• Informacje na temat:

    lukier cytrynowy przepisy

Przepisy na temat: lukier cytrynowy przepisy
  • Niesamowite przepisy na keksy

    .... Skrop ciasto i pozostaw do całkowitego wystudzenia. W tym czasie cukier puder wymieszaj z sokiem żurawinowym. Utrzyj na gładki lukier. Oblej nim keks. Odstaw do zastygnięcia. Przed podaniem udekoruj...

  • Mega cytrynowa polewa do ciast.

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...białka. Masę bakaliową rozsmarować na cieście. Blachę wsunąć do wcześniej rozgrzanego piekarnika, mazurek piec około 15 minut w temp. 200 st. C. Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym na gładki lukier(...) pudru, 2 żółtka, Masa bakaliowa: - 3 żółtka, 2 białka, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki mąki, - 3 szklanki rodzynek, 1 szklanka migdałów Na lukier: - 1 szklanka cukru pudru, 4 łyżki soku z cytryny...

  • Do pączków

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    Prezentujemy wam sprawdzone przepisy na wielkanocne słodkości. Wypróbujcie je i przekonajcie się, że nie trzeba wydać fortuny, by przygotować świąteczne potrawy.

  • dobry do polewania ciast i ciasteczek

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    Podajemy przepisy na najlepsze świąteczne ciasteczka z 12 krajów świata.

  • najlepszy z najlepszych, przepis z programu "Między kuchnią a Salonem", do ciast, ciasteczek, babek, keksów itp.

  • Wielkanoc

    ...śmietany 30-36 proc., 100 ml wody Spód: 300 g mąki, 200 g masła (plus masło do wysmarowania blachy), 100 g cukru, 1 jajo, 1 łyżka wody, sól Lukier: 1 białko jaja, 1 szklanka cukru pudru(...), 50 g cukru, 50 g płatków migdałów Spód: 300 g mąki, 200 g masła, 100 g cukru, 1 jajko, 1 łyżka wody, sól Lukier różany: 50 ml syropu różanego, 1 szklanka cukru pudru, odrobina białka...

  • Przepis wart wypróbowania: "Cytrynowy piegusek"

Artykuły na temat: lukier cytrynowy przepisy
  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji...

  • Ola przygotowała niezwykle smaczny i przepięknie prezentujący się w ciemności tort. Jeśli lubicie smak porzeczki i cytrusowe nuty, ten wypiek z pewnością przypadnie wam do gustu. Biszkopt cytrynowy5 dużych jaj ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki tortowej¼ szklanki mąki ziemniaczanej1 cytryna (skórka) Frużelina porzeczkowa400 g czarnych porzeczek100 g cukru1 cytryna (sok)5 łyżeczek żelatyny75 ml wody Krem cytrynowy2 szklanki mleka4 jaja4 łyżki mąki pszennej5 łyżek mąki...

  • Polska babka herbaciana

    Wiecie, ze ja patriotka jestem i nie dam sie tak do konca zakasowac kuchni Gulian Oczywiscie beda jej przepisy bo ona kucharzy dobrze ale i ja oprocz...

  • Wiktoria przygotowała przepyszny deser z ciasteczkami, masą serową, lemon crud i frużeliną malinową. Zobaczcie jak łatwo można go przygotować samodzielnie. Ciastka:160 g mąki żytniej jasnej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g zimnego masła70 g brązowego cukru1 jajko Masa serowa:1 cytryna1 szklanka jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej)250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru1 szklanka śmietany kremówki 36% (schłodzonej)2,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny 50 ml...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    Podajemy przepisy na najlepsze świąteczne ciasteczka z 12 krajów świata.

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Świąteczne smakołyki

    Są takie potrawy, które podajesz w Boże Narodzenie co roku. Może skusisz się na przygotowanie ich nowych wersji lub zastąpisz je innymi? Wypróbuj nasze przepisy na ryby, mięsiwa i grzyby oraz smakołyki z maku i piernika.

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...- technolog żywienia, a prywatnie pasjonat gotowania. Odpowiada za część merytoryczną, gotowanie oraz przepisy przygotowane specjalnie na potrzeby tej publikacji. Grzegorz Targosz - fotograf, absolwent(...)". Publikują swoje przepisy w ogólnopolskich magazynach, takich jak: "Moje Gotowanie", "Miasto Kobiet", "Moda na Zdrowie", "KUKBUK", a w krakowskim radio KRK.FM prowadzili kulinarne pogaduchy w audycji...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe, jednak za symbol świąt bezsprzecznie uznaje się pierniki. Jak je przygotować, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym smakiem zajadamy świąteczne potrawy. Oczywiście święta to...