• Informacje na temat:

    macerowanie mięsa na grilla

Przepisy na temat: macerowanie mięsa na grilla
  • Dla tych co lubią wbijać zęby...

  • Przepis wart wypróbowania: "Mięso na grilla z warzywami"

  • Jeśli masz już dość tradycyjnego grillowania kiełbasek i karkówki, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Pomysłowo przygotowane mięso mielone na patyczkach do szaszłyków z pewnością świetnie się sprawdzi podczas spotkania z przyjaciółmi lub kolacji w rodzinnym gronie. Możesz oczywiście modyfikować przepis w zależności od Twoich upodobań smakowych.

  • Pyszne naleśniki z farszem z mięsa mielonego i warzyw. Super smakują upieczone na grillu. Polecam przepis.

  • Nic tak nie łączy ludzi, jak wspólne grillowanie będące świetnym sposobem na spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi. Nie wiem jak Was, ale mnie zapach grilla od razu wprawia w dobry nastrój. Na ostatnim grillu nie mogło zabraknąć dobrze zamarynowanej karkówki, szaszłyków, kaszanki i warzyw. Ale największym uznaniem cieszyły się właśnie te małe klopsiki otulone plasterkami cukinii.

  • Ziemniaczana winna sałatka bardzo dobrze pasuje do grillowanego mięsa.

  • Zapachy kuchni koreańskiej wciąż drażnią naszych sąsiadów. Po przepysznej i dobrej na chłód kimchi jjigae (zupie na bazie kimchi), dziś przepis na dip, z którym podaliśmy bulgogi – bardzo popularne w Korei danie z mięsa, koreańskie BBQ. Bez pasty ssamjang trudno wyobrazić sobie posiłek przy koreańskim stole. Pasta jest używana, jako dip do mięs i warzyw, a jej przygotowanie jest bardzo proste, pod warunkiem, że mamy potrzebne składniki pod ręką. Przygotujecie ją szybciej niż zajmie wam...

  • Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)

  • Kofty z grilla

Artykuły na temat: macerowanie mięsa na grilla
  • Wszystko o przyrządzaniu grilla

    ...i sokiem z cytryny zapobiega wysychaniu mięsa i sprawia, że po upieczeniu jest delikatniejsze. Z kolei marynata na bazie jogurtu lub maślanki powoduje, że mięso z grilla jest wyjątkowo soczyste. Zioła i przyprawy Do przygotowania marynat albo przyprawiania mięsa przed grillowaniem używam świeżych ziół i przeciśniętego przez praskę czosnku. Nadają one potrawom wyjątkowy aromat. Tak samo jak...

  • Rozpoczynamy sezon na grillowanie! Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. Nie zapominajcie jednak o pysznych sałatkach, które urozmaicą każdy posiłek. Mamy dla was kilka sprawdzonych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek z grilla, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i...

  • Poznaj 50 najsmaczniejszych przepisów na grilla. Pobierz darmową książkę i zostań mistrzem grillowania. Grill to przede wszystkim doskonała okazja do spotkań w gronie najbliższych. A jedzenie? Jedzenie jest tu tylko dodatkiem. Ważnym, choć nie najważniejszym. By oczarować naszych gości, dać pretekst do rozmów i podarować kilka chwil kulinarnych uniesień, przedstawiamy 50 najlepszych przepisów na dania z grilla.     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Znudziły Ci się klasyczne kiełbaski i karkówka z grilla? Masz ochotę na nowe doznania smakowe? Pobierz darmową książkę 169 przepisów na grilla. Wydanie 2. Nie czekaj pobierz książkę już teraz! Znajdziesz w niej informacje jak grillować, jakie są rodzaje grilli i potrzebne akcesoria. Dodatkowo dowiesz się jak prawidłowo przygotować idealnego steka. Ponadto znajdziesz w niej przepisy na sosy i marynaty, grillowane warzywa, owoce, sery, owoce morza i ryby. Masz Kindle, iPad lub czytnik, który...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Dobry sos może całkowicie odmienić smak przygotowywanych przez was dań. Szykując grillowe menu, nie zapomnijcie o zrobieniu przynajmniej kilku, aromatycznych dipów. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei całkowicie zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w...

  • W Japonii istnieje wiele technik grillowania, które zasadniczo nosi nazwę teriyaki. Teriyaki jest tak popularne w Japonii, że kanapki z grillowanym mięsem można kupić nawet w fast foodach. Mięso marynowane jest w sosie zwanym tare, na który składają się: sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz dodatki w postaci cukru lub miodu, a niekiedy również imbiru. Grilluje się głównie ryby: marliny, tuńczyki, łososie i pstrągi, czasem też owoce morza, a także krewetki czy kalmary. W restauracjach goście...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...