• Informacje na temat:

    maca tak zwane placki ziemniaczane

Przepisy na temat: maca tak zwane placki ziemniaczane
  • Placki ziemniaczane to jedne z moich ulubionych pyszności, mogę ich zjeść milion a i tak mało. Z pieczarkami, z gulaszem, ze śmietaną, każde, a najbardziej to placki po węgiersku. Dziś zostały skonsumowane ze śmietaną i z karkówką w sosie własnym. Za radą cioci dodałam do placków troszkę sody oczyszczonej, co jak najbardziej zrobiło robotę, wyszły fajne mięsiste. zapraszam również na bloga

  • Dziś poznańskie plyndze czyli placki ziemniaczane. Sposobów na wykonanie i podanie placków ziemniaczanych jest mnóstwo Dziś proste, można powiedzieć podstawowe, placki ziemniaczane :) Choć same w sobie mogą być daniem głównym bez dodatków, tym razem podałem je z kotletami mielonymi, domowym sosem czosnkowym i buraczkami.

  • Szybkie, proste, najlepsze ;-)

  • Bardzo proste, ale i bardzo smaczne

  • Moi Drodzy, w tym przepisie pokażę Wam mój sposób na szybkie (bo bez tarcia) i bardzo chrupiące placki ziemniaczane z serem. Ja podaję te placki z domowym twarożkiem - mój wypróbowany, z tajemniczym składnikiem, którego dodaję od zawsze i bez którego serek nie smakowałby tak samo wyśmienicie .  A co do samych placków również mam dla Was niespodziankę - czego dodaję, żeby placki były złote i chrupiące, jak żadne inne i do tego nigdy nie ściemnieją ? Zapraszam Was gorąco, zobaczcie sami przepis...

  • Klasyczne placki ziemniaczane z dodatkiem marchewki i cebuli w troszkę zdrowszy sposób.

  • Placki ziemniaczane zna każdy z nas. Pachnące, chrupiące, tak pyszne, że nie można przestać ich jeść, uwielbiane przez dorosłych i dzieci :) Czasami niestety robione z dodatkiem mąki pszennej - a to niedobrze, bo psuje smak. Gesslerowa ma rację, kiedy krzyczy że placki z mąką są be :) ja się z nią zgadzam. Z dodatkiem mąki po prostu są niesmaczne. U mnie w domu takie placki od zawsze występowały w wersji bez żadnej mąki, tym bardziej pszennej, czyli też bez glutenu. Ja najbardziej lubię...

  • Placki ziemniaczane w innym wydaniu.

  • Placki ziemniaczane

  • Sprytny sposób, aby placki ziemniaczane były chrupiące

Artykuły na temat: maca tak zwane placki ziemniaczane
  • Giżycko: Na szlaku Wielkich Jezior Mazurskich

    ...ziemniaczanej nadziewane ostrym mięsnym farszem. Są plince z pomoczką, czyli placki ziemniaczane podawane z boczkiem i pastą z twarożku, cebuli oraz czosnku. Trzeba też spróbować dzyndzałków, czyli pierogów(...), leśne tereny na Wyspie Giżyckiej i Las Miejski. Piękna natura to mocna strona miasta, ale kwitnie tu także życie kulturalne i odbywają się cykliczne imprezy. Najbardziej znana to Festiwal Piosenki...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ...karczocha właściwego z tym "jerozolimskim". Szwajcarskie placki ziemniaczane - rösti - są delikatniejsze od tradycyjnych polskich, mają lekko chrupką powierzchnię i miękkie, niemal puszyste wnętrze. Są też od(...). 4. Przybieramy lekko ubitą śmietanką i wstążkami upieczonego na patelni grillowej chrupkiego boczku. Placki ziemniaczane rösti To tradycyjne danie śniadaniowe Szwajcarów, które wyśmienicie komponuje...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Jest dodatkiem do jedzenia dla astronautów, a jej najbliższymi krewnymi są rzepak, gorczyca i kapusta. Mowa oczywiście o korzeniu maki. Dlaczego uchodzi za jeden z „superfoods”? Poznaj wszystkie właściwości tej cudownej rośliny. Fot. 123RF/Picsel Maca jest rośliną pochodzącą z peruwiańskich Andów. Jest ona wyjątkowa nie tylko ze względu na swoje liczne właściwości, ale również za sprawą warunków, w których rośnie. Maca preferuje bowiem niegościnne, skaliste gleby, oraz ekstremalne warunki...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • 15 lipca tego roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych opublikowała wyniki kontroli niektórych produktów, które kupujemy w sklepach. Jemy coraz gorzej czy coraz lepiej? Kontrolę przeszło ponad tysiąc próbek produktów. Fot. 123RF.COM/PICSELWśród przebadanych produktów były ryby, produkty mięsne, przetwory warzywne, oliwa z oliwek i jajka. Kontrolerzy wzięli pod uwagę: - cechy organoleptyczne (np. wygląd, smak, zapach, barwę i konsystencję produktów),- parametry...

  • Pokaż nam swoje "francuskie śniadanie" i spędź weekend w Krakowie! Do wygrania voucher do Hotelu Polskiego Pod Białym Orłem oraz voucher na kolację w restauracji Cyrano de Bergerac. Co zrobić aby zostać laureatem konkursu i spędzić magiczny weekend we dwoje w jednym z najstarszych miast Polski? Wystarczy, że: 1. Dodasz przepis wraz ze zdjęciem na śniadanie we francuskim stylu. Ważne! Zdjęcie musi zawierać produkt Merci Chef! 2. Wyślesz e-mailem na adres smaker@firma.interia.pl: -->link do...

  • Pokaż nam swoje "francuskie śniadanie" i spędź weekend w Krakowie! Do wygrania voucher do Hotelu Polskiego Pod Białym Orłem oraz voucher na kolację w restauracji Cyrano de Bergerac. Co zrobić aby zostać laureatem konkursu i spędzić magiczny weekend we dwoje w jednym z najstarszych miast Polski? Wystarczy, że: 1. Dodasz przepis wraz ze zdjęciem na śniadanie we francuskim stylu. Ważne! Zdjęcie musi zawierać produkt Merci Chef! 2. Wyślesz e-mailem na adres smaker@firma.interia.pl: -->link do...

  • Moda na gotowanie i jedzenie na dobre zagościła w Polsce. W Krakowie grupa kucharzy skupiona wokół inicjatywy „Twój kucharz” przygotowała projekt Lotnej Restauracji. Najważniejsze jest w nim wspólne spędzanie czasu i delektowanie się wybornym jedzeniem. Każdy może wybrać dowolne, nawet najbardziej nieoczekiwane miejsce, w którym mistrzowie kuchni przygotują dla grupy przyjaciół, całej rodziny czy indywidualnego klienta ucztę dla ciała i ducha...   Ty też możesz tak gotować! na INTERIA.TV.