• Informacje na temat:

    mad hungry

Przepisy na temat: mad hungry
  • Pyszny, delikatny domowy makaron tagliatelle.

  • Na obiad lub kolację

  • Brokuł - jak brokuł, uwielbiam za to łączyć smaki z pozoru bardzo odległe.

  • W życiu nie myślałam, że tak łatwo jest upiec chleb. Ten z przepisu Pani Joli jest wręcz banalny w swojej prostocie, ale jest po prostu idealny w smaku, skórka jest chrupiąca, chleb długo utrzymuje świeżość. Taka kromka posmarowana masełkiem albo smalczykiem hymmm ….. po prostu niebo w gębie.

  • ...małe co nieco do kawy ;-)

  • wariacja na temat makaronu i szpinaku - zdrowa i pyszna; sądzę, że może przekonać najbardziej upartych przeciwników zielonych listków :)

  • Elvis Presley mieszkal podczas swojej dwuletniej sluzby wojskowej w Niemczech w Bad Nauheim. Jedna z jego ulubionych potraw miala byc wtedy kanapka z maslem orzechowym, bananem i bekonem. Dokladny przepis znalazlam w ksiazce "Are You Hungry Tonight? Elvis’ Favorite Recipes" jego ulubionej kucharki Brendy Arlene Butler. Wprowadzilam male poprawki - w oryginale banany nie byly smazone, jedynie krojone na plasterki, kanapka byla przykryta druga kromka chleba tostowego i dopiero wtedy...

  • Pyszne, słodkie,pachnące i pięknie wyglądające pomarańcze kandyzowane w czekoladzie. Mogą być ozdobą świątecznego stołu albo fajnym "hand made" prezentem :)

  • W zasadzie nic nie potrzeba do urozmaicenia tej potrawy...kochamy slow food, hand made...wspaniała zabawa dla wszystkich

  • Makaron z serem made in USA to coś zupełnie innego niż danie, które jadamy w Polsce. To mocno serowa i nieprzyzwoicie kaloryczna zapiekanka makaronowa, którą zna na pewno każdy fan serialu "Przyjaciele". Polecam szczerze, zwłaszcza że jest to danie śmiesznie proste i szybkie.

Artykuły na temat: mad hungry
  • Jak wykorzystać gastronomiczny boom, aby skutecznie zbudować swoją markę w kraju i zagranicą? O innowacyjnym i „rock-and-roll'owym" podejściu do biznesu opowie Isabella Potì, head chef i partner szybującej w branżowych rankingach, gwiazdkowej restauracji Bros' we Włoszech. Fot. materiały prasowe 24 czerwca br., po raz kolejny w gościnnych progach hotelu Double Tree by Hilton we Wrocławiu, odbędzie się druga w tym roku edycja MADE FOR Restaurant. Temat przewodni konferencji, której inauguracja...

  • Po krakowskiej edycji specjalnej, tym razem spotkaliśmy się z wrocławskimi restauratorami w gościnnych progach hotelu DoubleTree by Hilton. Miasto Wrocław, będące partnerem strategicznym konferencji, wciąż zaskakuje potężnym, szybko rozwijającym się rynkiem gastronomicznym. Fot. materiały prasoweTemat okazał się strzałem w 10-tkę, a lokalni restauratorzy wykazali się dużą otwartością na wiedzę i nowinki ze świata, z zaciekawieniem uczestnicząc w wykładach, warsztatach i spotkaniu z gościem...

  • 12 kwietnia br. odbędzie się specjalna edycja konferencji gastronomicznej MADE FOR Restaurant pod hasłem: „Innowacje – biznes czy prowokacja?”. Fot. 123RF/Picsel To ma być najgłośniejsze biznesowe wydarzenie branży gastronomicznej sezonu, organizowane razem z Miastem Kraków, będącym w tym roku Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej. Dzięki tej współpracy na scenie pojawią się gastronomiczne gwiazdy światowego formatu, w tym najlepsza szefowa kuchni świata Ana Roš, mistrz świata w...

