przygotowaniu. Wielu...

  • Mrożonki to dobre rozwiązanie nie tylko dla osób żyjących w ciągłym pośpiechu, ale dla każdego, kto dba o zdrowy tryb życia. Pozwalają nam szybko przyrządzić smaczny obiad, są tanie i wartościowe pod względem odżywczym. Odpowiednio zamrożone i przechowywane warzywa i owoce to świetne źródło witamin w okresie zimowym. Zamrożona żywność nie traci wartości odżywczych, dzięki niskiej temperaturze przechowywania zahamowany zostaje proces jełczenia tłuszczów, a drobnoustroje nie mają możliwości...

  • Lato w pełni, a my już wiemy jakie potrawy lubicie najbardziej przygotowywać, kiedy z nieba leje się żar. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Spośród odpowiedzi wybraliśmy trzy, których autorzy będą mogli wybrać się na romantyczną kolację do Restauracji pod Różą w Krakowie, Restauracji Monopol we Wrocławiu oraz Restauracji Concept 13 w Warszawie. Laureatami konkursu zostali: Pani Małgorzata Ch. "Moje ulubione danie na lato to cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Nie spiesz się. Odpocznij. I dobrze zjedz. Slow life z widokiem na Śnieżkę czyli Polna Zdrój zapewni nie tylko świetne przepisy na wszelakie okazje i mądre porady, ale sprawi także, że przestaniesz gnać. Kochaj, gotuj, żyj i ciesz się. Ta książka to historia niezwykłych gospodarzy Polnej Zdrój, którzy osiedlili się w XIII-wiecznym miasteczku Wleń niedaleko Jeleniej Góry i odmienili życie małego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Odrestaurowali ponad 200-letnie siedlisko i stworzyli...