• Informacje na temat:

    maciąg smak życia

Przepisy na temat: maciąg smak życia
Artykuły na temat: maciąg smak życia
  • Smak miłości

    Najnowsza książka Agnieszki Maciąg napisana z miłości do bliskich, natury i gotowania.

  • Oryginalna, zabawna, pokrzepiająca opowieść o dziewczynie, która zostaje najlepszą kucharką świata. Szef kuchni Lars Thorvald ma w życiu trzy miłości - gotowanie, żonę Cynthię i córeczkę Evę. Kiedy Cynthia zakochuje się w winie i czarującym sommelierze, opieka nad córką całkowicie spada na Larsa, który dzieli się z nią swoimi kulinarnymi pasjami. Porzucona przez matkę Eva, dorastając znajduje ukojenie w smakach rodzimej Minnesoty, los pobłogosławił ją bowiem podniebieniem, jakie zdarza się...

  • Agnieszka Maciąg: odnaleźć harmonię

    ...- Jak ona to robi? - pytają zachwycone kobiety, obserwując Agnieszkę Maciąg. Bo czas mija, ale tej słynnej modelki w ogóle to nie dotyczy! Nam zdradziła kilka sekretów...

  • Ryż, cały czas popularny w Polsce, jest składnikiem większości posiłków w Japonii. Czy spożywanie go w dużych ilościach w Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie ludzie słyną z długowieczności i dobrego zdrowia, jest przypadkiem ? Fot.123rf Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Odchudza i... Ryż jest świetnym składnikiem diety,...

  • Dobre życie to nie tylko zdrowe jedzenie

    Czy sposób odżywiania może wpływać na nasze emocje? Jak pozbyć się toksyn nie tylko z pożywienia, lecz także z własnej głowy? O sensie zdrowego i zgodnego z naturą życia opowiada Agnieszka Maciąg.

  • Temat GMO budzi coraz więcej kontrowersji. Co dokładnie oznacza ten skrót, w jakich produktach czyha GMO i co zrobić, by prowadzić zbilansowany styl życia bez kontaktu z żywnością modyfikowaną genetycznie? Odpowiednia dieta powinna opierać się na zdrowych, nieprzetworzonych produktach/Picsel GMO to skrót oznaczający genetycznie modyfikowane organizmy, czyli takie, w których człowiek umieszcza obce geny, zmienia ich aktywność lub wprowadza dodatkowe kopie jego własnych genów. Choć modyfikacje...

  • Co jedzą modelki?

    Wbrew ogólnie panującej teorii modelki nie żywią się wyłącznie połówką kiwi i jogurtem 0 procent tłuszczu. Przynajmniej jeśli chodzi o modelkę Agnieszkę Maciąg.

  • O zawodzie kucharza, rewolucji kulinarnej w Polsce oraz o tym, dlaczego internet utrudnia życie restauratorom, rozmawiamy z Michelem Moranem - jurorem programu MasterChef oraz ambasadorem marki Kenwood. Fot. materiały prasowe Smaker: Jak to się stało, że znalazłeś się w Polsce? Bo nie stało się to za sprawą uroków naszego kraju... Michel Moran: To była klasyczna historia miłosna. Moja żona, która jest Polką, bardzo chciała powrócić do kraju i namówiła mnie na wyjazd. Początkowo mieliśmy...

  • Co jedzą modelki

    Wbrew ogólnie panującej teorii modelki nie żywią się wyłącznie połówką kiwi i jogurtem 0 procent tłuszczu. Przynajmniej jeśli chodzi o modelkę Agnieszkę Maciąg.

  • Wyobraź sobie, że możesz stworzyć dowolny smak lodów. Jaki by on był? Szarlotka babci Jadzi? Pierwsze letnie owoce? A może coś znacznie bardziej zwariowanego? Podziel się swoim pomysłem i wygraj fantastyczną nagrodę! W książce Davida Lebovitza znajdziecie dziesiątki przepisów na lody. Klasyczne oraz nietypowe jak lody oliwne. Jednak niech Was nie zmyli nazwa. Lody to tylko ta większa, środkowa część książki. Tak naprawdę jest to też skarbnica wiedzy o dodatkach do deserów. Jak je przyrządzać?...