• Informacje na temat:

    macie na ciasto snickers

Przepisy na temat: macie na ciasto snickers
  • Ciasto ze snickersem

    Składniki: 175 g miękkiego masła 65 g cukru 225 g mąki Szczypta soli 10 batonów z orzeszkami ziemnymi (po 57 g, np. Snickers) 50 g śmietany kremówki 150 g orzeszków ziemnych 150 g gorzkiej czekolady 10 g tłuszczu kokosowego Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem, dodać mąkę zmieszaną z solą. Odstawić na 30 minut w zimne miejsce. Ciasto rozwałkować na kwadrat o wymiarach (24x24 cm...

  • Snickers

  • Ciasto czekoladowe

    ...kuchennego na kremową masę. Kolejno dodawać jajka. Dodać mąkę zmieszaną z migdałami i proszkiem do pieczenia. Ciasto nałożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Piec w 175 st. C przez 15-25 minut.  100 g czekolady roztopić w gorącej kąpieli, wylać na marmurową płytkę, a kiedy zastygnie, ściągać nożem wiórki. Ciasto uwolnić z formy, formę umyć, osuszyć, pierścień ponownie założyć na ciasto. Ciasto...

  • Eleganckie i smaczne :-)

  • Połączenie karmelizowanych orzechów, toffi, masy budyniowej i miodowych placków jest idealne. Wygląda efektownie i smakuje wyśmienicie.

  • Można mrozić, dobre ciasto

  • Ciasto bez pieczenia ;)

  • Przepisów na Snickersa jest wiele, ja wypróbowałam tego na biszkopcie i wszytkim smakowało :)

  • Przepis znalazłam u "kwestia smaku", jest mocno czekoladowy, bo zrobiony z ciasta brownie.

  • Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami. Sernik polany masą krówkową i posypany siekanymi orzechami, wyszedł pyszny.

Artykuły na temat: macie na ciasto snickers
  • Mars lub snickers smażony na głębokim oleju

    ...z najlepszych rzeczy do zjedzenia. To taki skomplikowany smak: gorące krówki i karmel z roztopioną czekoladą. Dodaj do tego wszystkie tekstury: chrupiące ciasto, potem miszmasz z czekolady i karmelu(...) i Cardinal Lemoine. Składniki: 1 mars lub snickers, co wolisz 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej szczypta sody mleko lub piwo olej do smażenia Sposób wykonania: Włóż...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Ziarno prawdy

    Podczas sesji  do "Twojego STYLU" makijażystka narzeka: "Nie mam co jeść, w kateringu są tylko kanapki! A przecież chleb rozwala jelita!". I sięga do torby po... snickersa. Osób, które rezygnują(...) jest prawdą, że zamrożone ciasto pochodzi z Chin i leży w chłodniach miesiące czy nawet lata. Z prostej przyczyny: to byłoby nieopłacalne. Skład takiego pieczywa też jest na ogół dobry. Wystarczy...

  • Basta! Pomyślał Kevin Aiston, kiedy usłyszał od kolejnego Polaka: Przecież Wielka Brytania nie ma żadnej przyzwoitej kuchni. Postanowił rozprawić z wszelkimi stereotypami w swojej najnowszej książce „Kevin sam … w kuchni. Nie tylko Fish & Chips”. Na pierwszy ogień wziął English breakfast, które złą sławę ma nie tylko w Polsce: „Podobną opinię ma na świecie polski kotlet schabowy. Z ziemniakami z wody polanymi okrasą, pospanymi koperkiem. Tak naprawdę jest pyszny! Zawsze, kiedy jadę pociągiem...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Weekend to idealny czas na pieczenie ciast. Macie ochotę na klasyczne wypieki, a może wolelibyście spróbować czegoś nowego? Mamy dla was kilka ciekawych propozycji. Już od samego patrzenia na te ciasta można zrobić się głodnym. Co bardzo ważne, ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani wyjątkowych zdolności cukierniczych. Wystarczą dobre chęci i trochę zapału. Który z tych przepisów wypróbujecie jako pierwszy?   1. Łaciata babka kawowo-waniliowa Fot. Szefowa-kuchni na Smaker.pl / Aby...