• Informacje na temat:

    lukier surowy z białek

Przepisy na temat: lukier surowy z białek
  • Pyszne ciasteczka w kształcie torebki herbacianej

    ...momentu, aż masa będzie całkowicie gładka. Następnie dodaj sok z malin i bardzo dokładnie wymieszaj, aby masa zyskała jednolity kolor. Lukier nałóż pędzelkiem na dolną część ciasteczek...

  • najlepszy z najlepszych, przepis z programu "Między kuchnią a Salonem", do ciast, ciasteczek, babek, keksów itp.

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Wyśmienite ciasta Idealny lukier: Aby go przygotować, utrzyj 2 białka z 20 dag cukru pudru. Dodaj 2 łyżki przegotowanej, bardzo zimnej wody i miksuj, aż lukier będzie lśniący i gładki. Kolorowa dekoracja: Aby zabarwić lukier, dodaj do niego syrop malinowy, sok ze szpinaku lub szczyptę kurkumy wymieszanej z wodą. Bazie na cieście: Mazurek oblej polewą czekoladową. Ułóż na niej bazie - gałązki...

  • Do pączków

  • Małe słodkości

    Zielone galaretki Składniki na 20 porcji: Galaretka: 500 ml soku jabłkowego 1/2 szklanki cukru galaretka zielona 1,5 łyżeczki żelatyny cukier puder do obtaczania Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao 10 dag masła Lukier: 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki gorącej wody 1. Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody. Do garnka wlej sok...

  • Żeby zrobić dobry lukier trzeba dobrze ubić białka.. - Ot cały sekret lukru. Dzisiaj rano znalazłam dosyć ciekawy filmik o tym Jak zrobić lukier królewski ? Po obejrzeniu rzeczywiście okazało się to banalnie proste, więc...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...pudru, 2 żółtka, Masa bakaliowa: - 3 żółtka, 2 białka, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki mąki, - 3 szklanki rodzynek, 1 szklanka migdałów Na lukier: - 1 szklanka cukru pudru, 4 łyżki soku z cytryny(...) białka. Masę bakaliową rozsmarować na cieście. Blachę wsunąć do wcześniej rozgrzanego piekarnika, mazurek piec około 15 minut w temp. 200 st. C. Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym na gładki lukier...

  • Jest to lukier, który najlepiej nadaje się do dekoracji pierniczków. Polecam go wszystkim, którzy poza walorami smakowymi, zwracają również uwagę na wygląd smakołyków.

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...przestudź do temperatury pokojowej. 3. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Do masy ryżowej dodaj żółtka, otartą skórkę z cytrusów i pokruszone drożdże. Całość dokładnie wymieszaj, stopniowo...

  • prosty lukier do dekoracji ciastek czy pierników

Artykuły na temat: lukier surowy z białek
  • Mazurek pomarańczowy

    Po 6 dkg mąki, migdałów, cukru i smażonej skórki pomarańczowej; andruty; 3 żółtka gotowane; żółtko surowe; 3 białka na pianę; ćwiartka laski wanilii. Lukier: 120 g cukru pudru; pomarańcza.

  • Smakuje i wygląda przepysznie. W okresie świątecznym nie żałujemy sobie słodkiego lukru, dekorując nim świąteczne ciasteczka i pierniki. Warto dowiedzieć się, w jaki sposób go zrobić, aby osiągnąć wyjątkowy efekt. Fot. 123RF/Picsel Klasyczne pierniczki lub ciastka udekorowane lukrem i podpisane imieniem każdego gościa, to nie tylko ozdoba choinkowa, ale też pyszny smakołyk przygotowany z myślą o członkach rodziny czy bliskich znajomych. Sprawdzą się także na świątecznym stole lub jako...

  • Po 6 dkg mąki, migdałów, cukru i smażonej skórki pomarańczowej; andruty; 3 żółtka gotowane; żółtko surowe; 3 białka na pianę; ćwiartka laski wanilii. Lukier: 120 g cukru pudru; pomarańcza.

