• Informacje na temat:

    maca pizza

Przepisy na temat: maca pizza
  • Domowa pizza hawajska

    Uwielbiana przez wszystkich, dobra zarówno na słodko, jak i wytrawnie – pizza. Ten wywodzący się z Włoch przysmak jest jednym z najlepiej znanych fast foodów na świecie. Oryginalna to ta na cienkim cieście, posmarowana sosem pomidorowym, obsypana mozzarellą i ziołami. Dzisiaj znana jest w różnych odmianach, z rozmaitymi dodatkami. Zamiast sięgać po pizzę kupioną w sklepie lub w osiedlowej...

  • PIZZA JEST BARDZO DOBRA I SMACZNA POLECAM :)

  • Pizza z kwiatami cukinii

    Oryginalny przepis na pizzę. Równie smaczna!

  • Pyszna domowa pizza...

  • Pizza z gruszką

    Dla tych, którym eksperymenty kulinarne nie są straszne!

  • Smak:)

  • Pizza pieczarkowa z szynką

    Domowa pizza smakuje najlepiej!

  • ... domowa pizza

  • Pizza gryczano-jaglana

    Potrawa, dla tych którzy unikają pszenicy i nabiału

  • Pizza na cienkim cieście

Artykuły na temat: maca pizza
  • Prosta pizza

    Możesz pizzę posypać startą mozarellą.

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie picea) pojawiło się...

  • Ekspert radzi: Pizza

    Doświadczona mistrzyni kulinarna Hanna Szymkiewicz radzi, jak zrobić doskonałą pizzę.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Pizza obchodzi urodziny

    Już Egipcjanie doceniali smak płaskiego, okrągłego placka, który spełniał funkcję płatniczą. Rzymianie ciasto zaczęli doprawiać ziołami i przyprawami oraz serem. W XVII wieku do składników dorzucono rybę, a potem Włosi wykorzystali smak pomidora i tak drożdżowy spód przechodził rożne metamorfozy, aby stać się symbolem popkultury.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą...

  • Pizza margherita

    Sos pomidorowy warto przygotować wcześniej, aby się „przegryzł”.

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Pizza domowa

    Smakuje jak w pizzerii albo lepiej. Zwłaszcza pizza twarogowa...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...