• Informacje na temat:

    łyżka do wycinania kulek z owoców

Przepisy na temat: łyżka do wycinania kulek z owoców
  • Łatwy przepis na morelowe babeczki

    ...babeczki na kratce. Krok 4. Łyżeczką (najlepiej do wycinania kulek z arbuza) wytnij wgłębienia w każdej babeczce. Nałóż w nie pokrojone morele.

  • Pysznie chrupiąca skórka

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    ...g cukru pudru 5-6 łyżek soku wiśniowego 50 g białej czekolady  Różowy cukier do dekoracji Przygotowanie: 100 g marcepanu wymieszać z 5 łyżkami letniej wody. Jajka rozdzielić. Żółtka i 75(...) waniliowego Szczypta soli 3 jajka 250 g mąki Pół opakowania proszku do pieczenia 300 g śmietany kremówki 150 ml mleka 3 płaty żelatyny 200 ml białego wina 1 łyżka soku z cytryny...

  • Mój kolejny eksperyment w kuchni, są smaczne i ładnie wyglądają na talerzu.

  • Sałatka hollwoodzka

    ...wygodne do jedzenia kawałki. Awokado przekroić, wyjąć pestkę i przy pomocy małej łyżeczki do wycinania formować kulki. Bekon pokroić i obsmażyć na chrupko. Obsmażone filety pokroić na paseczki. Wszystkie...

  • Bardzo lubię czekolady do smarowania. Niestety sa one bardzo słodkie. Czasem można :) czemu nie ? pozwolić sobię na bombę kaloryczną. Jednak wolę mieć pod kontrolą ilość cukru ;)

  • Polecam zdrowy budyń dla dzieci niejadków :) I dla dorosłych. Na jednej miseczce nie skończy się, zapewniam.

  • Super Sałatka na jeden kęs ! !

  • Ma zwolenników i przeciwników, ale święta bez niego odbyć się nie mogą! Kompot z suszonych owoców to obowiązkowa pozycja na wigilijnym stole.

  • Wypróbowany przepis na "Lekki sorbet z owoców leśnych"

Artykuły na temat: łyżka do wycinania kulek z owoców
  • Sery - smaczne odcienie bieli

    ...szczypioru, 2 łyżki oliwy lub masła, 2 łyżeczki świeżych, drobno posiekanych ziół, pieprz Do posmarowania pierogów: jajko wymieszane z 2 łyżkami śmietany 1. Wszystkie składniki farszu wymieszać(...)), makaron linguine lub spaghetti, sezam do posypania Sos: 1/3 szklanki masła orzechowego, 1/4 szklanki sosu sojowego, 1/4 szklanki ciepłej wody, łyżeczka miodu, łyżka musu jabłkowego (lub...

  • Pasują do sałatek, deserów, na grilla, jako przekąska i dodatek do obiadu. Mowa oczywiście o owocach! Pyszne i zdrowe, 1 lipca mają swoje święto – Międzynarodowy Dzień Owoców. Na czerwono Czerwone owoce zawierają witaminę C, beta-karoten, prowitaminę A, potas i błonnik. Są także źródłem przeciwutleniaczy. Do wyboru mamy całe pyszne „towarzystwo": truskawki, maliny, wiśnie, czereśnie. Jako że sezon na truskawki będzie się pomału zbliżać do końca, korzystajmy z tych owoców póki czas! Warto je...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...1 mała cebula po 5 ziarenek pieprzu i goździków 2 szczypty szafranu 1 liść szałwii trochę imbiru, bazylii i soli 1/4 l kwaśnej śmietany 1 żółtko 1 łyżka mąki odrobina białego wina(...) Najpierw przygotowujemy rozczyn. W tym celu należy dobrze wymieszać drożdże z 2 łyżkami mleka, 1 łyżką mąki i 1 łyżeczką cukru i pozostawić do wyrośnięcia na podwójną wysokość. W czasie gdy...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Marysia zaprezentowała galerię smaków w formie kulek mocy. Orzechowo-serowo-gruszkowe 110 g miękkiego masła 230 g masła orzechowego (bez cukru) 420 g mąki jaglanej 2 łyżeczki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 jajka 1 szklanka orzechów laskowych 2 gruszki konferencje 2 łyżki oleju 100 ml wina marsala 4 łyżki miodu 200 g obranych orzechów włoskich 100 g sera gorgonzola 50 g sera danablu 150 g serka...

  • Pierogarnia

    ...i lekko rozciągnąć. Pierogi ze szpinakiem Składniki. Ciasto: 0,5 kg mąki, 2 jajka, 1 łyżka oleju. Farsz: 0,5 kg szpinaku mrożonego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 1 opakowanie sera feta(...) nakładać farsz i dokładnie zlepić unosząc rogi kwadratów do góry. Wrzucać na gotującą się wodę (osoloną i z 3 łyżkami oleju), gotować kilka minut. Pierogi podawać z sosem czekoladowym i pozostawionymi...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Według danych z 2018 r., konsumpcja ryb i owoców morza wynosi w Polsce ok. 12,5 kg na mieszkańca, co przekłada się na prawie ćwierć kilograma tygodniowo. To doprawdy niedużo. Dla przykładu: przeciętny Europejczyk spożywa ok. 23 kg ryb rocznie. Polacy są więc daleko w tyle za innymi mieszkańcami globu. A już z pewnością nie dorównują obywatelom...

  • Słodkości od serca

    .... Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 45 minut Porcja: 380 kalorii Pianka truskawkowa Składniki na 2 porcje: 1/4 kg mrożonych truskawek, płaska łyżka żelatyny, opakowanie galaretki truskawkowej, 30 ml słodkiej śmietanki 30 proc., łyżka cukru pudru, 2 laski wanilii Przygotowanie: 1. Truskawki rozmroź, odcedź. Kilka sztuk odłóż do dekoracji, resztę owoców zmiksuj, utrzyj blenderem lub rozgnieć...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentował przepis na autorskie kulki mocy. Kulki mocy kokosowe 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka kokosowego ½ szklanki daktyli (ok. 8 sztuk) 1 łyżka sproszkowanej wanilii 1 łyżeczka cynamonu kilka kropel aromatu waniliowego kilka sztuk migdałów bez skórki wiórki kokosowe do obtoczenia Kulki mocy orzechowe 500 g suszonych, miękkich daktyli 300 ml wrzątku 200 g orzechów włoskich 65 g orzechów nerkowca 30 g kakao 400 g wiórków...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Julia zaprezentowała przepis na zdrowe autorskie kulki mocy. Kulki kokosowe 30 g nasion goji woda do namoczenia nasion (tyle, by przykryło nasiona) 300 g świeżych daktyli 100 g nasion chia 100 g pestek dyni 100 g musu kokosowego 300 g wiórków kokosowych Kulki pomarańczowe 300 g suszonych, miękkich moreli 200 g orzechów włoskich 2 łyżki soku pomarańczowego 50 g chili Kulki śliwkowe 300 g suszonych śliwek skórka z jednej pomarańczy 2 łyżeczki...

  • Książka zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej. Znajdują się w niej przepisy na różnorodne dania, począwszy od przekąsek po desery. Dodatkowo zamieszczono dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. Kompendium wzbogacono o poradnik przygotowania przepisów krok po kroku, więc publikacja jest świetną pomocą dla tych, którzy oprócz receptur chcą poznać sposoby wykonania smacznych dań. W książce pokazano też główne składniki poszczególnych potraw, szczególny...