• Informacje na temat:

    lukier do dekoracji ciastek

Przepisy na temat: lukier do dekoracji ciastek
  • Pomysł na weselne słodkości

    Szukasz idealnej dekoracji na wesele? Nie chcesz kwiatków, papierowych gołąbków, muślinowych kokard i romantycznych lampioników? Hmm... to może coś słodkiego? Za oceanem prawdziwą furorę robią(...) i posypkami, ułożyć je w kształt serca lub umieścić w otoczeniu innych dekoracji. Wszystko zależy od twojej fantazji! Jak wam się podoba taka dekoracja? Bo nam już cieknie ślinka!

  • prosty lukier do dekoracji ciastek czy pierników

  • Korzenne ciasteczka

    Składniki: 3 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka brązowego cukru 1 margaryna 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy łyżeczka cynamonu, przyprawy do piernika, imbiru lukier do dekoracji Przygotowanie: Mąkę zmieszać z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i przyprawami, wysypać na stolnicę. Dodać jajka i pokrojoną w kostkę margarynę. Wsypać cukier. Wszystko razem...

  • prosty lukier do ciastek!!!!

  • Pierniczki

    Składniki na 70 sztuk: 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka kakao 4 łyżeczki  przyprawy do piernika 1/4 szklanki miodu 5 łyżek masła 2 jajka 1 łyżeczka sody mąka do podsypania lukier do dekoracji Przygotowanie: 1. Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj cukier puder, kakao oraz przyprawę do piernika. Miód i masło przełóż do garnka, podgrzewaj, aż się stopią...

  • Jest to lukier, który najlepiej nadaje się do dekoracji pierniczków. Polecam go wszystkim, którzy poza walorami smakowymi, zwracają również uwagę na wygląd smakołyków.

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    ...g cukru pudru 5-6 łyżek soku wiśniowego 50 g białej czekolady  Różowy cukier do dekoracji Przygotowanie: 100 g marcepanu wymieszać z 5 łyżkami letniej wody. Jajka rozdzielić. Żółtka i 75

  • Do pączków

  • dobry do polewania ciast i ciasteczek

  • najlepszy z najlepszych, przepis z programu "Między kuchnią a Salonem", do ciast, ciasteczek, babek, keksów itp.

Artykuły na temat: lukier do dekoracji ciastek
  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    Dżem czy marmolada? Masło ogrzane czy z lodówki? Lukier czy polewa? Oto kilka prostych rad, które pozwolą uniknąć kulinarnej wpadki przy przygotowywaniu świątecznych wypieków.

  • Smakuje i wygląda przepysznie. W okresie świątecznym nie żałujemy sobie słodkiego lukru, dekorując nim świąteczne ciasteczka i pierniki. Warto dowiedzieć się, w jaki sposób go zrobić, aby osiągnąć wyjątkowy efekt. Fot. 123RF/Picsel Klasyczne pierniczki lub ciastka udekorowane lukrem i podpisane imieniem każdego gościa, to nie tylko ozdoba choinkowa, ale też pyszny smakołyk przygotowany z myślą o członkach rodziny czy bliskich znajomych. Sprawdzą się także na świątecznym stole lub jako...

  • Tego o płatkach nie wiedziałaś

    ...składniki ciasteczek owsianych. Wystarczy je ze sobą wymieszać lub wyrobić ręką, uformować, a następnie upiec. Dodatki Do ciastek owsianych dodaję bakalie, np. żurawinę, rodzynki, miechunkę(...) jednak bez niczego, bo same w sobie wyglądają bardzo dekoracyjnie. Do tortów Płatki owsiane mogą zastąpić płatki migdałowe lub orzechy w roli dekoracji boków tortu. Podprażam je tylko na patelni...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Smak chwili

    Sama, z Norą Jones szepczącą w tle, Laurel wyczarowała z kwadratu masy cukrowej wstążkę eleganckiej, jadalnej koronki. Nie słyszała muzyki, która miała raczej wypełniać powietrze, niż dostarczać rozrywki, kiedy mozolnie układała słodkie dekoracje na drugim z czterech pięter tortu.

  • Upiecz i udekoruj wyjątkowe ozdoby na Twoje świąteczne drzewko! Fot. materiały prasoweŚwięta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas. Dom wypełnia blask świątecznych światełek, przytulne ciepło i zapach świątecznych wypieków, takich jak aromat pomarańczy czy przyprawy korzennej. Zapominamy wtedy o chłodzie i mrozie za oknem, wyczekując rodzinnego spotkania przy wspólnym stole. Magiczną atmosferę świąt tworzy także pięknie udekorowana choinka. Każdy z nas ma ulubione ozdoby wiszące na świątecznym...

  • Mazurka czas zacząć

    Na masę: 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej, 250 ml dżemu pomarańczowego lub morelowego, żółtko, łyżeczka śmietany Do dekoracji: lukier gotowy (lub 13 dag cukru pudru, 2-3 łyżki soku(...) dekoracji: 30 dag marcepanu, barwniki spożywcze Ponadto: papier do pieczenia, mąka do wysypania formy 1. Mąkę przesiej na stolnicę, wymieszaj z cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Dodaj szczyptę soli...

  • Szykujesz wykwintne przyjęcie? Nie masz pomysłu na dekoracje potraw, drinków, stołu? Książka Łukasza Szewczyka i Piotra Wasika 'Sekrety dekoracji' poprowadzi Cię krok po kroku przez nie tak trudną, jak mogłoby się wydawać naukę dekoracji. Carving to tajlandzka sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach, która staje się coraz bardziej popularna. Carvingiem może zająć się każdy, wystarczy trochę cierpliwości, szczypta optymizmu i dobry przewodnik... Książka 'Sekrety dekoracji z warzyw i owoców'...

  • Tylko odrobina słodyczy

    .... 4. Przygotuj lukier: cukier puder wymieszaj z sokiem z cytryny i dwoma łyżkami bardzo gorącej wody. Mieszaj przez chwilę, aż składniki się połączą. Posmaruj lukrem wierzch i spód ciastek z masą, na wierzchu(...) waniliowego, szczypta soli Na poncz: 2 łyżki cukru, 6 łyżek wody lub soku ananasowego, 3 łyżki rumu (w wersji dla dzieci alkohol zastąp dowolnym syropem), sok i skórka otarta z 1/2 cytryny Do dekoracji...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...