• Informacje na temat:

    macaroni cheese

Przepisy na temat: macaroni cheese
  • Makaron z serem made in USA to coś zupełnie innego niż danie, które jadamy w Polsce. To mocno serowa i nieprzyzwoicie kaloryczna zapiekanka makaronowa, którą zna na pewno każdy fan serialu "Przyjaciele". Polecam szczerze, zwłaszcza że jest to danie śmiesznie proste i szybkie.

  • Bacon, egg and cheese to jedna z najpopularniejszych amerykanskich kanapek.Przysmak ten jest jedzony zarowno na sniadanie jak i na lunch. Jest bardzo sycaca a kupic mozna ja na cieplo w kazdym sklepie oraz w ulicznych "budkach"z jedzeniem. Polecam:)

  • oskonały sos do smażonej sałaty rzymskiej lub awokado z pomidorami

  • Full breakfast. English breakfast. Śniadanie wyspiarskie. Nie do przejedzenia!

  • syta, ale lekka sałatka.

  • Zapiekanka w kolorze jesieni to po prostu jedna z wersji zapiekanego makaronu z serem, znanego wszystkim mac & cheese, tym razem z dodatkiem dyni. Wiem, nudzę – znowu dynia? Tak! W ten sposób próbuję Ci pokazać, że ten wspaniały jesienno-zimowy owoc/warzywo daje się zjeść nie tylko jako zupa, kompot czy marynata. Są tysiące pysznych sposobów na dynię! Ja ją bardzo lubię, podjadam nawet na surowo – podczas obierania.

Artykuły na temat: macaroni cheese
  • Świeżo zapieczone

    ..., Amerykanie tak polubili mac and cheese, że w lipcu świętują National Macaroni and Cheese Day. Timballo z geparda   Bardziej skomplikowane zapiekanki makaronowe nazywają się po włosku timballo. Określenie(...) wersja zapiekanki znana jest też w krajach anglosaskich jako mac and cheese. Jeden z najstarszych angielskich przepisów, zapiekany z serem makaron, znajduje się w zbiorze The Forme of Cury (Reguły...

  • ...robil sobie kanapke w kuchni i w zeszlal sobote zastrzelil kobiete spiaca w swojej sypialni. Zaluzje zakladam dzis wieczorem. W tzw, wolnym czasie pomiedzy gotowniem macaroni-n-cheese, zawiezieniem...

  • Warszawskie hotele sieci Starwood zbierają fundusze na edukację dzieci. W sobotę i niedzielę 12 i 13 października w godzinach 10.00 - 18.00 przed warszawskim Hotelem Bristol powstanie wyjątkowa kawiarnia, w której sprzedawane będą napoje i słodkie przekąski przygotowane przez szefów kuchni z trzech warszawskich hoteli: Bristol, Sheraton oraz Westin. Całkowity dochód ze sprzedaży kawy, herbaty i deserów w kawiarni zostanie przeznaczony na inicjatywę Road To Awareness, której celem jest...

  • Kuchenka mikrofalowa wcale nie musi służyć jedynie jako szybki „podgrzewacz” gotowych, mocno przetworzonych (a co za tym idzie – niezdrowych) produktów. Za pomocą mikrofal można także gotować i piec! W mikrofalówce można przyrządzić zdrowy obiad, a nawet upiec ciasto! / fot. 123rf.com Dania z mikrofali wcale nie są niezdrowe! Czasem nawet są lepsze niż dania „tradycyjne" z patelni czy piekarnika. Jak to możliwe? Do potraw z mikrofalówki nie trzeba dodawać tłuszczu, nie trzeba też korzystać...

  • OSM Piątnica powiększa swoją ofertę o nieznany dotąd na polskim rynku produkt - serek twarogowy z probiotykiem, doskonały jako uzupełnienie pełnowartościowej i dobrze zbilansowanej diety. Z myślą o wszystkich, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania oraz trybu życia, OSM Piątnica wprowadza pod logo Piątnica plus+ innowacyjny Serek Wiejski wzbogacony o dobroczynne, specjalnie wyselekcjonowane bakterie probiotyczne. Nowy produkt Piątnicy jest pierwszym tego typu serkiem twarogowym w...

  • Każdy z nas ma pewne smaki i potrawy, które przywołują dobre wspomnienia. Czasem to pierogi z jagodami, które jadło się po godzinach spędzonych w lesie. Czasem rosół z ogromnymi okami i domowym makaronem. Psycholodzy nazywają takie jedzenie „comfort food” i usiłują sprawdzić, jak ono na nas działa. "Muszę to zjeść, żeby poprawić sobie nastrój". Czy rzeczywiście? Fot. 123RF.COM/PICSEL W wolnym tłumaczeniu comfort food to jedzenie pocieszające, podnoszące na duchu. Zwykle, niezależnie od...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • 200 wystawców, ponad 30 pokazy kulinarne, kolacje z najlepszymi szefami kuchni, degustacje piwne i winiarskie, koncerty, spektakl teatralny oraz wielki stół wigilijny. To wszystko, by pokazać bioróżnorodność Terra Madre – Matki Ziemi! W grudniu Kraków stanie się kulinarną stolicą Europy Środkowej. Blisko 200 wystawców, ponad 30 pokazów i laboratoriów smaku, 15 kolacji tematycznych w krakowskich restauracjach z najlepszymi szefami kuchni, degustacje piwne i winiarskie oraz Slow Wine Bar,...