• Informacje na temat:

    łosoś wędzony i ananas

Przepisy na temat: łosoś wędzony i ananas
  • Błyskawiczne szaszłyki

    ...– pokrój je w kostkę tak jak mięso. Można użyć także parówek, kiełbasy, a nawet kawałków pieczeni. Ryby i owoce morza: na szaszłyki nadają się ryby o dość tłustym i zwartym mięsie, np łosoś, mintaj(...), malutkie ziemniaki lepiej obgotować przez 2–3 min. Owoce: morele, gruszki i śliwki węgierki pasują do drobiu i wieprzowiny, jabłka i świeży ananas do wątróbki, a cytryna do ryb. Zioła: Dodają...

  • Wypróbowany przepis na "Łosoś wędzony z grejpfrutem"

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...zawiera: 2310 kJ/552 kcal Pikantne przekąski z nadzieniem hawajskim Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego (270 g), - 3 plastry gotowanej szynki, - 6 plastrów ananasa z puszki, - żółtko, - 3 łyżki mleka, - 50 g tartego sera Gouda, - rzeżucha do dekoracji Przygotowanie: Ciasto rozmrozić, rozwałkować, pociąć na 6 kwadratów. Na każdym ułożyć pół plasterka szynki i plaster ananasa. Rogi...

  • Soczyste plasterki ananasa w plastrze czerwonej cebuli, z serem, a wszystko to owinięte w wędzony boczek, który po upieczeniu staje się przyjemnie chrupiący.

  • Ciekawe połączenie wędzonego łososia, grejpfruta i słoneczniku

  • Pyszny pomysł na deser z grilla - ananas grillowany - karmelizowany z cynamonem. Niebo w gębie - polecam :)

  • Nie wiem jak wychodzi danie z ananasa puszkowego, ponieważ on sam jest ze słodkiego syropu i moim zdaniem ma zupełnie inny smak niż świeży. Surowy ananas nie jest taki słodki, ma orzeźwiający smak i jest bardziej soczysty. Jeśli ktoś będzie robić z ananasa „syropowego” proszę podzielić się informacją jak wyszedł.

  • Słodkie zwieńczenie upalnego lipcowego dnia.

  • Łosoś w chińskim sosie

Artykuły na temat: łosoś wędzony i ananas
  • Nie żałuj kurkumy

    ...w wołowinie i wieprzowinie, a także warzywach: szpinaku, bakłażanach i pomidorach. Znajdziesz ją również w owocach: gruszkach i ananasach.  Bogate w histaminę są owoce morza, pokarmy fermentujące (kiszonki(...) zmniejszenie bólu, obrzęków i sztywności stawów.  Najlepszym ich źródłem są tłuste ryby morskie: tuńczyk, łosoś, śledź, sardynki, makrela, halibut. Liczne badania naukowe potwierdziły, że spożywanie...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Co jeść, gdy bardzo bolą cię stawy

    ...tłuste ryby morskie: tuńczyk, łosoś, śledź, sardynki, makrela, halibut. Liczne badania naukowe potwierdziły, że spożywanie tłustych ryb co najmniej 2 razy w tygodniu (w ilości około 80-120 g) ma kluczowe(...): szpinaku, bakłażanach i pomidorach. Znajdziesz ją również w owocach: gruszkach i ananasach. Bogate w histaminę są owoce morza, pokarmy fermentujące (kiszonki), długo dojrzewające, np. sery, suszone...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Szybkie uczty Siby

    ...samych siebie.   Kuchenne inspiracje wg Siby Nadziewany Pieczony Łosoś Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 15-20 minut Porcja dla: 2 osób  Składniki: 2 łyżki stołowe(...) i limy oraz karmelizowanym ananasem gotowanym nad żarzącymi się̨ węglami. Gdy Siba zaprasza przyjaciół na uroczystą kolację, stosuje rozmaite sztuczki, by na skróty wyczarować́ fantastyczne dania...

  • Waży około 1-2 kg. Pod grubą skórką kryje przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: ananas jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Jakie właściwości mają ananasy? / fot. 123rf.com   Ananas pod mikroskopem 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze...

  • Kryształki, które niszczą stawy

    ..., botwina, czarna rzodkiew, buraki, por, kapusta, marchew, seler, pomidor, chrzan, fasolka szparagowa, kalarepa. Owoce: kiwi, arbuz, ananas, jabłko, porzeczki, jagody, mandarynki, pomarańcze, cytryny(...) ilościach. Ryby: wędzone, sardynki, szproty, śledzie, łosoś, pstrąg, makrela. Napoje: alkoholowe, zwłaszcza piwo, ale też kakao, mocna herbata. Tłusty nabiał: żółte sery, twaróg, śmietana. Przysmaki...

  • Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych owoców. Dzięki nim, poczujesz się, jak na tropikalnych wakacjach. SKŁADNIKI - 1 świeży ananas - 1-2 mango - 2 banany - 2 szklanki kefiru PRZYGOTOWANIE Krok 1Ananasa obieramy. Kroimy go w plastry, usuwamy łyżeczką środek a następnie kroimy plastry w kostkę. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Banany również obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy kefir i miksujemy wszystko razem. Wkładamy gotowe smoothie...

  • Dnę pokonasz dietą

    ..., grzyby (kurki), rzodkiewka, sałata, kapusta pekińska, ziemniaki i oliwki, owoce: ananas, agrest, brzoskwinie, czereśnie, gruszki, jabłka, kiwi, maliny, pomarańcze, porzeczki, truskawki, winogrona(...) powstaje ponad 100 mg kwasu moczowego. Są to: ryby: dorsz, karp, łosoś, makrela, pstrąg, sandacz, sola, szczupak, szprotki wędzone, sardynki, śledzie, mięso: cielęcina, jagnięcina, wołowina (rostbef...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...