• Informacje na temat:

    łosoś w cieście fr z porem

Przepisy na temat: łosoś w cieście fr z porem
  • Pomysł na smaczny obiad

    ...przykryciem 45 minut w temp. 180 st. C. Podawaj ze świeżymi listkami bazylii.  Łosoś z porem w cieście Sposób przygotowania 1. Filet z łososia umyj i osusz. Odkrój skórę, natrzyj przyprawami...

  • Soczysta ryba otulona pierzynką z ciasta francuskiego, pora oraz kremowego serka.

  • Wigilia po włosku

    ...z kolei łączy wszystkie części tego kraju są przede wszystkim dania na bazie ryb. Na przystawkę najczęściej serwowane są sardele z chlebem i oliwą, finezyjne sałatki z owocami morza, wędzony łosoś(...) czy klasyczną pastą z małżami. Po dość sycącym pierwszym daniu, prym kolejno wiodą smażone dary morza i warzywa w cieście naleśnikowym. Podobnie jak podczas polskiej kolacji, na zakończenie serwowane...

  • Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z porami w cieście"

  • Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w cieście"

  • Smaczny pomysł na "Łosoś z porami w cieście francuskim"

  • Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w cieście"

  • Polecam taką rybę na wigilijnym i nie tylko stole. Jest bardzo dobra, a najlepsza na ciepło. Wbrew pozorom robi się ją prosto.Zamiast dorsza można użyć innej ryby.

  • Pyszny łosoś zapiekany w cieście francuskim z pieczonymi ziemniakami i prostą sałatką.

Artykuły na temat: łosoś w cieście fr z porem
  • Łosoś w cieście

    .... Wystudź. 2. Na cieście francuskim rozłóż połowę łososia a następnie szpinak. Przykryj pozostałym łososiem. Zwiń nadmiar ciasta zawijając pod spód. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Na obiad i deser. Tarta na każdą okazję

    Tarta ze szpinakiem i łososiem Wyrazista, a jednocześnie rozpływająca się w ustach. Szpinak i łosoś to połączenie, które nigdy nie zawodzi! Składniki na ciasto kruche: 200 g mąki pszennej(...) na podpieczonym cieście. Osobno mieszamy jajka ze śmietaną, cynamonem i cukrem pudrem, wylewamy na ułożone owoce, pieczemy w piekarniku około 30 minut, aż zarumienią się owoce i brzegi ciasta...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    ...parze, to uważam, że w specjalnym naczyniu do mikrofali warzywa są jakby smaczniejsze dla mnie. Tylko łosoś, którego zrobiłam wydał mi się delikatniejszy. Pozostaje kwestia ciast. Zestaw, jaki tutaj(...), zamrożoną fasolkę szparagową i zamrożony kawałek  łososia . Po 10 min. włożyłam brokuły i cukinię. Po zakończeniu programu, warzywa i łosoś są miękkie, soczyste i zachowują wartości odżywcze...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów świata. Znają i piją ją niemal wszyscy, a wielu z nas nie wyobraża sobie bez niej dnia. W jakich porach powinniśmy pić ten napój, aby czerpać z niego to, co najlepsze? Fot. 123RF/Picsel Na świecie jest wiele rodzajów herbat. W zależności od rodzaju, mogą poprawiać nastrój, wpływać na trawienie i pobudzać nas do działania. Jedną z najbardziej popularnych odmian jest herbata zielona, która doskonale wpływa na trawienie, oczyszcza organizm i...

  • Nie wyobrażamy sobie dnia bez porannej kawy. Czy jednak nie pijemy jej nieco bezmyślnie, bez wiedzy o jej działaniu ? Kiedy kawa naprawdę pomoże nam się obudzić, a kiedy jej działanie nie ma wpływu na nasz organizm, a wręcz jest szkodliwe ? Fot. 123RF/Picsel Według badań, pierwszą kawę najlepiej jest pić między 9.30 a 11.30. Najbardziej optymalną porą jest 10.30. Wybranie właśnie tych godzin jest związane z dobową dawką kortyzolu, czyli hormonu stresu. Jego poziom jest najwyższy właśnie po...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...