• Informacje na temat:

    maca na ciasto

Przepisy na temat: maca na ciasto
  • Trzy mąki, jeden chleb

    ...i konsystencji. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, trzeba dolać odrobinę wody, można też wypłukać słoik po użytym zakwasie i wlać do masy chlebowej. Przed wyłożeniem ciasta na blachę należy odłożyć 4 łyżki(...) tym lepszy i jest skarbem gospodyni. Idealne ciasto na chleb na zakwasie musi mieć kleistą "ciągłość" tzn. dość łatwo spadać z łyżki. Ciasto wykładamy do dwóch form typu "keksówka" 25 cm długości...

  • Pyszne ciasto z mąki kukurydzianej, na pewno zachwyci każdego swoim smakiem i wyglądem. Ma piękny żółty kolor. Polecam :)

  • Ciasto gryczane

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: mąki (z migdałowej odłóż 1 łyżeczkę) wymieszaj z ksylitolem i proszkiem do pieczenia (ksylitol możesz zastąpić miodem - dodaj go podczas ucierania ciasta). Jajka umyj(...) i czekoladę, wciąż ucierając ciasto. Białka ubij na sztywną pianę, połącz z ciastem.  2. Foremkę wyłóż pergaminem lub posmaruj olejem kokosowym i posyp odłożoną mąką migdałową. Ciasto przelej do...

  • Pyszny deser bez grama mąki pszennej

  • Ciasto z wkładką

    Pyszne ciasto ze szparagami...

  • Jedno z lepszych ciast marchewkowych jakie jadłam. Wilgotne, chrupiące, aromatyczne i…sycące! Można je jeść bez wyrzutów sumienia, bo w jego składzie są przecież same zdrowe i wartościowe składniki. Idealne dla bezglutenowców, ale i nie tylko.

  • Wielkanocny mazurek bez mąki pszennej

    Sposób przygotowania Składniki ciasta mieszamy i zagniatamy. Gotową masę wykładamy na formę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut.  Do zagotowanego mleka kokosowego dodajemy masło orzechowe, ksylitol i sól, całość gotujemy na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wystudzoną  masę przekładamy na upieczone ciasto, mazurka dekorujemy ulubionymi...

  • Pyszne i pachnące latem. Ma słoneczny i ciepły kolor.

  • Marchewkowo-migdałowy torcik bez mąki

    ...wymieszaj.  2. Formę tortową natłuść olejem, wyłóż do niej ciasto. Piecz ok. 50 min w temp. 180 ºC do zezłocenia. Następnie ciasto ostudź i przekrój na dwa blaty.  3. Składniki kremu utrzyj na...

  • Kluski lane na mleku..., myślę że każdy pamięta takie śniadanko z dzieciństwa. Moje córki wołają na nie wielorybki na mleku, bo w gotowaniu kluski przybierają bardzo dziwne kształty. Tym razem z mąki kukurydzianej, która bardzo mi posmakowała.

Artykuły na temat: maca na ciasto
  • Ciasto rafaello

    ..., krem i znów herbatniki. Ciasto oprószyć pozostałymi wiórkami, wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować kulkami kokosowymi. Zobacz także:

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Gofry bez mąki

    Przygotowanie: Za pomocą blendera (lub rozdrabniacza albo młynka do kawy) ze słonecznika i wiórków kokosowych zrobić mąkę. Dodać cynamon i sodę. Wszystko...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasto chmurka

    Ciasto, które zachwyci całą rodzinę.

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Ciasto z oliwkami

    W domowej kuchni zazwyczaj dominują słodkie wypieki, ale czasem w ramach urozmaicenia warto upiec też coś na słono. Ciasto z oliwkami w sam raz nada się do przegryzienia w trakcie oglądania filmu czy podczas spotkania z przyjaciółmi. Przed włożeniem ciasta do piekarnika warto ozdobić je jeszcze na wierchu plasterkami oliwek lub całymi oliwkami.

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Ciasto ziemniaczane

    .... Ciasto podawać z pietruszkowym pesto. Zobacz także:

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

Wideo na temat: maca na ciasto
  • Błyskawiczne ciasto z kuchenki mikrofalowej

    Jak z prostych składników upiec błyskawiczne ciasto w kuchence mikrofalowej? Do przygotowania jednej dużej porcji potrzebujesz: 6 łyżek mąki, szczypty proszku do pieczenia i sody oczyszczonej, 5 łyżek masy krówkowej, 4 łyżki rozpuszczonego masła, 7 łyżek kawy i garść orzechów włoskich. Po 2 minutach z kuchenki mikrofalowej wyjmujesz prawdziwe ciasto. Idealne rozwiązanie na zaspokojenie głodu na

  • Ciasto z pianką i malinami

    Składniki na formę 26×12 cm: Na kruche ciasto: ~ 2,5 szklanki mąki pszennej ~ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ~ 3 łyżki cukru pudru ~ 5 żółtek ~ 250 g zimnego masła Na piankę: ~ 5 białek ~ 1/2 szklanki oleju ~ 1 szklanka cukru ~ 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru ~ 450 g malin lub innych owoców (mogą być mrożone) ~ cukier puder do oprószenia

  • Delikatny sernik z rodzynkami siostry Anastazji i Salomei

    pomarańczową. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywną pianę z białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą tortownicy o średnicy 27 cm i piec w nagrzanym piekarniku w temp. ok. 160