• Informacje na temat:

    mace na kebaba

Przepisy na temat: mace na kebaba
  • drożdżowa bułka z jogurtem naturalnym

  • Pyszny, prosty.

  • Znakomite

  • Ciasto na mące razowej, którego smak bardzo mnie zaskoczył, bo użycie mąki razowej jest prawie niewyczuwalne. Jest wilgotne, mięciutkie i długo zachowuje świeżość.

  • Często jadacie pizzę? Wolicie ją zamówić, czy sami robicie? Czasami miewam dni z ogromnym leniem, kiedy marzę tylko o tym, aby ktoś podał mi jedzenie pod nos. Na szczęście mój Mąż całkiem nieźle radzi sobie w kuchni, chociaż pizzy jeszcze nie miał okazji robić :) Gdy już jednak najdzie nas na nią ochota, rzadko ją zamawiamy (z powodu będzie ,, za godzinę", które przeciąga się do półtorej albo i dłużej:) ), a robimy. Najbardziej lubimy na cienkim spodzie, chrupiącą z sosem winegret i świeżymi...

  • Bardzo szybkie ciacho, mimo, że wygląda bardzo skomplikowanie. Jego zrobienie zajmie godzinę.

  • Pychotka dla milosnikow kebabu :)

  • Zdrowsza wersja popularnego dania kupowanego w budkach w mieście.

  • Wypróbowany przepis na "Puszyste ciasto na mące razowej"

  • Sprawdzony przepis na "Szare kluski na mące żytniej"

Artykuły na temat: mace na kebaba
  • Mąka to jeden z najczęściej używanych przez nas produktów kuchennych, który wykorzystuje się niemal w każdym regionie świata. Co warto wiedzieć na jej temat? Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć gospodynię, która nie miałaby mąki w swojej spiżarni. Jest to produkt zaskakująco uniwersalny, który znalazł zastosowanie w niemal każdym zakątku świata. Niestety, wiedza na temat mąki zazwyczaj bywa ograniczona, a wiele kwestii z nią związanych stanowi dla nas nie lada zagadkę. Jak je dzielimy? Co...

  • Mąka to jeden z najczęściej używanych przez nas produktów kuchennych, który wykorzystuje się niemal w każdym regionie świata. Co warto wiedzieć na jej temat? Fot. 123RF Trudno znaleźć gospodynię, która nie miałaby mąki w swojej spiżarni. Jest to produkt zaskakująco uniwersalny, który znalazł zastosowanie w niemal każdym zakątku świata. Niestety, wiedza na temat mąki zazwyczaj bywa ograniczona, a wiele kwestii z nią związanych stanowi dla nas nie lada zagadkę. Jak je dzielimy? Co oznaczają...

  • Frytki, burgery, kebaby – synonimy niezdrowego jedzenia. To właśnie ono, jako pierwsze, ląduje na naszej żywieniowej czarnej liście, gdy przechodzimy na dietę. Ale czy naprawdę musimy o nich zapomnieć? Nic z tych rzeczy! Fot. 123RF Wystarczy zaledwie kilka chwil, aby własnoręczne przygotować zdrowe wersje popularnych fast-foodów. Nic nie ocieka tłuszczem, a my mamy pełną kontrolę nad tym, co finalnie znajdzie się na naszym talerzu. Stworzenie zdrowego fast-foodu wcale nie jest dużym...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki. Chrupiące potrawy nadają się na dania obiadowe, ale także jako pomysł na karnawałową imprezę. Tradycyjna panierka na kotlety jest zrobiona z mąki, jajka i bułki tartej. Żeby tym razem nie było nudno,...

  • Kotlet schabowy potrafi przygotować nawet początkujący kucharz. Czy da się w tym temacie wymyślić coś nowego? Okazuje się, że nasi użytkownicy mają mnóstwo pomysłów na to, jak odmienić tę potrawę. Fot. 123RF/Picsel Podstawą dobrego schabowego jest mięso. Kupując je, zwracajmy uwagę na to, aby miało jednolitą strukturę i różowoczerwony kolor. Jeśli sądzisz, że idealnie gładki, jednolity, jasny, zbity kawałek mięsa to dobry zakup, musimy wyprowadzić cię z błędu. Taki perfekcyjny schab po...

  • Pierwsze w Polsce targi dla małej gastronomii i systemów "jedzenia na wynos", organizowane wg formatu europejskiej firmy easyFairs, odbędą się 17 i 18 czerwca w hali tenisowej AWF przy al. Jana Pawła II 78 w Krakowie (wjazd od ulicy Nowohuckiej) Jest to jedyna impreza targowa w Polsce, na której zaprezentuje się wyselekcjonowana grupa wystawców, ściśle związana z branżą małej gastronomii. Odwiedzający targi easyFairs FOOD-to-GO mogą liczyć na spotkanie z producentami i dystrybutorami...

  • Sezon piłkarski w pełni, zatem warto przećwiczyć kilka nowych przepisów na mistrzowskie przekąski. Aby czas poświęcony na oglądanie meczu był jeszcze przyjemniejszy, dobrze wcześniej przygotować poczęstunek. Głównym tematem niech będzie tak uwielbiane przez mężczyzn mięso. Oto kilka przepisów na proste przekąski, które z łatwością można zrobić w domu. Piwne calzone z kurczakiem Wspaniałe, lekkie, piwne ciasto wypełnione ulubionymi składnikami. Nie wymaga wiele pracy, a efekt jest o niebo...

  • W czasie weekendu możemy pozwolić sobie nie tylko na dłuższy sen, ale także na królewskie śniadanie. Przygotowane bez zbędnego pośpiechu i nerwów. W końcu to właśnie ten posiłek jest najważniejszy! Weekend to idealny moment na przygotowanie słodkiego śniadania, z którego wszyscy domownicy, zarówno ci mniejsi jak i dorośli będą zadowoleni. Bowiem śniadanie wpływa na to, jak będzie wyglądał nasz cały dzień. Zostało udowodnione przez dietetyków, że osoby, które nie zaczynają poranka śniadaniem...

  • Blisko dwie trzecie Polaków przyznaje, że najbardziej smakują im ciasta i desery przygotowywane w domu. Domowe wypieki lubimy trzy razy bardziej od tych kupowanych w cukierniach - tak odpowiedziało aż 62% respondentów biorących udział w badaniu na temat wypieków w Polsce przeprowadzonych przez IQS Group w lutym 2015 roku. Dla fanów domowych słodkości Lidl wspólnie z Pawłem Małeckim, Mistrzem Cukiernictwa przygotował niespodziankę - książkę „Cukiernia Lidla". Ciasto po mistrzowsku Paweł...