• Informacje na temat:

    łosoś w oleju przepisy

Przepisy na temat: łosoś w oleju przepisy
  • Najlepsze przepisy z miodem

    Jedna porcja zawiera: 1840 kJ/439 kcal   Zapiekany łosoś z miodem i sałatką pomidorową Składniki: sól, papryka 800 g ziemniaków 6 łyżek oleju słonecznikowego(...): 1-2 łyżeczki soli wymieszać z papryką. Ziemniaki dokładnie wymyć i pokroić na cząstki, doprawić solą z papryką i skropić 4 łyżkami oleju. Zapiekać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze przez 45 minut...

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Czas na wielkie grillowanie!

    ...; 1 dymka; 30 ml oleju; sól, pieprz, szczypta curry. Z podanych składników przyrządzamy bejcę. Cebulkę kroimy w kostkę, a szczypior siekamy i zostawiamy na później. Jak zwykle mięso smarujemy marynatą(...) g polędwiczki wieprzowej lub schabu. Bejca: pół łyżeczki sproszkowanego chili; 1 łyżeczka soku z limonki; szczypta zmielonego kminku; 30 ml oleju; 3 ząbki czosnku; sól, pieprz. Mięso dzielimy na dwa kotlety...

  • Łosoś w chińskim sosie

  • Smaczny pomysł na "Śledź w oleju"

  • Lekki, zdrowy i smaczny obiadek:) Danie to często nazywane jest rybą po grecku, choć ponoć z Grecją nie ma nic wspólnego:)

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • Proste i smaczne.

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Wiosną wiele osób pyta mnie o to, czy można łatwo zrobić koktajl z pokrzywy. Bo pisałam sporo o soku i o innych zastosowaniach pokrzywy, ale miksowana na gładki koktajl pokrzywowa dobroć jakoś niezbyt wyraźnie uwidoczniona jest na blogu. Postanowiłam więc przybliżyć Ci niektóre moje pomysły na koktajl z pokrzywy. Mam nadzieję, że zainspirują Cię do poszukiwania własnego ulubionego smaku. Bo warto robić pyszne napoje ze świeżej pokrzywy. A nawet nie tylko z pokrzywy, z innych chwastów również!

Artykuły na temat: łosoś w oleju przepisy
  • Wielkanoc według Roberta Skubisza

    Szef kuchni restauracji Amber Room – Robert Skubisz - zdradza swoje autorskie przepisy na wielkanocne potrawy.

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Lekkostrawne posiłki dla osób z nadczynnością tarczycy

    ...składników, które wspomogą prawidłową gospodarkę wapnia w organizmie. Dodatek błonnika z warzyw oraz pieczywa sprawi, że będziemy syci przez dłuższy czas w ciągu dnia. Zapiekany łosoś w szparagach to bogactwo(...), - wędzony łosoś, - koperek, - papryka czerwona 1/2 średniej szt., - ogórek zielony 1/2 szt., - oliwki 1 łyżka, - sól, pieprz. Serek wymieszać z kawałkami łososia, dodać dużą ilość posiekanego koperku...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Dieta na problemy ze skórą

    ..., po przepisy na konkretne problemy. Po zimie mam przesuszoną cerę: Niezbędne są dobre tłuszcze Bo z tłuszczów zbudowana jest warstwa, która chroni skórę przed utratą wilgoci i elastyczności Zawierają je tłuste ryby morskie, takie jak śledzie czy łosoś. Żywieniowcy zalecają, aby jeść je dwa razy w tygodniu - częściej lepiej nie, bo ich mięso może być skażone toksycznymi substancjami. Ale taki...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Tak! Znamy już nazwiska pierwszych półfinalistów konkursu Bloggerchef. Co więcej znamy także przepisy, którymi zachwycili jury. Zobaczcie sami i przekonajcie się, czy znajdziecie tu coś dla siebie. Dla wszystkich zainteresowanych mamy wspaniałą wiadomość w nowym Roku ukaże się publikacja - książką z konkursowymi przepisami bloggerów! Jolanta Perz-Straga DANIE GŁÓWNE: Pizza-roladki z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami Pizza w kształcie Roladki jest poręczna, gdyż można sobie odrywać...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, w naszym magazynie znajdziecie moc wyjątkowych inspiracji. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Pęczotto grzybowe 200 g kaszy pęczak 80 g chudego boczku w plasterkach 200 g grzybów leśnych 1 cebula 2 ząbki czosnku Natka pietruszki do dekoracji 800 ml bulionu grzybowego (może...

  • Najciekawsze przepisy kulinarne oraz pomysły na udany wieczór bohaterów programu Ugotowani! Nie są powszechnie znani, ale na pewno gotują najlepiej w Polsce. Agata prezentuje oryginalny smak kuchni fusion. Halina zabierze cię w podróż w czasie, podczas której poznasz tajniki tradycyjnej kuchni szlacheckiej. Rafał zachwyci tajskimi kokosowymi krewetkami z kurczakiem w zieleni. Łosoś Krzysztofa w połączeniu z włoskim pesto wprowadzi smakowity aromat toskańskiej fiesty. Kochająca styl pin up...

  • Pamiętacie książkę "Alicja w Krainie Czarów"? To właśnie nią zainspirowała się Ania, przygotowując swój wypiek. Ciasto 290 ml oleju rzepakowego 200 g brązowego cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 4 jaja 260 g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sproszkowanego cynamonu 300 g startej marchwi 100 g mieszanki: żurawina, pestki słonecznika i dyni   Krem 10 g żelatyny (1 łyżka) 5 łyżek zimnej wody 200 g białej czekolady 660 ml śmietany kremówki   Wykończenie 500...