• Informacje na temat:

    łosoś w mandarynkach

Przepisy na temat: łosoś w mandarynkach
  • Nowości od SEKO

    ...wybierać pomiędzy: - rybami w galarecie - do wyboru sum, makrela i łosoś z oryginalnymi dodatkami takimi jak pesto pietruszkowe czy połączenie mandarynki i mięty, - rybami do piekarnika - łosoś, dorsz...

  • Wypróbowany przepis na "Polędwiczki w mandarynkach"

  • Łosoś w papilotach z mandarynkami, ziemniakami w mundurkach i blanszowanym szpinakiem

  • pieczony filet łososia...trochę inaczej ;-) zamiast soku z cytryny sok z mandarynki i zamiast koperku świeża bazylia...smakuje trochę słodko ale bardzo delikatnie zarazem ;-) bazylia zostawia wytrawny pazurek ;-) Smacznego :-)

  • Łosoś w chińskim sosie

  • taki łosoś po prostu rozpływa się w ustach

  • Proste i smaczne.

  • Wspaniały smak cytrynowego łososia, kruchego i delikatnego.

  • Szybkie i łatwe w przygotowaniu oraz super smaczne :)

  • Zdrowy, pyszny i szybki w przyrządzeniu łosoś. Zgodny z dietą dr Dukana.

Artykuły na temat: łosoś w mandarynkach
  • Jak walczyć z bólem

    .... Takie działanie mają m.in. wiśnie, ciemne winogrona, żurawina, borówki, jagody. Działają one jak leki przeciwzapalne i przeciwbólowe. By efekty były wyczuwalne, należy je spożywać regularnie. Łosoś...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Dieta dla osób z grupą krwi A

    ...produktami sojowymi, np. parówkami, smalcem, tofu. Jedz dużo ryb - zalecane są makrela, łosoś, dorsz, sardynki, szczupak, karp. 4. Bez pszenicy Odstaw produkty pszenne, pumpernikiel, chleb...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...suchej patelni. Zjedz z ryżem i tartą marchewką wymieszaną z jogurtem naturalnym. Niedziela: Pieczony łosoś w migdałach Składniki: 100 g filetu z łososia, sok z cytryny, sól i pieprz, płatki...

  • Zapach mandarynek i pomarańczy kojarzy się nam z Bożym Narodzeniem. Właśnie teraz jest na nie sezon, są najsmaczniejsze! Dobrze jest wiedzieć, że niepozorne mandarynki to nie tylko pyszny, świąteczny przysmak... Fot. 123RF.COM/PICSEL Suszona skórka mandarynki jest wykorzystywana w tradycyjnej medycynie chińskiej do regulowania przepływu siły życiowej nazywanej qi. W medycynie współczesnej naukowcy coraz częściej odkrywają, że mandarynki rzeczywiście mają wiele zaskakujących właściwości...

  • Kryształki, które niszczą stawy

    ...ilościach. Ryby: wędzone, sardynki, szproty, śledzie, łosoś, pstrąg, makrela. Napoje: alkoholowe, zwłaszcza piwo, ale też kakao, mocna herbata. Tłusty nabiał: żółte sery, twaróg, śmietana. Przysmaki...

  • Za oknem zimno, wokół wszyscy kaszlą, kichają i zarażają wirusami. W tym czasie niezwykle ważna jest zbilansowana dieta, pełna witamin i składników odżywczych. To się naprawdę opłaci! Warto nie poddawać się i mimo, że półki w warzywniaku stają się coraz uboższe, włączać do diety produkty, które dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Co więcej, okazuje się, jest co najmniej kilka sposobów na wprowadzenie do naszego menu produktów bogatych w składniki mineralne, a przyrządzone na ich...

  • Odmładzający program na każdą kieszeń

    ...ryby i chude mięso: Łosoś, makrela, śledź oraz owoce morza. Mięso kurczaka, indyka, królika. 4. Ziarna i orzechy: Pestki dyni, słonecznika, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, migdały. Dodawane do(...) włoskimi. Obiad: Mięso lub ryby oraz warzywa to źródło białka i wit. wzmacniających skórę. Łosoś z grilla: Dzwonko łososia z grilla (150 g) doprawione ziołami i skropione sokiem z cytryny...

  • Metalami ciężkimi nazywamy grupę metali i półmetali o dużej gęstości - najczęściej o właściwościach toksycznych dla człowieka. Pierwiastki te mogą przedostawać się do organizmu ze środowiska lub wraz z żywnością. Niestety, mogą się kumulować w tkankach. To w rybach jest najwięcej metali ciężkich. Fot. 123RF.COM/PICSEL Źródłem metali ciężkich w żywności jest zanieczyszczone środowisko - gleba, woda i powietrze. Mogą być produktami spalania, szczególnie węgla, ropy naftowej (rtęć) czy...