  • Letnie potrawy powinny być przede wszystkim szybkie i proste w wykonaniu! Oto kilka przepisów na orzeźwiające napoje, lekkie sałatki, delikatne zupy kremy i apetyczne przekąski autorstwa Marka Siola z bloga Hungry Eyes. Fot. Marek Siol / Hungryeyes.pl 1. Chłodnik z awokado i ogórka Chłodniki to świetna alternatywa dla zup, które nie smakują najlepiej podczas wyjątkowo upalnych dni. Najpopularniejszy i wszystkim znany chłodnik z botwinki mógł się już nieco znudzić, dlatego proponuję innego...

  • Makaron to wyjątkowo uniwersalny produkt, z którego bez trudu wyczarujecie wyjątkowe dania. Jak to zrobić? Skorzystajcie z przepisów naszego eksperta. Fot. Marek Siol / Hungryeyes.pl Wszyscy kochają makaron - spaghetti, fussili, penne i wiele, wiele innych. Nie dość, że jest tyle rodzajów, to jeszcze istnieje niemal nieskończona liczba sposobów jego przygotowania. Dziś prezentuję wam kilka sprawdzonych przepisów, których przygotowanie zajmie wam dosłownie chwilę. Uwielbiam prostotę i to ona...

  • Dwóch Amerykanów - Peter Menzel oraz Faith D’Aluisio - postanowiło udać się w podróż, aby udokumentować, co jada się w różnych zakątkach świata. Oto efekty ich pracy. Fot. 123RF/Picsel Na co dzień rzadko myślimy o tym, jak wiele czynników wpływa na zawartość naszych lodówek. Większość z nas zdaje sobie sprawę z tego, iż w poszczególnych zakątkach świata jada się inaczej, jednak nie często jesteśmy świadomi, jak drastyczne te różnice potrafią być. Pojęcie „zwykłego posiłku" oznacza coś...

  • „Kierunek: Barcelona! Opowiedz nam o innowacjach w Twojej restauracji i w nagrodę spotkaj się z najlepszymi szefami kuchni na świecie. Fot. materiały prasowe Weź udział we wspólnym konkursie MADE FOR Restaurant i The Best Chef i wyjedź na galę rozdania nagród The Best Chef Awards w stolicy Katalonii!" - to zaproszenie do konkursu ogłoszonego właśnie przez organizatorów konferencji Made FOR Restaurant, która już 24 czerwca planowana jest we Wrocławiu. Konkurs organizowany jest w partnerskiej...

  • W dniach 14-15 kwietnia 2012 r. w obiektach Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie przy Al. 29 Listopada 46-50 odbędzie się XV Małopolska Giełda Agroturystyczna. Celem XV Małopolskiej Giełdy Agroturystycznej jest promocja turystyki wiejskiej oraz przedstawienie atrakcyjnej oferty wypoczynku mieszkańcom Krakowa, a także całego Województwa Małopolskiego.Podczas Giełdy odbywać się będą imprezy towarzyszące, takie jak wykłady, prezentacje gospodarstw agroturystycznych, kiermasze, wystawy rękodzieła...

  • Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak gotuje Paszczak, jakie jest jego kulinarne marzenie i dlaczego mężczyźni są lepszymi kucharzami niż kobiety. Przeczytaj wywiad z Kermeetem, autorem bloga Paszczak gotuje Od jak dawna zajmuje się Pan gotowaniem? Chyba od zawsze. Swoją pierwszą potrawę ugotowałem jako dziecko. Gotowałem z babcią, z rodzicami i tak już zostało. Czy pamięta Pan swoje pierwsze danie? Niestety nie pamiętam. Czy zgadza się Pan ze stwierdzeniem, że mężczyźni gotują lepiej od...

  • Prezentacja typowych włoskich produktów spożywczych i win, szerzenie wiedzy o wyjątkowych zaletach diety śródziemnomorskiej, szkolenia dla młodych kucharzy, specjalne menu degustacyjne we włoskich restauracjach, a także projekcje filmów, konferencje i prelekcje – to podstawowe założenia Tygodnia Kuchni Włoskiej obchodzonego w dniach 21-27 listopada w 105 krajach na całym świecie. Fot. materiały prasowe Kuchnia to jeden z najważniejszych i najbardziej rozpoznawalnych elementów, składających...