• Informacje na temat:

    maciej kuroń rosół

Przepisy na temat: maciej kuroń rosół
  • Przepis wart wypróbowania: "Żeberka - Maciej Kuroń"

  • Smaczny pomysł na "Karp po żydowsku - Maciej Kuroń"

  • pierogi są bardzo smaczne, ja zazwyczaj robię z mięsem z rosołu.

  • Zrobiłam kopytka według przepisu z książki Macieja Kuronia "Kuchnia Polska Dania w dwie chwile".

  • Domowy rosół dobry na przeziębienie i na rozgrzanie w chłodne dni.

  • Zrobiłam dziś bo mój mąż jest chory a podobno rosół jest dobry na grypę i przeziębienie.zdjęcie nie wyszło:>(((

  • Pyszny, rozgrzewający.. Trochę chorowałam, a poza tym naszła mnie ochota na pierogi.. W związku z czym.. ugotowałam rosół:) Królową zup :)) Podstawową..

  • W zimowe, mroźne dni, nic tak nie rozgrzewa ciała i duszy jak rosół. Pyszny, esencjonalny, pachnący lubczykiem z nutą ostrości pieprzu. Prawda, ze na sama myśl o nim robi się cieplej? No, to do dzieła, gotujmy!

  • Jedna z najczęściej jadanych zup w polskich domach.Moja propozycja jej wykonania jest dość łatwa.Rosół nie jest tłusty.

  • Chyba nikomu nie trzeba przedstawiać tej zupy. mi się kojarzy z niedzielnym obiadem i gwarem przy stole. Gotuję ją zawsze kiedy jestem chora lub ktoś z mojej rodziny. Jest dla mnie najlepszą zupą świata. Na rosół zawsze mam ochotę.

Artykuły na temat: maciej kuroń rosół
  • Książka napisana przez kucharza Jakuba Kuronia (syna Macieja Kuronia) to zbiór anegdot i opowieści na temat członków jego rodziny i źródeł inspiracji kulinarnych Kuroniów. Autor pisze o przekazywanej z pokolenia na pokolenie tradycji kulinarnej, która ukształtowała pokolenia Kuroniów i Liszkiewiczów, a którą sam jako kucharz odnajduje w gotowaniu.   Każdemu rozdziałowi towarzyszy dwanaście przepisów - sześć skojarzonych z bohaterem lub bohaterami danego rozdziału i sześć proponowanych przez...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • Niemal każdy wielbiciel dobrej kuchni uwielbia programy kulinarne. I niemal każdy wielbiciel uważa, że danie z ekranu przygotowałby lepiej... Nie jesteśmy wyjątkiem. Chętnie śledzimy gotowanie w wykonaniu gwiazd i równie chętnie sprawdzamy przepisy we własnych kuchniach. Specjalnie dla was wybraliśmy 10 przepisów inspirowanych pomysłami kulinarnych celebrytów. Potraficie gotować lepiej niż Magda Gessler, Pascal Brodnicki, czy Maciej Kuroń?   Przegląd kulinarnych inspiracji zaczynamy...

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne części pokarmów,...

  • Piwo z Tychów, Perfect z Warszawy, kapusta z Charsznicy, pomysł z Żywca. Już 14 sierpnia rozpocznie się trzydniowy Światowy Festiwal Smakowania Kwaśnicy. Po raz szósty Państwo Barbara i Krzysztof Czulowie - organizatorzy imprezy - przygotują dla kilkudziesięciu tysięcy osób najlepszą góralską zupę na świecie - żywiecką kwaśnicę. Atrakcji towarzyszących kulinariom jak co roku będzie ogromna ilość. Pierwsze edycje Festiwalu wiązały się z Biciem Rekordu Guinessa. "Przez pięć lat biliśmy rekord...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału. Myślicie, że potraficie gotować...

  • Osoby związane z kulinariami zostały docenione! Dwóch jurorów programu "Top Chef" zostało nominowanych do Wiktorów za rok 2013. Wojciech Modest Amaro i Maciej Nowak, jurorzy polskiej edycji kulinarnego show "Top Chef", emitowanego w Telewizji POLSAT, obaj zostali nominowani do Wiktorów 2013 w kategorii odkrycie roku, a Maciej Nowak również w kategorii osobowość roku. Amaro i Nowak są niewątpliwie wybitnymi osobowościami telewizyjnymi. Wojciech Modest Amaro to niekwestionowany autorytet na...

  • Już w najbliższą niedzielę, 25 sierpnia, w warszawskim zoo odbędzie się wyjątkowe wydarzenie Chrzciny zebry zainaugurują współpracę między producenetem sałat Fit&Easy, a fundacją Panda, która zajmuje się między innymi adopcją zwierząt z ogrodów zoologicznych.   Uroczystość rozpoznie się w tę niedzielę, 25 sieprnia, w warszwskim ogrodzie zoologicznym przy ulicy Ratuszowej. Na gości oczekujemy już od godziny 10, przy wybiegu dla zebr. Po nadaniu zebrze imienia, zdradzamy, że będzie to Zielona,...