• Informacje na temat:

    łosoś z czosnkiem z piekarnika

Przepisy na temat: łosoś z czosnkiem z piekarnika
  • Łosoś w cieście

    ...wrzątku. Na patelni rozgrzej olej i zrumień pokrojoną drobno cebulę. Dodaj szpinak i podlej wodą. Przypraw solą, pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej i czosnkiem granulowanym. Dodaj masło i śmietanę.  2. Ciasto francuskie rozwałkuj. Wyłóż ryż i szpinak. Na wierzchu ułóż łososia i 4 jajka ugotowane na twardo. Ciasto zawiń, natnij i posmaruj jednym roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika...

  • Łosoś w chińskim sosie

  • Łosoś w marynacie

    ...żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 20 minut. Cebulę obierz, posiekaj. Cukinie i pomidory umyj, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej resztę oliwy. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj cukinię. Smaż 5 minut. Dołóż pomidory. Warzywa duś kolejne 5 minut. Przypraw pozostałym czosnkiem przeciśniętym przez praskę, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Rybę podawaj...

  • Karp z masłem ziołowym smakuje wybornie.

  • Pieczony łosoś na warzywach

    ...pokrój. Warzywa ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową, skrop olejem z masłem i posiekanym czosnkiem. Dołóż do piekarnika (po 10 min od włożenia ryby). Łososia podawaj z opieczonymi warzywami.

  • Szybkie, smaczne i zdrowe...

  • Sezonowe przepisy na letnie dania

    Łosoś pieczony z ziemniakami Sposób przygotowania Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Duży kawałek pergaminu złóż na pół, uformuj z niego kieszonkę i zwiąż końce. W kieszonkę rozłóż ziemniaki, cukinię i szalotkę. Dopraw do smaku koperkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Umieść łososia na warzywach, dopraw pieprzem i solą, a następnie skop oliwą. Robiąc małe zakładki złóż i zamknij pergaminową...

  • taki łosoś po prostu rozpływa się w ustach

  • Przysmaki z ciasta francuskiego

    ....  4. Rozgrzej piekarnik do 200 st. i piecz około 20 minut (aż ciasto się zrumieni). Podawaj z sosem, np. czosnkowym.   Łosoś ze szpinakiem pod złocistą kołderką Sposób przygotowania(...) z cytryny, posól i popieprz.  3. Na blasze do pieczenia rozwiń ciasto, ułóż na środku szpinak, a na nim rybę. Zawiń ciasto wokół filetu, tworząc paczuszkę. Dobrze sklej.  4. Wstaw do piekarnika...

  • proste ,smaczne ,szybkie

Artykuły na temat: łosoś z czosnkiem z piekarnika
  • Łosoś w cieście

    Prostsze niż myślisz.

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Pieczony łosoś Siby

    ...folii. Natrzyj czosnkiem i połową masła, posyp przyprawą seafood rub. 3. Wyłóż cebulę, paprykę i pomidorki. Posmaruj resztą masła. Przypraw solą i pieprzem. 4. Zawiń ciasno każdą rybę w folię spożywcza. Umieść w piekarniku i piecz przez około 30 minut. Łosoś powinien być ciągle różowy w środku. 5. Podawaj ciągle zawiniętego w folię. Oglądaj ,,Świąteczne gotowanie z Polsat Food Network" (na...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Nadziewany pieczony łosoś

    Wg przepisu Siby Mtongany.

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Łosoś świątecznie

    Pieczony, smażony, a nawet surowy – łosoś doskonale sprawdzi się na święta.

  • Wszyscy znamy czosnek i jego właściwości, ale mało kto kojarzy, że istnieje tzw. czarny czosnek, którego działanie prozdrowotne i wartości odżywcze znacznie przewyższają moc tego pospolitego. Czarny czosnek pochodzi z Korei, coraz większą popularność zyskuje jendak w Chinach, Japonii i USA. Był dobrze znany już w starożytności i uznawany za lekarstwo wydłużające życie, a nawet zapewniające nieśmiertelność. W Polsce wciąż trudno go zdobyć, ale warto poszukać w sklepach z ekologiczną...

  • Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim

    ...solą. Ciasto złóż na pół, podwiń brzegi pod spód. Wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż rybę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 40 minut...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...