• Informacje na temat:

    ludziki z kasztanów zdjęcia

Przepisy na temat: ludziki z kasztanów zdjęcia
  • Smaczny pomysł na "Orzechowe ludziki"

  • Wypróbowany przepis na "Krem z kasztanów z parmezanem"

  • Rozpływa się w ustach

  • Francuski przysmak na chłodne jesienne i zimowe dni. Przepis jest banalnie prosty!

  • Smaczny pomysł na "Cynamonowe ludziki na choinkę"

  • Wypróbowany przepis na "Czerwone ludziki dla dzieci"

  • Nie przepadam za wędlinami, dlatego dość często staram się przygotowywać różne pasty do chleba. Ta z gotowanymi kasztanami jest naprawdę znakomita.

  • Chociaż nazwa potrawy brzmi raczej ekstrawagancko, to tak naprawdę jest to bardzo prosta zupa, którą można przygotować z resztek pozostałych po Świętach. Jej smak w dużym stopniu zależy od bulionu, na jakim ją ugotujemy. Ja użyłam aromatycznego rosołu ugotowanego na resztkach pieczonej kaczki, dlatego żadne dodatkowe przyprawy nie były już potrzebne. Nota bene – bulion ugotowany na resztkach pieczeni często pojawia się w starych książkach kucharskich. Jeśli jest wystarczająco mocny, może...

  • Pyszny świąteczny farsz, którym można nafaszerować całego kurczaka lub kaczkę i podać na obiad, albo tylko filety i potraktować jako wędlinę.

  • Kanapka wykonana jest z kromki chleba, listków sałaty, plastra żółtego sera, pomidorka koktajlowego i czarnej oliwki.

Artykuły na temat: ludziki z kasztanów zdjęcia
  • ...      Trochę kochać. Trochę żyć. Trochę być w ciąży. Trochę. Można. Podobno.       Tracisz osobe, która kocha z którą możesz porozmawiac o wszystkim o wszystko zapytać która wyjaśni która wszystko zrozumie z którą możesz porobić ludziki z kasztanów z którą możesz zjeśc pizze i zupe pomidorową z którą możesz pojechać wszędzie którą jest wyjątkowa którą wszystko załatwi którą może zabardzo się...

  • „Dziennik smaków” Marty Grycan, to wyjątkowa publikacja, którą czytelnicy mogą współtworzyć razem z autorką. Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych...

  • Orzechy, kasztany jadalne i żołędzie przez lata nie miały dobrej passy. Traktowano je jako jedzenie dla biedoty i paszę dla zwierząt. Zepchnięte na boczny tor, powróciły na stoły stosunkowo niedawno i od tego czasu coraz częściej lądują na naszych talerzach lub w filiżankach. Kasztany jadalne są nie tylko smaczne, ale i zdrowe/Picsel Kiedyś traktowane jako substytut droższych ziemniaków i jadane głównie przez ubogich, dziś królują w wykwintnych restauracjach, zwłaszcza na Półwyspie...

  • Nie daj się zimowej nudzie, wprowadź do swojej kuchni smak i kolor. Zaproponuj nam dania z przetworami z pomidorów marki Cirio. Za pomocą formularza konkursowego prześlij przepis wraz ze zdjęciem i wygraj jeden z 10 zestawów produktów marki Cirio oraz zestaw noży ceramicznych Jamiego Olivera. Każdy z nich jest warty 100 zł.! Biorąc udział w konkursie masz także niepowtarzalną szansę, aby to właśnie Twój przepis znalazł się w naszym najnowszym e-booku. Jeśli wraz z zakończeniem lata nie chcemy...

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...

  • Pani Iza wygrała główną nagrodę w pierwszej edycji urodzinowego konkursu Smakera. Dzisiaj możecie poznać ją lepiej. Fot. archiwum prywatne Izaa_a Pani Iza (którą znacie pod pseudonimem Izaa_a) swoją przygodę ze Smakerem rozpoczęła w maju 2013 roku. Od tamtej pory nieustannie zaskakuje nas ciekawymi przepisami na wyjątkowe desery oraz dania główne. Całość zawsze ilustruje przepięknymi, autorskimi zdjęciami, które sprawiają, że niemal natychmiast robimy się głodni. Jej prace możecie również...

  • Pani Katarzyna, którą w serwisie znacie pod pseudonimem Futka, jest laureatką trzeciej edycji wielkiego, urodzinowego konkursu Smakera. Zadaliśmy jej kilka pytań, abyście mogli poznać ją lepiej. Pani Katarzyna z zawodu jest psychologiem i trenerem personalnym, oprócz sportu i aktywnego wypoczynku, kocha gotowanie. Właśnie ta ostatnia pasja, skłoniła Futkę - w kwietniu 2013 roku - do dołączenia do grona użytkowników Smakera . Od tamtej pory zaskakuje nas wspaniałymi przepisami, które nie tylko...

  • Kasztany jadalne mają tyle wartościowych składników odżywczych, że zasługują na to, by sięgać po nie znacznie częściej niż tylko podczas jesiennych spacerów. Fot. 123RF Smaczne, zdrowe i niekłopotliwe w przygotowaniu stanowią cenne źródło wielu składników odżywczych i są znakomitym urozmaiceniem diety dla alergików i osób z nietolerancją glutenu. Właściwości kasztanów jadalnych doceniła również medycyna. Dlaczego? Sprawdźmy, co warto wiedzieć o tych owocach. Przysmaki z ciepłego południa...

  • Marka Florina, dystrybutor małego AGD powraca z kolejnym konkursem dla pasjonatów gotowania. Tym razem tematem przewodnim są potrawy wielkanocne. Zadanie konkursowe polega na przesłaniu przepisu oraz zdjęcia dowolnej potrawy wielkanocnej. Na fotografii powinno znaleźć się również hasło: Wielkanoc z Floriną (np. jako napis na kartce). Zgłoszenie można przesyłać od 20 marca do 16 kwietnia za pośrednictwem formularza konkursowego dostępnego tutaj. Na zwycięzców czekają bony na zakupy w sieci...

  • Smaczne, zdrowe i niekłopotliwe w przygotowaniu stanowią cenne źródło wielu składników odżywczych i są znakomitym urozmaiceniem diety dla alergików i osób z nietolerancją glutenu. Właściwości kasztanów jadalnych doceniła również medycyna. Dlaczego? Sprawdźmy. Drzewa kasztanowe, które często spotykamy w naszych parkach niestety nie mają nic wspólnego z kasztanami jadalnymi. Te pierwotnie pochodzą z terenów Azji Mniejszej i Kaukazu. Z biegiem lat wraz z ekspansją Rzymian rozprzestrzeniły się w...