  • Przepis na surowe ciasto według Joanny. Co sądzisz o jej pomyśle? Ciasto250 g mąki220 g brązowego cukru225 g roztopionego masła1 łyżeczka wanilii2 łyżki mleka1 łyżeczka soli2 opakowania gorzkiej polewy czekoladowej 2 opakowania mlecznej polewy czekoladowej (polewy do wyboru, można użyć dowolnych) Z czekoladowymi markizami4 czekoladowe markizypatyczki do lizakówkolorowa posypka do dekoracji Z masłem orzechowymfolia aluminiowa3 łyżki masła orzechowego3 ciastka zbożowe Z pistacjamisolone...

  • Ciasta z mandarynkami

    ..., wystudzić na kratce kuchennej. Z cukru pudru i soku cytrynowego utrzeć lukier. Skropić nim ciasto. Życie na gorąco 2/2012

  • Znakomity pomysł na przygotowanie surowego ciasta, oblanego polewą lustrzaną. Ciasto surowe2 szklanki mąki (ok. 250 g)1 szklanka brązowego cukru (ok. 220 g)225 g lekko rozpuszczonego masła2 łyżki mleka1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego1 łyżeczka soli Różowe monoporcje45 g białej czekolady45 g suszonej żurawiny Różowa polewa lustrzana10 g żelatyny w proszkuwoda do zalania żelatyny (ma ją przykryć)150 g malin75 ml wody100 g cukru100 g słodzonego skondensowanego mleka 100 g...

  • Ewa Wachowicz zdradza przepis na szneki z glancem

    ...groszek konserwowy (surowy trzeba najpierw ugotować, następnie odcedzić i wystudzić). Dorzucić odcedzone kapary. Żółtka przetrzeć przez drobne sitko. Dodać majonez, śmietanę i musztardę. Przyprawić(...) i zostawić na 10-15 minut, by ciasto jeszcze raz podrosło. Piec przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Z podanych składników przygotować lukier i polać nim wystudzone drożdżówki.

  • Poznaj przepis na słodkości bez pieczenia według Gosi. Pszenne kulki z różą110 g mąki pszennej50 g masła40 g cukru muscovado1 kieliszek różanej nalewki1 łyżka konfitury z róży100 g rodzynek w czekoladzie 50 g białej czekolady200 g płatków migdałowych100 g migdałów blanszowanych Arachidowe roladki200 g mąki arachidowej50 g masła50 g rozpuszczonej, białej czekolady 1 kieliszek nalewki orientalnej (rodzynki, cynamon, figi, daktyle)200 g ciemnego tynku (ciasto czekoladowe zmieszane z alkoholem i...

  • Ucierane babki z czekoladą

    ...z proszkiem do pieczenia) i ewentualnie bakaliami. Jeśli przepis to przewiduje, ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy ją z ciastem. By nie było twarde Niezależnie od sposobu wykonywania - ręcznie(...). 3. Cukier puder utrzeć wraz z białkiem i 2 łyżkami wody na gęsty lukier. Oblać nim schłodzoną babkę. Udekorować kawałeczkami kandyzowanych pomarańczy. Życie na gorąco 44/2010

  • Kuchnia kojarzy nam się przede wszystkim z pieczeniem i gotowaniem. Ale czy wiedzieliście, że niektóre produkty powinniśmy jeść na surowo, aby móc czerpać z nich to, co najlepsze? Niektóre składniki odżywcze zawarte w pożywieniu są na tyle delikatne, że jakakolwiek obróbka termiczna może im jedynie zaszkodzić. Wysoka temperatura podczas gotowania, może sprawić, iż z pozoru zdrowe produkty staną się zupełnie bezwartościowe, a nasz trud, włożony w przygotowanie zbilansowanego posiłku pełnego...